U raznim prodavnicama pc opreme nudi se placanje na rate bez kamate gde Kupac naknadno otplaćuje robu kroz MasterCard kreditnu karticu???
Recimo da uzmem robu u vrednosti 20 hiljada dinara na recimo 6 meseci koliko na kraju placam? verovatno ima mesecno odrzavanje kartice,ugovor itd... u cemu je caka/?
Ja imam master. recimo kada bih kupio nesto preko nje u vrednosti od 20000 dinara, kostalo bi me tacno 21000 dinara kada se otplati. mozes da biras sam proj rata na koliko hoces da podelis.
Ja imam Intesa karticu Master i kada nesto kupim za ccc 20000din toliko i vratim(ako platis ratu na kartici na vreme nema kamate).pretezno su te pogodnosti za intesine kartice i to master,visa i american express.Toliko
AMD Phenom II X6 1075T 3.0Ghz ASUS M4A88T-V EVO/USB3 2x4GB DDR3 2400Mhz HyperX Predator MSI 5770 Cyclone Fractal Design Define R3@Seasonic 520GM Intel 330 60GB,2x2TB WD Green Xonar DX Logitexh Z906 5.1 Logitech MX Performans
@milosikaca ali ti za tu karticu moras da platis odrzavanje na mesecnom nivou koje je duplo skuplje od recimo obicnog tekuceg racuna sa jednom elektronskom platnm karticom. Sto ce reci ako je redovno odrzavanje 150din. onda ti je za tu kreditnu karticu jos toliko i plus kamata ako ne platis na vreme banci, tj. ne legnu ti pare (od plate ili sam uplacujes na racun ili nesto trece) na racun na vreme. To sve zavisi od banke do banke, svaka stavka.
Ako je preko EFG banke, kupac dobija naknadno master karticu (ne mora da bude deponent banke) kroz koju otplacuje robu (bez ikakve nadoknade). Tako su mi barem objasnili u radnji, u praksi jos nisam doziveo
Ja ne placam odrzavanje kartice, jer imam tekuci tamo (piraeus), tako da placam samo odrzavanje racuna 150 kinti. a kamata je 5% bez obzira kad uzeo i kad vratio. Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX.
kamate nema al kada nesto uzmes normalno je da treba da se plati na vreme.sto se tice odrzavanje kreditne kartice ne naplacuje se bar ne u intesi tako da kao sto sam rekao placanje je do 12 rata bez kamate u prodavnicama koje imaju ugovor sa bankom i koliko su provukli toliko isplatis na kraju.
U svakoj banci placaj odrzavanje tekuceg tako da to nema veze sa kreditnom
AMD Phenom II X6 1075T 3.0Ghz ASUS M4A88T-V EVO/USB3 2x4GB DDR3 2400Mhz HyperX Predator MSI 5770 Cyclone Fractal Design Define R3@Seasonic 520GM Intel 330 60GB,2x2TB WD Green Xonar DX Logitexh Z906 5.1 Logitech MX Performans
:: @milosikaca ali ti za tu karticu moras da platis odrzavanje na mesecnom nivou koje je duplo skuplje od recimo obicnog tekuceg racuna sa jednom elektronskom platnm karticom. Sto ce reci ako je redovno odrzavanje 150din. onda ti je za tu kreditnu karticu jos toliko i plus kamata ako ne platis na vreme banci, tj. ne legnu ti pare (od plate ili sam uplacujes na racun ili nesto trece) na racun na vreme. To sve zavisi od banke do banke, svaka stavka.
Ja u Intesi imam i MasterCard i American Express, obe si kreditne kartice koje omogucavaju kupovinu na rate bez kamate, ali samo u prodavnicama koje imaju ugovor sa Banca Intesa - dodje ti nesto kao cekovi. Uslov je da ratu platis do 10. ili 15. u mesecu i onda nema kamate (npr WinWin, Monitor, Tehnomanija,...) Mozes da kupis i u radnji koja nema ugovor sa bankom, ali u tom slucaju si duzan da sledeceg u mesecu vratis pun iznos, u suprotnom ti banka skida 5% sa racuna i dodaje ti kamatu na ceo iznos duga od 1.7%. Sledeceg meseca opet isto, ako ne vratis pun iznos skinu ti 5%, a dodaju 1.7%... Mesecno odrzavanje je 300din, za 4 kartice: Visa Internet, Maestro, MasterCard i American
E sada, da bi kupovao MasterCard karticom a nemas racun u toj banci, verovatno ce prvo da provere tvoj kreditni rejting, pa tek onda da ti dozvole da uzmes karticu, i verovatno moras da placas mesecno odrzavanje 100-150 din. Ne vidim zasto bi ti to dali za dzabe, ako nekim slucajem moze, onda uzimaj
philaemos: ispravka nije odrzavanje svih kartica 300din vec odrzavanje tekuceg racuna 300din kartice se nista ne naplacuju(ni izdavanje ni odrzavanje).ostalo sve ok :)
:: Ja u Intesi imam i MasterCard i American Express, obe si kreditne kartice koje omogucavaju kupovinu na rate bez kamate, ali samo u prodavnicama koje imaju ugovor sa Banca Intesa - dodje ti nesto kao cekovi. Uslov je da ratu platis do 10. ili 15. u mesecu i onda nema kamate (npr WinWin, Monitor, Tehnomanija,... :: Mozes da kupis i u radnji koja nema ugovor sa bankom, ali u tom slucaju si duzan da sledeceg u mesecu vratis pun iznos, u suprotnom ti banka skida 5% sa racuna i dodaje ti kamatu na ceo iznos duga od 1.7%. Sledeceg meseca opet isto, ako ne vratis pun iznos skinu ti 5%, a dodaju 1.7%.. :: Mesecno odrzavanje je 300din, za 4 kartice: Visa Internet, Maestro, MasterCard i America :: :: E sada, da bi kupovao MasterCard karticom a nemas racun u toj banci, verovatno ce prvo da provere tvoj kreditni rejting, pa tek onda da ti dozvole da uzmes karticu, i verovatno moras da placas mesecno odrzavanje 100-150 din. :: Ne vidim zasto bi ti to dali za dzabe, ako nekim slucajem moze, onda uzimaj :: :: ::
Jeste i nije. Odrzavanje racuna je 300din, ali je to Intesa Hit racun koji je skuplji, i uz njega dobijes Visa Internet i 2 kreditne kartice za dzabe i povoljniji kurs eura, zato sam i presao na Hit racun. uz obican racun u Intesi ne dobijes kreditne kartice za dzabe koliko se secam...
Mala ispravka, kamata je oko 2% na mesecnom nivou na sumu koju dugujes, a 5% je minimum za uplatu (od ukupne sume koju dugujes). Visu clasic Pireus banke imam oko 6 god. i mogu ti reci da je jos uvek medju najpovoljnijima na trzistu. Inace racun imam u Intesi ali ne planiram da uzimam kreditne kod njih jer DERU. Bio sam do prosle god. u Komercijalnoj i oni imaju O.K. kamate u odnosu naostatak bagre
:: Ja ne placam odrzavanje kartice, jer imam tekuci tamo (piraeus), tako da placam samo odrzavanje racuna 150 kinti. a kamata je 5% bez obzira kad uzeo i kad vratio :: Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX :: ::
Na kreditu su najmanje kamate i to gledajte da dizete kredit u banci preko koje imate redovan priliv.Banka naplacuje kamatu, ne prodavac ,jer si zaduzen kod banke za sredstva ne kod prodavca.
Re: Kreditne kartice su ujedno i najskuplji nacin i gledajte da ih izbegnete
16.10.2012. 00:47
status: user broj poruka: 400
Sve sem kesa je nuzno zlo, a treba izabrati najmanje sto uopste nije lako. Ako uzmes na kredit komp koji kosta 50000 posle 2 god. platis 50% vise tako da... Isti kur.c drugo pakovanje
Re: Re: Kreditne kartice su ujedno i najskuplji nacin i gledajte da ih izbegnete
16.10.2012. 00:54
status: user broj poruka: 7723
Kod kreditne kartice moras da koristis kalendar od banke da bi pratio datume dospeca ,jednostavnije je placanje sa kreditnom karticom od dizanja kredita,ali svaki bankar ce ti reci da su kod kredita najmanje kamate,naravno to zavisi od banke do banke.Na iznos od 50 K to i nije toliko kriticno ,kod vecih iznosa se primeti.
:: Sve sem kesa je nuzno zlo, a treba izabrati najmanje sto uopste nije lako. Ako uzmes na kredit komp koji kosta 50000 posle 2 god. platis 50% vise tako da... Isti kur.c drugo pakovanj :: :: :: Kamata koja se obračunava na dug koji se ne otplati do datuma dospeća svakog meseca - obično je veća od kamata na bilo koju drugu vrstu kredita. :: :: :: :: A ako bas morate procitajte ovo :: :: http://www.novcici.rs/sr/penzioneri/penzioneri_zaduzenost/izbegavajte_da_koristite_kreditne_kartice.html
odrzavanje racuna placas dokle god ga koristis i nije bitno da li si trenutno u kreditu ili ne. E sad ja ne znam da li je moguce uzeti tipa na pola godine ili godinu dana taj inteza hit racun pa posle preci na standardan (iliti dok si u kreditu), a naveo sam intezu kao primer, jer je po mom misljenju najpovoljnija. Cekovi su isto ok, ali ni njih u intezi ne mozes da uzmes bez tog hit racuna. Recimo imao sam poznanika koji je u hypo banci otvorio neki tako kreditni racun bla bla, nesecno odrzavanje je kostalo neverovatnih 750din. Doduse to je bilo 2007-2008, ali predpostavljam da i sada ima takvih banaka. Ne razumem se nesto u ovu tematiku, ali veruj ti meni da ni jedna banka nece nesto da ti daje za dz. sem ako nisi naleteo na neku promociju pa ti umesto odmah, tek za pola godine pocinju sa naplatom odrzavanja racuna.
Ja sam u Postanskoj stedionici koja ima najmanje kamate najmanje odrzavanje racuna i slicno. Pa opet placam 130 din mesecno sto dobijam platu kod njih. Malo je polu raspad ali to vam je to.
Ako ne primaju cekove daj lepo na ruke kesh, ali to niko nema. I sad se bunite sto ce te placati odrzavanje racuna?!
Pa to nema veze sa kreditom i kupovinom. Imas racun placas, nemas racun , ne placas, kakve veze ima kredit/kupovina sa time?
Ako se placa na vreme kamate nema nikakve jer te prodavnice imaju dill sa tom odredjenom bankom.
To je to...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.