Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
EVGA 8800 GTS 320 mb...pomoc
STRANA 1 OD 1
budrak EVGA 8800 GTS 320 mb...pomoc 04.07.2007. 15:57 T4898

status: user
broj poruka: 250

juce sam kupio ovu kartu,pa nemam iskustva sa njom...do juce sam imao MSI 7900 gto i temperatura u max je bila 73 c,a ova 8800 gts se mnogo greje pa sam malo zabrinut! molim vas,vi koji imate 8800 gts karte,koliko se vama greju? kako da namestim da u 2d radi fan na karti sporije a u 3d da se vrti 100%? sve sam probao...u riva tuner-u namestim da se vrti 100%,ali nishta se ne menja,on se i dalje vrti sa 59%! probao sam i ntune,sa najnovijim drajverima 158.22,uopshte ni ne mogu da menjam broj obrtaja! bash je glupo,karta se u 3d zagreje do 83 c,a fan uvek vrti 59%!!! nikad se ne zavrti brze! pomozite,molim vas...HVALA UNAPRED
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grobSM nishta strashno . . 04.07.2007. 16:56 #22887

broj poruka: 76
te karte su deklarisane da se greju do nekih 100 - 125 c tako da to ne treba da te brine . . .
mada nisi specifirao koju konfiguraciju imash . . . . tj interesantno je koji PSU imash ..
Oglasnik 04.07.2007. 17:19 #22888

broj poruka: 726

To sto je (ako je?) temperatura pri 3D radu maksimalnih 83 C,nije zabrinjavajuce.Mene interesuje kako si podesio fan kontrolu u Riva tuneru?

Ja bih ti preporucio sledece korake:

1. Main tab - Customize - Low level settings -Enable low level fan control - Fan - izaberes zeljenu fan speed vrijednost - Save - Apply

2.Launcher tab - dodas `Menu item type` i izabers `Regular item`

3. U `Regular menu item editor-u` cekiras `Associated fan profile` - `Low level`

Recimo da je ovo bilo podesavanje za 2D aplikacije,tj. manje zahtjevan rezim rada.Ukoliko zelis da setujes `ponasanje` fana u kompleksnijim uslovima rada,ponovi postupak sa 100% vrijednoscu za fan speed.U zavisnosti od situacije,u Riva tuneru biras brzinu rada fana.
Simets Re: nishta strashno . . 04.07.2007. 21:40 #22909

broj poruka: 133
Da se greju, greju se. Ja ne znam da li su deklarisane na 125C kako ovaj post citirani kaze, ali znam da sam na mnostvu foruma citao da ne bi nikako smela da ti predje 84C. Trebalo bi da stremis ka brojkama tipa 77C. Ja sam imao slican problem i resio sam ga tako sto sam ispod kartice ubacio jedan case fan (obican od 300din) i zaglavio ga medju kablove da duva direktno u fan kartice. To je resilo problem. Ja licno mislim da tu u sustini nije toliko problem ventilator na kartici, koliko los protok i mala kolicina hladnog vazduha na ovu vrucinu.
Pozz

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+
MSI K9N SLI Platinum
Napajanje Thermaltake 550W
2 GB DDR2 800 Kingmax
Gainward Bliss GeForce 8800GTS 320MB
Windows Vista Home Premium

:: te karte su deklarisane da se greju do nekih 100 - 125 c tako da to ne treba da te brine . . .
:: mada nisi specifirao koju konfiguraciju imash . . . . tj interesantno je koji PSU imash ..
voodoons Re: EVGA 8800 GTS 320 mb...pomoc 22.07.2007. 00:30 #24091

broj poruka: 152
u visti ni ja nisam mogao da namestim fan speed.. kontam da je do drajvera ili da cekamo novi riva tuner

::
:: kako da namestim da u 2d radi fan na karti sporije a u 3d da se vrti 100%? sve sam probao...u riva tuner-u namestim da se vrti 100%,ali nishta se ne menja,on se i dalje vrti sa 59%! probao sam i ntune,sa najnovijim drajverima 158.22,uopshte ni ne mogu da menjam broj obrtaja! bash je glupo,karta se u 3d zagreje do 83 c,a fan uvek vrti 59%!!! nikad se ne zavrti brze! pomozite,molim vas...HVALA UNAPRED
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs