U poslednje vreme desava mi se da se graficka pregreva, tj. dostize temperaturu od 66 C.. naravno, povecava se jos kad sam u nekoj igrici. I to se desava bas od kada sam ubacio novi ddr2 modul, pqi na 800mhz. Pre toga se nije desavalo, ali je tada bilo hladnije, sad su tolike vrucine da je i ugasen pc na 40 C, pa mislim da ipak nije do rama. Ne znam stvarno sta sad da radim, i zasto se to desava. Razmisljam da uzmem neki veci cooler za graficku, tj. dosta veci, npr. zalman onaj sto ide sa obe strane sa + dodatim ventilatorom. Sta mislite zbog cega je tako velika, jer procesor mi je na 50 C pa ne vidim zasto i graficka ne bi bila bar malo hladnija :)
ako je tako kao shto kazesh ti u sobi imash 40c. graficka gt ti je toplija od vazduha koj je hladi 26 c , to je odlicno. ako ti nishta ne zakucava teraj to. a ako imah problema kupi klimu.
ako nemash ventilarore, i dobro kucishte skini stranicu. koja ti je ploca ja sam imao na staroj igracki pasivan hladnjak koj stoji ispod opet pasivno hladjene graficke.on je radio na 70 c konstantno i prilicno podrevao grafiku, pa sam na njega usrafio jedan 4x4 ventilator i smanjio mu brzinu.sve je posle toga radilo fino ali bez bocne stranice.
Skinuo sam obe strane, nego kuciste se nalazi u zatvorenom prostoru sa obe strane, izgleda ga to zeza... Nameravam da uzmem novo kuciste pa da ga malo sredim, verovatno neko jeftinije sa 12cm ventilatorom. Nadam se da ce se tada srediti temperatura!
samo vozi, sve do 80 stepeni nije alarmantno stane za tu grafiku. ne bacaj pare na zalmane, ako vec hoces nesto da kupis, uzmi kao sto grr rece sto veci ventilator i to da IZVLACI vazduh na zadnjoj strani kucista. a ako imas neki veliki ventilator sa donje strane napanja *imaju ga sva kvalitetnija( onda stavi jedan napred da UVLACI vazduh. ovaj od napajanja bice sasvim dovoljan za izvlacenje.
a ako ram i nekim ludilom moze da utice na temperaturu grafike... pa ivadi ga i vidi da li se sve vraca na stare vrednosti.
:: U poslednje vreme desava mi se da se graficka pregreva, tj. dostize temperaturu od 66 C.. naravno, povecava se jos kad sam u nekoj igrici. I to se desava bas od kada sam ubacio novi ddr2 modul, pqi na 800mhz. Pre toga se nije desavalo, ali je tada bilo hladnije, sad su tolike vrucine da je i ugasen pc na 40 C, pa mislim da ipak nije do rama. Ne znam stvarno sta sad da radim, i zasto se to desava. Razmisljam da uzmem neki veci cooler za graficku, tj. dosta veci, npr. zalman onaj sto ide sa obe strane sa + dodatim ventilatorom. Sta mislite zbog cega je tako velika, jer procesor mi je na 50 C pa ne vidim zasto i graficka ne bi bila bar malo hladnija : :: :: P.S. Da napomenem NIJE sa silent coolerom..
mislim da temperatura gpu-a od 66c i nije velika, ako ti ne pravi probleme nemoj se uzbudjivati :) ...a graficka ti nikada nece biti hladnija od cpu-u :) bar ja nemam takvih iskustava...meni je proc. na 45c, kada igram igricu i do 55-56c, a graficka 50-65c u igrama...i to sa dodatnim ventilatorom koji sam nakacio na pasivni hladnjak posto mi je graficka silent varijanta 7600gt, koja je pocela pre 10-15 dana da mi pravi probleme pa sam joj stavio kuler, i od tada je ok...
...neke su prezivele i po 100 stepeni proslog leta pa opet rade bez problema... ...Mozda ce tvoja graficka da radi malo bolje posle toga,znas ono na toploti se sve siri pa se i magistrala malo prosiri i radi brze...(shalim se naravno ,ovo zbog toga da shvatis da nije tako ozbiljno)...`Ajd u zdravlje!
Ako ima aktivno hladjenje proveri da ti se nije nakupila prasina na ventilatoru i na hladnjaku i tako blokira put strujanja vazduha,u tom slucaju jedno ciscenje nece skoditi.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.