Oxygen-free Sklopio sam neku konfiguraciju(c2d e6420, geil 2x1gb 800mhz ultra, gigabyte 81965-ds3, wd 250 sata2) ostala mi jos graficka pa me interesuje koju biste mi vi predlozili a za nju mi ostalo nekih 150 jevropljana??? HVALA PUNO!!!
Ne znam za sta ti treba kompjuter,ali bih ti redlozio da uzmes neki slabiji procesor(i da ga overklokujes),a da dodas pare i kupis neku 8800gts graficku..probaj da ustekas pare za nju jer je mnogo bolja od 8600gts...Ako ne zelis da menjas procesor onda uzmi 8600gts,jer je to najbolje sto mozes da kupis za te pare..pozz
Onda ti je bolje uzmes slabiji proc. a da uzmes 88-00gts,jer kao sto sam vec rekao sa 8800gts mozes da radis sta hoces,dok sa 8600gts to nije moguce..ti proceni sta ti je bolje i odluci..pozz
Pa,mozes da uzmes i e4300, i e2140 i e2160...to su ti najjeftiniji procesori na trzistu..kad se overklokuju svi imaju iste rezultate u igrama,jedina razlika je u kes memoriji koja ti moze zatrebati ako radis u 3ds max-u i slicnim programima..a kao sto si rekao,treba ti za kucnu upotrebu i igranje..Moje misljenje je da ti je najbolje da uzmes ili e2140 ili e4300,ako ces ikada raditi u programima kojima treba kes memorija..pozz
E Dyco ali mu navedi i cene, razlika je 2x u parama. Znaci ono sto si planirao da das tj. 150⬠u slucaju 8800gts bi morao da izdvojis okolo 300â¬, ali veruj vredi svake parice i miran si bar tri godine. Ja sam zbog budzeta bio prinudjen da uzmem ubogi 8600gt silent (niti smrdi niti mirise), jednostavno tako sam odlucio zbog buke, dosta radim nocu pa mi je udobnije kad mi ne zuji oko glave, uboga karta se greje nenormalno (do 80C je ko dobar dan) ali radi, evo juce je na 36 prstala u igrama (isla je na 84C). Sto se tice procesora nije los izbor pogotovu sto ces sa njim moci da izvuces FSB 400mhz sto sa slabijim c2d mozes da sanjas a to je dalje bitno zbog delioca memorije, kako bi ti taj gejl (i ja sam uzeo isti) radio na njegovoj pravoj vrednosti samo sto ces za navedenu latenciju 4x4x4x12 morati rucno da povecas napon memorije inace ce raditi 5x5x5x18. Vidi ako mozes da se nategnes za jacu grafu i ne beri brigu, ako ne onda bar 8600gts, pokusaj da izbegnes gt varijante 8500 izbegni u svakoj varijanti to ti je kao 7300gt.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Onda ti je bolje uzmes slabiji proc. a da uzmes 88-00gts,jer kao sto sam vec rekao sa 8800gts mozes da radis sta hoces,dok sa 8600gts to nije moguce..ti proceni sta ti je bolje i odluci..poz :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.