To je krenulo danas da mi se desava. Izasli novi driver pa rekao da obrisem ove i instaliram nove. Krene uninstal pa zatim posle par sekundi crn ekran pa zatim BSOD....
WhoCrashed prikaze ovo :
Crash dump directory: C:\Windows\Minidump
Crash dumps are enabled on your computer.
On Thu 10/25/2012 1:13:48 PM GMT your computer crashed crash dump file: C:\Windows\Minidump2512-30045-01.dmp uptime: 00:23:17 This was probably caused by the following module: atikmpag.sys (atikmpag+0x745C) Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFA80073B14E0, 0xFFFFF8800CEFA45C, 0x0, 0x2) Error: VIDEO_TDR_ERROR file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmpag.sys product: AMD driver company: Advanced Micro Devices, Inc. description: AMD multi-vendor Miniport Driver Bug check description: This indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout failed. A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: atikmpag.sys (AMD multi-vendor Miniport Driver, Advanced Micro Devices, Inc.). Google query: atikmpag.sys Advanced Micro Devices, Inc. VIDEO_TDR_ERROR
On Thu 10/25/2012 1:13:48 PM GMT your computer crashed crash dump file: C:\Windows\memory.dmp uptime: 00:23:17 This was probably caused by the following module: dxgkrnl.sys (dxgkrnl!TdrResetFromTimeout+0x214) Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFA80073B14E0, 0xFFFFF8800CEFA45C, 0x0, 0x2) Error: VIDEO_TDR_ERROR file path: C:\Windows\system32\drivers\dxgkrnl.sys product: Microsoft® Windows® Operating System company: Microsoft Corporation description: DirectX Graphics Kernel Bug check description: This indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout failed. The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system which cannot be identified at this time.
On Thu 10/25/2012 12:37:01 PM GMT your computer crashed crash dump file: C:\Windows\Minidump2512-27362-01.dmp uptime: 00:08:16 This was probably caused by the following module: atikmpag.sys (atikmpag+0x745C) Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFA8006D3B4E0, 0xFFFFF8800D55245C, 0x0, 0x2) Error: VIDEO_TDR_ERROR file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmpag.sys product: AMD driver company: Advanced Micro Devices, Inc. description: AMD multi-vendor Miniport Driver Bug check description: This indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout failed. A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: atikmpag.sys (AMD multi-vendor Miniport Driver, Advanced Micro Devices, Inc.). Google query: atikmpag.sys Advanced Micro Devices, Inc. VIDEO_TDR_ERROR
3 crash dumps have been found and analyzed. 2 third party drivers have been identified to be causing system crashes on your computer. It is strongly suggested that you check for updates for these drivers on their company websites. Click on the links below to search with Google for updates for these drivers:
If no updates for these drivers are available, try searching with Google on the names of these drivers in combination the errors that have been reported for these drivers and include the brand and model name of your computer as well in the query. This often yields interesting results from discussions from users who have been experiencing similar problems.
Read the topic general suggestions for troubleshooting system crashes for more information.
Note that it`s not always possible to state with certainty whether a reported driver is actually responsible for crashing your system or that the root cause is in another module. Nonetheless it`s suggested you look for updates for the products that these drivers belong to and regularly visit Windows update or enable automatic updates for Windows. In case a piece of malfunctioning hardware is causing trouble, a search with Google on the bug check errors together with the model name and brand of your computer may help you investigate this further.
To mi se desavalo kod prve graficke koja je iz kutije bila defektna. Ova druga (6870 zamena) je radila deset mesec super i sad ovo opet :S. I da nagovestim da mi je temp u idle 58-60, i konstantno tako stoji! Pre je bilo 42-43...
Ps: uninstal, save mode, driver sweeper, pa onda tek stavljam nove drivere posle restarta...
ASUS M4A87TD/USB3 AMD Phenom II X4 955 BE + Cooler Master Hyper 101 KINGSTON 4GB (2x2GB *2) 1600MHz DDR3 HyperX Blue ASUS Radeon HD 6870 1GB DC/2DI2S/1GD5 WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA/2 CHIEFTEC BH-01B-B-B-OP + Silverstone
Svaki put sad kad brisem stare drivere iskoci mi BSOD. Vidim ja da i ova crkava polako... Sa proslom sam sve pokusao, memtest, driveri, vadio-cistio... + jos sam imao artifakte..
ASUS M4A87TD/USB3 AMD Phenom II X4 955 BE + Cooler Master Hyper 101 KINGSTON 4GB (2x2GB *2) 1600MHz DDR3 HyperX Blue ASUS Radeon HD 6870 1GB DC/2DI2S/1GD5 WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA/2 CHIEFTEC BH-01B-B-B-OP + Silverstone
Imaš dva rešenja, jedno je da ponovo instaliraš sistem i nemoj updateovati drajver za grafiku sa tim poslednjim updateom, možeš sa nekim prethodnim. E sad, ti imaš u računaru sve te updateove koje si dodavao, pa ako umeš da ih nađeš iskoristi ih.
Drugo je da updateuješ drajvere za ploču, odnsono da poslušaš savet koji ti je ispisan u onom zaključku.
Napomena bi bila da je možda izbačen drajver koji nije ispitan do kraja tako da je moguće da će se uskoro pojaviti i neka zakrpa za njega. Možeš se obratiti proizvođaču grafičke od koga si i preuzeo drajver i oni će ti besplatno rešiti problem... naravno znanje engleskog je neophodno.
Po mojoj odokativnoj proceni tu dolazi do problema sa memorijom, a uzročnik je najverovatnije novi drajverpo tvom opisu.
Very painful, indeed. Pa zar nisi procitao, juce-prekjuce sta se
25.10.2012. 19:54
status: user broj poruka: 10999
pisalo na tu temu, ovde, na Forumu - jos jedan Dekin drajver, jos jedan fake i fail... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
iskustvo kolege ``nisavici``:
Uradih mali test u Lost Planet 2 benchmarku,sve na high AAx8 dx11
12.10 driver:
test A-45.3 AFPS test B-37.9 AFPS
12.11 driver(beta)
test A-43.5 AFPS test B-38.4 AFPS
Toliko od poboljsanja od 15%,mozda ce sa finalnim drajverima da bude,ovi beta su sranje
HD7850 phenom 955
Pozz - - - - - - - - komentar kolege Dexter-a:
test A imas manje jedan frejm i kusur sa novim drajverima... - - - Razumite vec jednom, kolege - AMD NIJE fabrika hardvera. AMD je propagandna masinerija - fabrika laži, izneverenih ocekivanja, neodržanih obecanja...
Re: Very painful, indeed. Pa zar nisi procitao, juce-prekjuce sta se
25.10.2012. 20:36
status: user broj poruka: 184
:: pisalo na tu temu, ovde, na Forumu - jos jedan Dekin drajver, jos jedan fake i fail.. :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: iskustvo kolege ``nisavici`` :: :: Uradih mali test u Lost Planet 2 benchmarku,sve na high AAx8 dx1 :: :: 12.10 driver :: :: test A-45.3 AFP :: test B-37.9 AFP E pa hvala na ovome, nisam video :(
:: 12.11 driver(beta :: :: test A-43.5 AFP :: test B-38.4 AFP :: :: Toliko od poboljsanja od 15%,mozda ce sa finalnim drajverima da bude,ovi beta su sranj :: :: HD7850 phenom 95 :: :: Poz :: - - - - - - - - :: komentar kolege Dexter-a :: :: test A :: imas manje jedan frejm i kusur :: sa novim drajverima.. :: - - - :: Razumite vec jednom, kolege - AMD NIJE fabrika hardvera. AMD je propagandna masinerija - fabrika laži, izneverenih ocekivanja, neodržanih obecanja... :: ::
Evo vratio se na 12.8 drivere, memory clock se vratio u normalu i opet je temp u idle 43C. Nego uvek sad kad brisem drivere dobijam BSOD sto sam naveo problem u prvom postu. Uspem iz drugog puta da sve obrisem i instaliram kako treba :S. To mi se desavalo sa predhodnom neispravnom kartom, samo sad bez artifatkta....
Nisi naveo sta koristis od alata za uninstall (to je vazno i za NV...
25.10.2012. 21:57
karte, a za Dekine fejkove je presudno). U svakom slucaju, od standardnog deinstalisanja (Add/remove odnosno Programs and features) bolje je direktno brisati pomocu jednog od ova dva alata: Driver Sweeper, Driver Cleaner. Prvi je dzabaka. Ne zaboravi da treba deinstalisati SVE komponente drajverskoga paketa (jezivu rugobu koja se zove CCC, narocito ne smes da ostavis!)...
Re: Nisi naveo sta koristis od alata za uninstall (to je vazno i za NV...
25.10.2012. 22:10
status: user broj poruka: 4641
Nikad u zivotu nisam koristio nikakve programe za deinstaliranje programa i nikad nisam imao problem. Obrisem lepo u add or remove, restart i instaliram nove. Sve sljaka kao podmazano . Cemu ti swiperi i sl, nije mi jasno, samo znam da to kod mene nece da vidi kompjuter :D
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: karte, a za Dekine fejkove je presudno). U svakom slucaju, od standardnog deinstalisanja (Add/remove odnosno Programs and features) bolje je direktno brisati pomocu jednog od ova dva alata: Driver Sweeper, Driver Cleaner. Prvi je dzabaka. Ne zaboravi da treba deinstalisati SVE komponente drajverskoga paketa (jezivu rugobu koja se zove CCC, narocito ne smes da ostavis!).. :: :: ::
Re: Nisi naveo sta koristis od alata za uninstall (to je vazno i za NV...
25.10.2012. 22:13
Uradim : add /remove, tada kad krene uninstall, pojavi bsod. Restartuje se masina, ponovim add/remove, uninstalira, f8 save mode, driver sweeper, pa instaliram nove drivere...
:: karte, a za Dekine fejkove je presudno). U svakom slucaju, od standardnog deinstalisanja (Add/remove odnosno Programs and features) bolje je direktno brisati pomocu jednog od ova dva alata: Driver Sweeper, Driver Cleaner. Prvi je dzabaka. Ne zaboravi da treba deinstalisati SVE komponente drajverskoga paketa (jezivu rugobu koja se zove CCC, narocito ne smes da ostavis!).. :: :: ::
Re: Re: Nisi naveo sta koristis od alata za uninstall (to je vazno i za NV...
25.10.2012. 22:49
status: user broj poruka: 4641
Znaci da imas gresku u samom Windowsu ili je Hw neispravan. Za pocetak ocisti sve od prasine, izvadi graficku i ocisti lepo kontakte pa vrati nazad. Eventualno nadogradi zadnji bios za plocu. Uradi novu instalaciju windowsa (proverenog untouched) i probaj da brises i instaliras drajvere nekoliko puta(druge programe ne ubacuj) . U koliko se javlja bsod, znaci da je 90% grafika neispravna.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Uradim : add /remove, tada kad krene uninstall, pojavi bsod. Restartuje se masina, ponovim add/remove, uninstalira, f8 save mode, driver sweeper, pa instaliram nove drivere.. :: :: :: ASUS M4A87TD/USB :: AMD Phenom II X4 955 BE + Cooler Master Hyper 10 :: KINGSTON 4GB (2x2GB *2) 1600MHz DDR3 HyperX Blu :: ASUS Radeon HD 6870 1GB DC/2DI2S/1GD :: WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA/ :: CHIEFTEC BH-01B-B-B-OP + Silverston :: :: :: karte, a za Dekine fejkove je presudno). U svakom slucaju, od standardnog deinstalisanja (Add/remove odnosno Programs and features) bolje je direktno brisati pomocu jednog od ova dva alata: Driver Sweeper, Driver Cleaner. Prvi je dzabaka. Ne zaboravi da treba deinstalisati SVE komponente drajverskoga paketa (jezivu rugobu koja se zove CCC, narocito ne smes da ostavis!).. :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Nisi naveo sta koristis od alata za uninstall (to je vazno i za NV...
25.10.2012. 23:19
Gliga, sve sto si naveo sam danas popodne uradio :). Vadio, cistio, bios imam najnoviji, windows netaknut instaliran pre 10 dana! Probao 12.10 i beta 12.11, idle 60C (zezao me memory clock). Vratio se na 12.8 radi sve kao pre, idle 43c itd itd... Evo malo pre pikao BF3 2 cuke maaaaa sljaka sve ko bombona (max temp 78c). Samo kad hocu da uninstaliram uspe mi iz 2 puta zbog BSOD koji se javlja 1 put (atikmpag.sys je u pitanju). Kazem, to mi je radila predhodna 6870 isto sve, samo sto sad nemam artifakte... Hvala svima!!
:: Znaci da imas gresku u samom Windowsu ili je Hw neispravan :: Za pocetak ocisti sve od prasine, izvadi graficku i ocisti lepo kontakte pa vrati nazad. Eventualno nadogradi zadnji bios za plocu :: Uradi novu instalaciju windowsa (proverenog untouched) i probaj da brises i instaliras drajvere nekoliko puta(druge programe ne ubacuj) . U koliko se javlja bsod, znaci da je 90% grafika neispravna :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: Uradim : add /remove, tada kad krene uninstall, pojavi bsod. Restartuje se masina, ponovim add/remove, uninstalira, f8 save mode, driver sweeper, pa instaliram nove drivere.. :: :: :: :: :: :: ASUS M4A87TD/USB :: :: AMD Phenom II X4 955 BE + Cooler Master Hyper 10 :: :: KINGSTON 4GB (2x2GB *2) 1600MHz DDR3 HyperX Blu :: :: ASUS Radeon HD 6870 1GB DC/2DI2S/1GD :: :: WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA/ :: :: CHIEFTEC BH-01B-B-B-OP + Silverston :: :: :: :: :: karte, a za Dekine fejkove je presudno). U svakom slucaju, od standardnog deinstalisanja (Add/remove odnosno Programs and features) bolje je direktno brisati pomocu jednog od ova dva alata: Driver Sweeper, Driver Cleaner. Prvi je dzabaka. Ne zaboravi da treba deinstalisati SVE komponente drajverskoga paketa (jezivu rugobu koja se zove CCC, narocito ne smes da ostavis!).. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Nisam (915/1050) fabricki. Sta mislis, da reklamiram? Imam jos garanciju...
:: Da li si overklokovao kartu ? ako jesi najverovatnije to pravi problem :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
Ma sve je tu jasno - novi drajver donosi (mizerno malo) poboljsanje
25.10.2012. 23:40
performansa iskljucivo seriji 7xxx. Pokazalo se, u praksi, da ima i smanjenja performansa, avaj.
Sto se tice deinstalisanja, rekoh ti: probaj (kada sledeci put budes ovo radio) da ZAOBIDJES Programs and features (standardnu proceduru deinstalisanja) tako sto ces odmah upotrebiti third party alatku (preporucujem izleceni Driver Cleaner 3.xxx)... Problem nema nikakve veze sa prasinom, vlagom i vazdusnim pritiskom - jedan stih Dzonija Rotena (Sex Pistols) glasi: problem si...ti! (u ovom slucaju, obracamo se Deki - Deka je problem sam po sebi).
:: Nisam (915/1050) fabricki. Sta mislis, da reklamiram? Imam jos garanciju.. :: ::
Reklamirati možeš u prvih 30 dana. Garancija ti je slaba vajda jer nema više izvršnog organa države koji bi te zaštitio. Naime sve je na dobroj volji trgovca ako on hoće da ti učini ostvarićeš garanciju ako neće jedino ga privatnom tužbom možeš tužiti sudu. Tržišna inspekcija ne štiti potrošače od tih stvari još od 2010 godine, što je uvedeno da bi mogla da se valaj kineska roba bez posledica. Tvoja prava štiti neko udruženje potrošača koje je u formi udruženja građana koje nema nikakvu moć. Može samo da ganjavi trgovca a ovaj ima pravo i da ih tuži i da traži zaštitu države od njih jer mu ometaju poslovanje, a nisu državni organ. Koliko će uopšte trgovac da te razume šta mu pričaš? Znaš i sam koliko su trgovci IT opremom obrazovani, odnosno stručni...
Nosio danas kod komsije kartu. Brisu se drajveri bez problema. Samo sto kod mene zeza, ali to je moj problem, vazno da je kartica ispravna :D
Ps: Stavicu je na oglas ovih dana, se vratim ja kod zelendaca :D
ASUS M4A87TD/USB3 AMD Phenom II X4 955 BE + Cooler Master Hyper 101 KINGSTON 4GB (2x2GB *2) 1600MHz DDR3 HyperX Blue ASUS Radeon HD 6870 1GB DC/2DI2S/1GD5 WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA/2 CHIEFTEC BH-01B-B-B-OP + Silverstone 600W
Tvoj problem nije toliko retka pojava koliko sam citao. Karta je potpuno ispravna samo sto se softverski problem javlja na nekim masinama iz nekog nama nepoznatog razloga. Nesto doprinosi tome a tesko je ustanoviti sta, sustina je da je to softverske prirode. Nesto slicno kao kad sam kupio GTX460 pa se javljao microstuttering iz nepoznatog razloga. Da li je softverski ili hw ni dan danas ne znam
Zelembace mozes da vratis samo to kosta malo vise.
Ja cu uskoro da se pocastim jednim zelembacem, zato sto smo postigli odredjene usperhe u preduzece :D
:: Nosio danas kod komsije kartu. Brisu se drajveri bez problema. Samo sto kod mene zeza, ali to je moj problem, vazno da je kartica ispravna : :: :: Ps: Stavicu je na oglas ovih dana, se vratim ja kod zelendaca : :: :: ASUS M4A87TD/USB :: AMD Phenom II X4 955 BE + Cooler Master Hyper 10 :: KINGSTON 4GB (2x2GB *2) 1600MHz DDR3 HyperX Blu :: ASUS Radeon HD 6870 1GB DC/2DI2S/1GD :: WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA/ :: CHIEFTEC BH-01B-B-B-OP + Silverstone 600 ::
Upravo tako! Jednostavno ni meni nije jasno kako kod komsije radi bez problema, a meni pravi sitne nervirajucu probleme! Izgleda da su komponente krenule da se ne podnose LOOL. Sto se tice zelendaca, msi 660 mi je zapao za oko, aliiii procesor, da li ce je izgurati!? Sta ti mislis?
:: Tvoj problem nije toliko retka pojava koliko sam citao :: Karta je potpuno ispravna samo sto se softverski problem javlja na nekim masinama iz nekog nama nepoznatog razloga :: Nesto doprinosi tome a tesko je ustanoviti sta, sustina je da je to softverske prirode :: Nesto slicno kao kad sam kupio GTX460 pa se javljao microstuttering iz nepoznatog razloga :: Da li je softverski ili hw ni dan danas ne zna :: :: Zelembace mozes da vratis samo to kosta malo vise :: :: Ja cu uskoro da se pocastim jednim zelembacem, zato sto smo postigli odredjene usperhe u preduzece : :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: Nosio danas kod komsije kartu. Brisu se drajveri bez problema. Samo sto kod mene zeza, ali to je moj problem, vazno da je kartica ispravna : :: :: :: :: Ps: Stavicu je na oglas ovih dana, se vratim ja kod zelendaca : :: :: :: :: ASUS M4A87TD/USB :: :: AMD Phenom II X4 955 BE + Cooler Master Hyper 10 :: :: KINGSTON 4GB (2x2GB *2) 1600MHz DDR3 HyperX Blu :: :: ASUS Radeon HD 6870 1GB DC/2DI2S/1GD :: :: WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA/ :: :: CHIEFTEC BH-01B-B-B-OP + Silverstone 600 :: ::
Nvidija je do sada bila jako zavisna od procesora, dok je kod AMD-a bila drugacija situacija. Graficki procesor je mnogo samostalniji kod AMD-a i ne zavisi toliko od procesora. Mislim da neces imati pun potencijal iskoriscenja karte sa tim procesorom. Pre svega sto je procesor starije generacije. To je moje misljenje na osnovu nekog iskustva , sad je bitno da nadjes neke dokaze kako bi demantovao ili potvrdio moje tvrdnje.
Dokazi su najmerodavniji
Da, bilo je artefakata u nekim igrama sa 12.11 beta pa sam vratio 12.10.
Naravoučenije: Ne menjaj drajvere sve dok ti igre rade kako treba, a beta probaj samo ako imaš gadnih problema s igrom što je tek izašla ispod čekića a za koje piše da su ispravljeni u beti.
Ja sam se mučio nedelju dana da rešim problem.Šta treba da se uradi: Skinite programčić sa neta RegClean Pro nađite my licencirani ključ i pokrenite ga, računar bi trebao da se vrati u normalu. Programi koji izazivaju BSOD u Win 7 Deamon tools , Advansed system care, ako ih koristite skinite ih sa kompa . Meni se kopjuter ponašao ovako dok to nisam uradio: Kod prvog paljenja računara HDD je podizao sistem 4 puta .Kod pojave win znaka se pojavi BSOD sa informacijom da ga je izazvao atigmpag.sys drajver grafičke karte.Onda se računar restartuje isve bude ok, a mali prozorčić daje informaciju da se win oporavio od nepravilnog gašenja. I još jedna stvar, za skidanje Deamon tools i njegovih ostataka ima mali programčić na netu. Možda će ovo još nekom da pomogne . Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.