Nece da se upali monitor posle 5 meseci neaktivnosti
STRANA 1 OD 1
Flynn
Nece da se upali monitor posle 5 meseci neaktivnosti
18.10.2012. 20:45
T48493
status: user broj poruka: 249
Imam acer x233h koji je odlicno radio pre mog duzeg odsustva. Zapakovao sam ga u fabricku kutiju i povezem ga danas s kompom i nece da se upali uopste. Izmenjao sam strujni kabl, probao razlicite uticnice i nista. Gledam kako bih ga otvorio da proverim da se nesto nije odlemilo ali nigde nema srafova gde moze da se otvori. Ima li nade ili mi ne gine nosenje u servis. Inace istkla je garancije.
Ako nije bio u vlaznom i hladnom prostoru, ima nade za njega. Treba se ipak rasklopiti i videti sta i kako. Ali pre svega pregledati elkose u napajanju, jer su mozda izgubili kapacitet i duzom neaktivnoscu se ispraznili do te mere da vise ne prosledjuju dovoljan napon i nece da startuje.
Za rasklapanje, sta da ti kazem...Sistem je na zabice, pa polako prvo donju stranu srafcigerom ili necim jakim plasticnim odvoji i onda redom odvajaj da se cuje `TAK` Imas ih po 3-4 na svakoj strani. Muke su, ali ide nekako. Samo gledaj da ne brkas previse duboko da sistemom poluge ne kvrcnes panel...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Udeni monitor u struju i ostavi ga duze vreme tako u struji. Zatim pritiskaj vise puta taster za paljenje, drzi ga pritisnutog i slicno da vidimo da li ce da se napune. Ako to ne urodi plodom mozda ne budu elkondi.
Verovatno elektroliti, posebno ako su krenuli da se suse jos dok si ga koristio. Duzi period nekoriscenja ih je samo dodatno rasusio i za posledicu imas to da nece da se upali.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Ako je do elektrolita i ako ih zamene par kom, oko 1000-1500RSD bi bila neka realna cena. Sve zavisi...ali tu je negde. Ispod crvene nece sigurno:) A i mnogo jaka crvena, tri pakle cigareta i kafa:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.