Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Gainward 7300gt
STRANA 1 OD 1
goran27 Gainward 7300gt 04.07.2007. 16:06 T4899

status: user
broj poruka: 372

Hteo bi da flesujem biosGainwarda 7300GT DDR3,biosom Gainwarda 7600GT.Da li neko zna gde mogu da skinem pomenuti bios, i da li da se uopste upustam u ovo flesovanje.Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grobSM unlock masked h/w pipelines ? 04.07.2007. 16:52 #22886

broj poruka: 76
Zashto jednostavno ne pokushash da otkljuchash zamaskirane pajpove na toj grafichkoj sa riva tunerom ? to ti je mnogo bolja opcija nego da upisujes novi firmware na tu karticu ?
mada ta kartica je dovoljno jaka da se krshi sa novim igrama . . zashto to uopshte to radish ?
Oglasnik 04.07.2007. 18:12 #22891

broj poruka: 726

nVflash je BIOS alatka za nVidia kartice,ali rijec je o procesoru G73 koji je zajednicki za oba modela.

Pokusaj sa nVidia BIOS Modifier-om (uz podrsku nVflash) u kojem ces mijenjati vrijednosti geometrijskih procesora.Druga mogucnost je,naravno,konvencionalno klokovanje u Riva tuneru ili Power stripu.
Ognjeni Re: unlock masked h/w pipelines ? 04.07.2007. 19:05 #22897

broj poruka: 4521

::
:: mada ta kartica je dovoljno jaka da se krshi sa novim igrama . . zashto to uopshte to radish

hhaahahahaha u kom univerzumu to??mozda u proslosti..u recimo 1880 godini
Oglasnik Re: Re: unlock masked h/w pipelines ? 04.07.2007. 19:24 #22898

:: ::
:: :: mada ta kartica je dovoljno jaka da se krshi sa novim igrama . . zashto to uopshte to radish
:: hhaahahahaha u kom univerzumu to??mozda u proslosti..u recimo 1880 godini

Nijesi u pravu,kartica je vise nego solidna.Oblivion mozes da igras na 1024 x 768 na nizim setovanjima,bez ikakvih problema.Ova kartica je najbolji izbor u nizoj klasi prethodne generacije.
Simets Re: Re: Re: unlock masked h/w pipelines ? 04.07.2007. 21:43 #22910

broj poruka: 133
Dobra je kartica istina. Ali bas najnovije igre nece moci toliko solidno da tera. A oblivion je igra koja na nizim setovanjima nije toliko zahtevna.

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+
MSI K9N SLI Platinum
Napajanje Thermaltake 550W
2 GB DDR2 800 Kingmax
Gainward Bliss GeForce 8800GTS 320MB
Windows Vista Home Premium

:: :: ::
:: :: :: mada ta kartica je dovoljno jaka da se krshi sa novim igrama . . zashto to uopshte to radish
:: :: hhaahahahaha u kom univerzumu to??mozda u proslosti..u recimo 1880 godini
:: Nijesi u pravu,kartica je vise nego solidna.Oblivion mozes da igras na 1024 x 768 na nizim setovanjima,bez ikakvih problema.Ova kartica je najbolji izbor u nizoj klasi prethodne generacije.
grobSM DA DA `Slaba Kartica` 04.07.2007. 23:15 #22915

u ovom univerzumu ove godine ognjeni . . .
intel p4@ 2.80Ghz (northwood) + Asus p4p800SE + AGP 7300GT = Oblivion HIGH Q 1024x768 indorrs 125Fps Outdorrs 43Fps tako da mani se toga da je 7300Gt slaba kartica
Ognjeni ... 05.07.2007. 00:21 #22919

broj poruka: 4521

Mani me se zivota ti...kad cujem ove price ..u Brate imam Azdaju fx 5200, teram Oblivion u 1600x 1200 5000 fps-a...ma daj molim te.Ta kartica je dobra U SVOJOJ KLASI i nista vise a generalno gledano,to je obican krs od karte.Da ste rekli 79XX ili nesto jace Azdaja pa ok ali Boze dragi....
MaliAbner Re: ... 05.07.2007. 12:26 #22939

broj poruka: 7769
Ih covece kako nisi shvatio da je nVidia greskom nekog magacionera slucajno izbacila karticu sa strava cipom po nekoj bagatelnoj ceni (magacioner je zbog toga verovatno dobio otkaz), samo je jedan problem nju mislim karticu kao takvu tj. naj mislim stvarno naj vide samo stanovnici balkana i niko drugi, a zasto !?! pa zato sto je dzaba BRE...

Neces ti nikad prosecnog balkan boya ubediti da je neki 8600gt bolji od 7300gt, a jos kad se takj 7300 flesuje u 8888800 gts, sreci nikad kraja...

E ovo je sve bila mala sala na temu...

Ajde shvatimo vec jednom da smo dobili upravo ono sto smo platili i nista vise...

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Mani me se zivota ti...kad cujem ove price ..u Brate imam Azdaju fx 5200, teram Oblivion u 1600x 1200 5000 fps-a...ma daj molim te.Ta kartica je dobra U SVOJOJ KLASI i nista vise a generalno gledano,to je obican krs od karte.Da ste rekli 79XX ili nesto jace Azdaja pa ok ali Boze dragi....
Oglasnik 05.07.2007. 13:14 #22943

:: Neces ti nikad prosecnog balkan boya ubediti da je neki 8600gt bolji od 7300gt, a jos kad se takj 7300 flesuje u 8888800 gts, sreci nikad kraja..
:: E ovo je sve bila mala sala na temu..

::Ajde shvatimo vec jednom da smo dobili upravo ono sto smo platili i nista vise..

Maranelo...april 2005...Zan Tod,punacki Francuz,izvrsni direktor Ferrarija,nadgleda finalizaciju projekta Fiorano.U jednom trenutku bijesno sutne u glavu lead - dizajnera i razdere se:`Glupi Balkanci,umjesto da kupuju nase modele od 270 000 $,oni se radije odlucuju za bijedni BMW koji kosta 45 000 $.`

Bez namjere da nekoga uvrijedim,ali mislim da se poenta nazire.Naravno da je bolje kupiti 8600GT umjesto 7300GT,ali ljudi nekada nijesu u mogucnosti da to ucine,pa se odlucuju za `budzetska` resenja,koja sasvim korektno mogu da podnesu teret modernih igara,sto je slucaj sa 7300GT.

grobSM re 05.07.2007. 13:23 #22944

Bez namjere da nekoga uvrijedim,ali mislim da se poenta nazire.Naravno da je bolje kupiti 8600GT umjesto 7300GT,ali ljudi nekada nijesu u mogucnosti da to ucine,pa se odlucuju za `budzetska` resenja,koja sasvim korektno mogu da podnesu teret modernih igara,sto je slucaj sa 7300GT.

TAKO JE!! :D a kada se otkljucha onda postaje stvarno brza kartica :D
stoler Re: unlock masked h/w pipelines ? 05.07.2007. 14:18 #22945

broj poruka: 324
:: Zashto jednostavno ne pokushash da otkljuchash zamaskirane pajpove na toj grafichkoj sa riva tunerom ? to ti je mnogo bolja opcija nego da upisujes novi firmware na tu karticu
:

Aj čisto da ne otvaram novu temu da pitam ovde , jel može neko da obajsni kako se to radi, neko kratko uputstvo? I koje se sve nVidia karte mogu otključati?
Hvala
Dyca Re: Re: unlock masked h/w pipelines ? 05.07.2007. 14:27 #22946

broj poruka: 1574
:: :: Zashto jednostavno ne pokushash da otkljuchash zamaskirane pajpove na toj grafichkoj sa riva tunerom ? to ti je mnogo bolja opcija nego da upisujes novi firmware na tu karticu
:: :
:: Aj čisto da ne otvaram novu temu da pitam ovde , jel može neko da obajsni kako se to radi, neko kratko uputstvo? I koje se sve nVidia karte mogu otključati
:: Hval

Lista modela koji se otkljucavaju je poduza,prakticno mozes da otkljucas sve modele koji nisu hardverski zakljucani..Npr. ja imam 6800le graficku,i od modela do modela zavisi da li moze da se otkljuca ili ne..jer su neke karte hardverski zakljucane i tu riva tuner ne pomaze(moja karta je tako zakljucana) jer je to samo software pomocu kaga ti pokusavas nesto da uradis...Na netu imas kolio hoces sajtova sa uputstvima pomocu kojih mozes da odradis sve sto zelis,samo treba malo da googlas...Pozz
Oglasnik 05.07.2007. 14:45 #22947

::Aj čisto da ne otvaram novu temu da pitam ovde , jel može neko da obajsni kako se to radi, neko kratko uputstvo? I koje se sve nVidia karte mogu otključati

Npr. za nVidia kartice mozes koristiti Riva Tuner (postoje i drugi korisni programi).U opcijama u ovom programu dozvoljeno ti je da setovanje koje podrazumijeva da BIOS kontrolise konfiguraciju geometrijskih jedinica promijenis i podesis na `manuelnu` tj. custom kontrolu.Primjer.:

Pokrenes Riva Tuner,Main tab - Customize - Low level settings - Strap driver - GPU configuration - Units configuration - izaberes umjesto BIOS custom,cekiras Enable hardware masked units i otvoris Customize polje.Pojavice ti se tabela sa aktivnim i zakljucanim jedinicama.Aktivne su `strikirane`,a neaktivne pokreces tako sto u koloni Bit field (mask) kliknes na jedinicu.Da bi znao koje jedinice treba otkljucati,obratis paznju na HW masked kolonu.Ukoliko u njoj postoji `yes`,znaci da tu jedinicu mozes otkljucati.

Dyca Re: 05.07.2007. 14:55 #22948

broj poruka: 1574
:: ::Aj čisto da ne otvaram novu temu da pitam ovde , jel može neko da obajsni kako se to radi, neko kratko uputstvo? I koje se sve nVidia karte mogu otključati
:: Npr. za nVidia kartice mozes koristiti Riva Tuner (postoje i drugi korisni programi).U opcijama u ovom programu dozvoljeno ti je da setovanje koje podrazumijeva da BIOS kontrolise konfiguraciju geometrijskih jedinica promijenis i podesis na `manuelnu` tj. custom kontrolu.Primjer.
:: Pokrenes Riva Tuner,Main tab - Customize - Low level settings - Strap driver - GPU configuration - Units configuration - izaberes umjesto BIOS custom,cekiras Enable hardware masked units i otvoris Customize polje.Pojavice ti se tabela sa aktivnim i zakljucanim jedinicama.Aktivne su `strikirane`,a neaktivne pokreces tako sto u koloni Bit field (mask) kliknes na jedinicu.Da bi znao koje jedinice treba otkljucati,obratis paznju na HW masked kolonu.Ukoliko u njoj postoji `yes`,znaci da tu jedinicu mozes otkljucati

hvala na iscrpnoj dopuni,ja nemam trenutno instaliranu rivu,pa mu nisam mogao reci tacne smernice..Pozz
stoler Re: 05.07.2007. 14:59 #22949

:: Pokrenes Riva Tuner,Main tab - Customize - Low level settings - Strap driver - GPU configuration - Units configuration - izaberes umjesto BIOS custom,cekiras Enable hardware masked units i otvoris Customize polje.Pojavice ti se tabela sa aktivnim i zakljucanim jedinicama.Aktivne su `strikirane`,a neaktivne pokreces tako sto u koloni Bit field (mask) kliknes na jedinicu.Da bi znao koje jedinice treba otkljucati,obratis paznju na HW masked kolonu.Ukoliko u njoj postoji `yes`,znaci da tu jedinicu mozes otkljucati

Hvala puno, sad ću da probam !
dragojlo2 Ma bre ljudi... 05.07.2007. 16:12 #22952

broj poruka: 718
... jel` neko ikada otkljucao ta 4 pajpa na 7300 gt? Ovede ili u svetu...I da to radi bez artefakta...Nisam uopste ubedjen da to moze ,7300gt nije 6800le...A samo fleshovanje biosa mislim da nece nista doneti , ako kartica uopste proradi...`Ajd u zdravlje!
P.S.ako bas hoces da mucis karticu probaj v-mod obicno Gainward daje dobre rezultate (vidi VR-Zone)...
Oglasnik 05.07.2007. 16:37 #22957

Kod 7300 GT ne bi trebalo da moze,a ne znam koji model ima `stoler`.
goran27 hvala 05.07.2007. 17:18 #22958

broj poruka: 372

Hvala svima na ovim iscrpnim odgovorima,samo bez svadje-budimo ljudi!
MaliAbner Re: Ma bre ljudi... 05.07.2007. 18:17 #22962

broj poruka: 7769
Pa ne zna se da li je neko na planeti zemlji otkljucao +4 pipe na 7300gt.
Sta mislis da pisemo Mythbusters-ima sa Discovery channel-a.

Covece kakav urbani mit !!!
Da se najezis !!!

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: ... jel` neko ikada otkljucao ta 4 pajpa na 7300 gt? Ovede ili u svetu...I da to radi bez artefakta...Nisam uopste ubedjen da to moze ,7300gt nije 6800le...A samo fleshovanje biosa mislim da nece nista doneti , ako kartica uopste proradi...`Ajd u zdravlje
:: P.S.ako bas hoces da mucis karticu probaj v-mod obicno Gainward daje dobre rezultate (vidi VR-Zone)...
stoler Re: 05.07.2007. 19:13 #22967

:: Kod 7300 GT ne bi trebalo da moze,a ne znam koji model ima `stoler`

Ja imam 7600GS , Gigabyte, AGP! Jel kod nje to izvodljivo !

Evo ja sam sada probao i imam na jednom tom `bit field/bit mask` moigućnost da štikliram jednu koja nije , a to je `bit 02` (ne znam da li je ovo bitno da vam napišem ali za svaki slučaj) i sad je, nakon svega toga tražio restart i posle ponovnog pšaljenja računara i dalje mi stoji u state da je disable, a stoji kvačica na tome ! Što znači?
dragojlo2 re:... 05.07.2007. 20:51 #22976

broj poruka: 718

...@mali abner :cemu cinizam kad je stvarno tako? Ili ti zans nekoga,ako da onda nek nam se javi da mu ja prvi cestitam,mislim mythbusters daj ne zezaj...Ajd u zdravlje!

...@stoler : 7600 ima otklucane sve(12) pajpove,ali se od 7600gt razlikuje po klokovima za procesor i memoriju 7600gt standardno ima 560/1400Mhz,dokje kod 7600gs citav sarenis,tako da su procesori klokovani od 430(cini mi se Msi) preko 480(gigabyte) do 500(gainward glh),a memorija je jos veci sarenis ima je ddr2 na 800(standard) pa do ddr3 (1200 gainward glh)...`ajd u zdravlje!
Oglasnik 05.07.2007. 21:52 #22982

@stoler

Ako imas 7600 GS,tu pajpove ne mozes otkljucavati (kao sto ti je dragojlo2 rekao)- mozes je overklokovati na dva nacina:

-standardno,sto ti preporucujem:
povecavas frekvencije procesora i memorije kartice

-delta modifikacijom:
tako sto spustas frekvencije pojedinih djelova procesora zaduzenih za obradu geometrije,ali ti je potreban nVflash.Ne bih ti preporucio to da radis,jer se 7600 GS dobro klokjuje uobicajenom procedurom.

Sto se tice 7300 GT - rekao sam da ne znam da li je moguce otkljucati taj model,zato sto mu je nVidia dodijelila 8 aktivnih p,ali sam siguran da ih ima 12,s tim sto je tih 4 koji preostaju nVidia hardverski zakljucala - ili su presjeceni (u tom slucaju nemoguce ih je otkljucati),ili su fabricki zakljucani,a samo nVidia `ima kljuc`.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs