Instalirao sam sistem i preko vga kabla je mogla da se podesi rezolucija do 1920x1080 koliko ima moj monitor. E sad, ortakov je komp i komp povezuje sa tvom dvi-hdmi kablom. Kada prodje uchitavanje windowsa nema slike, a rezoluciju sam namerno smanjio na 1024x768 da bi mogli posle da podesimo na 1366x768 koliko bi trebalo da je na tvu! Kada deinstaliram drajver iz safe mode udje u windows na desktop i max rezolucija bez drajvera je 1024x768, ekran je pun ali nije to hd ready rezolucija... Kontam da je vga izlaz primaran i da zbog toga ne radi sa drajverom kada se poveze sa dvi na hdmi. Ima li neko predlog kako osposobiti da 9550 radi samo preko dvi-hdmi kabla i da daje hd ready rezoluciju? Razmishljao sam da povezem neki monitor vga kablom i tv preko dvi i podesim rezoluciju za tv pa posle da samo iskljuchim monitor i ishchupam vga kabl... Pishite...
Ako nece kad je samo TV nakacen na DVI, onda pokusaj to sa drugim monitorom i proceprkaj po CCC-u, i pokreni TV wizard. Vrlo je moguce da je i do drajvera, pokusaj sa nekim drugim, moze i neki od najmatorijih...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Stavio sam najstariji drajver sa diska koji se dobio uz karticu i uspeo je da se instalira i da radi ali najveca rezolucija je 1270x neshto i to lichi ninashta, prelazi slika ekran...
:: Ako nece kad je samo TV nakacen na DVI, onda pokusaj to sa drugim monitorom i proceprkaj po CCC-u, i pokreni TV wizard. Vrlo je moguce da je i do drajvera, pokusaj sa nekim drugim, moze i neki od najmatorijih.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
A što ne probaš da spojiš HDTV sa kompom VGA kablom? Tako ćeš sigurno moći da podesiš native (1366x768) rezoluciju. Neki televizori preko HDMI ulaza primaju jedino 1080p i 720p rezolucije, a sve ostale koje se izaberu se resize-uju unutar te dve u zavisnosti od veličine. Tako je izvodljivo i to da taj TV iako je 1366x768 može da primi 1080i preko HDMI ulaza. Ako baš nemaš mogućnosti za VGA kabl onda ti je najbolje da na HDMI podesiš recimo 720p (1280x720) jer je to najpribližnija 16:9 rezolucija toj koju ima TV.
u pravu si srdoch, vga ce sigurno raditi ali nije digitalna veza. Elem, bash ta rezolucija 1280x720 je bila moguca sa starim drajverom u ccc ali je slika prelazila ekran. Mozda smo trebali na tvu neshto da podesimo da bi se uklopali ali sumnjam... Hvala na savetu, probacu i to.
Vidi ovako, ja sam pre par godina koristio HD Ready TV na kompu bez dodatnog monitora, tj on mi je bio monitor. Posle silnih muka (veoma sličnih tvojim) sa HDMI kablom i podešavanjima da dobijem koliko toliko normalnu sliku odustao sam i stavio najbolji VGA kabl koji sam imao i rešio problem. Slika je bila fantastična i nemoj da te brine to što nije digitalna. Džaba ti i digitalna kad nije pixel to pixel, jer u tom slučaju je i preko VGA kabla oštrija. Ovo što si pomenuo da ne staje cela slika na ekran mislim da može da se sredi. Neki televizori u podešavanjima formata slike imaju tu mogućnost. Sećam se da je i kod mene na HDMI to bio slučaj, pa sam ga rešio postavljanjem slike u format koji se zvao nešto kao Panel Fit (Screen Fit, Overscan, Size Scan), ili nešto slično, ne mogu sad da se setim tačno bilo je davno. Uglavnom, i da je našteluješ da pokrije ceo ekran opet to nije native rezolucija pa samim tim se pozdravi od oštrine. Ako ne uspeš ništa moraćeš jednostavno da se pomiriš s činjenicom da neki televizori ne mogu da prime pixel to pixel rezoluciju preko HDMI-a i to je to, na žalost. Živ bio!!
:: u pravu si srdoch, vga ce sigurno raditi ali nije digitalna veza :: Elem, bash ta rezolucija 1280x720 je bila moguca sa starim drajverom u ccc ali je slika prelazila ekran. Mozda smo trebali na tvu neshto da podesimo da bi se uklopali ali sumnjam.. :: Hvala na savetu, probacu i to :: ::
Kakve veze ima da li je digitalna veza ili nije? Ionako ne možeš zvuk da izbaciš kroz tu matoru kartu tako da će VGA da ti savršeno završava posao. __________________ Scourge of PCBerza
na monitoru koji imam je mnogo bolja slika preko dvi kabla, pa sam ishao tom logikom...pixel na pixel
:: Kakve veze ima da li je digitalna veza ili nije? Ionako ne možeš zvuk da izbaciš kroz tu matoru kartu tako da će VGA da ti savršeno završava posao :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.