Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Vase misljenje o Gigabyte grafickim...
STRANA 1 OD 1
MaliAbner Vase misljenje o Gigabyte grafickim... 25.06.2007. 09:28 T4825

status: user
broj poruka: 7769
Interesuje me Vase misljenje o :
GV-NX86T256D silent II (400/1440)
GV-NX86S256H silent III (675/2000).
Valja li ovo kupovine?

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev re 25.06.2007. 10:31 #22430

broj poruka: 1673
Licno misljenje 1: izbegni Silent varijante bez aktivnog hladjenja ili odmah pocni da trazis
odgovarajuci ventilator.
Licno misljenje 2: Asus pravi (naj) bolje kartice pogotovo ako su iz vise klase ili fabricki overklokovane sa sufiksom TOP.
Konacna odluka je samo tvoja.

Oglasnik 25.06.2007. 10:35 #22432

broj poruka: 726
Razlika izmedju ta dva modela je prilicna,bolji izbor je druga kartica.Ako se,ipak,odlucis za jevtiniju varijantu (GT),onda uzmi XFX 8600 GT - cijena je ista,posjeduje aktivno hladjenje (za razliku od Gigabyte) + tradicija proizvodjaca.Naravno,nije Gigabyte los,naprotiv,ali ima pasivno hladjenje.Proizvodnja i efekti pasivnog hladjenja za graficke kartice su danas znatno kvalitetniji u odnosu na ranije godine,ali je ventilator bolje resenje.

Ako se odlucis za skuplju varijantu (sto ti preporucujem),opet bih izbjegao taj Gigabyte model - naravno,samo zbog hladjenja.Ja sam gledao testove te kartice prije nekoliko nedelja,jer mi je bilo zanimljivo vidjeti performanse GTS modela koji ima pasivno hladjenje.Rezultati su bili vise nego dobri - u kucistu bez dodatnog kulera (samo na procesoru i ploci),kartica je stabilno radila,uprkos visokim temperaturama.Kad je dodat kuler za kuciste,temperatura kartice je,naravno,pala.Postignuti rezultati u testovima su takodje bili dobri.Ipak,ostaje cinjenica da se ta kartica zagrijava vise od modela sa standardnim hladjenjem,sto donosi rizik.O overkloku da ne govorimo.Zato mislim da je bolje da izaberes nesto drugo.

Sto se tice tvrdnje da Asus pravi najbolje kartice - postujem drugacije misljenje,ali se ne slazem.
Vaskev Re 25.06.2007. 10:47 #22434

Da se dopunim (naj)bolje = bolje ako ne i najbolje, naravno shala, nema ljutis svako ima svoje misljenje o kome je suvisno diskutovati. Ja sam moje izneo. Ko drugacije misli neka kaze a MaliAbner ce voleti da procita i za i protiv, njemu moze samo da koristi. Pozdrav svima.

Oglasnik 25.06.2007. 10:56 #22435

Sasvim je u redu - ti si svoje misljenje iznio,kao sto sam i ja to uradio (Asus).Ne slazemo se,ali naravno da se ne ljutim,jer bi bilo glupo i besmisleno.

Pozdrav.

-ShonE- Re 25.06.2007. 13:40 #22437

broj poruka: 3529
Gigabyte je super brand, ali, samo da dodam i moj glas za kupovinu karte sa aktivnim hladjenjem, kao sto rekose kolege!
Eto cisto da ti bude jos lakse da se opredelis za kupovinu sa aktivnim(vise postova za aktivno hladjenje)! .)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Petar89 ... 25.06.2007. 13:54 #22438

broj poruka: 423
bolje ti je da uzmes kartu sa aktivnim hladjenjem jer ove sa pasivnim su rizicne i dostizu visoke temperature

io62s ... 25.06.2007. 14:17 #22439

broj poruka: 371
MRZIM B92!!!! I SVE U VEZI SA NIMA!!! toliko.... :)))

Nema veze sa temom, ali sam morao negde da se istresem :)))

Oglasnik Re: ... 25.06.2007. 14:51 #22441

:: MRZIM B92!!!! I SVE U VEZI SA NIMA!!! toliko.... :))
::
:: Nema veze sa temom, ali sam morao negde da se istresem :))

hahaahahahahahah
VMARC Re: ... 25.06.2007. 15:14 #22442

broj poruka: 9425

Sto?
Bas su simpa... Deluju nekako kao ustogljeni japiji...
SkyFire Gigabyte Extra! 25.06.2007. 15:40 #22444

broj poruka: 18472
Sto si tice Gigabyte kao firme i njihovih grafickih karti imam dugogodisnje iskustvo i izuzetno sam prezadovoljan.Mogu sa sigurnoscu reci da su jedni od najboljih mozda cak i najbolji.Kartice im se ne pregrejavaju,daju veoma visok koeficient kada se overclockuju za razliku od drugih itd...Asus nije najbolji,cak sta vise spada u klasu najgorih proizvodjaca grafickih karti bez obzira sto ima seriju sa povisenim radnim taktom sa sufiksom TOP.I Gigabyte ima izuzetno jake modele sa Oznakom Turbo Force i jos plus hladjenje im je reseno cuvenim Zalmanovim cooler-om sto ostale firme ne praktikuju.Dacu ti jos jedan savet a to je svakako da ipak izbegnes pasivno hladjenje i ako opet kazem kod Gigabyte je i to dobro reseno ali zbog ovih toplih dana a i u svakoj praksi dokazano je da ni jedan pasivni kuler ne moze da parira aktivnom.Ja sam prvenstveno za Aktivni.Pozdrav.

MaliAbner Re: ... 25.06.2007. 15:44 #22445

broj poruka: 7769
Pa nisi jedini, definitivno nisi jedini...
I nije B92 nego Beeeeeee(koza) 92, ili Blej92.
Toliko politizovana televizija da su im i zabavne emisije politizovane, a voditeljke ko secikese sa pijace, pogotovu one sto vode vesti, sve se nesto cimaju kad citaju vesti valjda zbog adekvatne iterpunkcije.

A sto se tice teme bas mi se i dopadaju sto su `besumne` muka mi je vise od starog kompa kome samo dva ventilatora za izbacivanje vreline prave buku nepodnosljivom, da mi nije besumne grafike 9550, poludeo bih od buke pogotovu kad radim nocu.

Odustao sam od Codegen kucista i kupio sam Centurion 5, ono je supljikavo i spreda i od pozadi (Boga mi i sa strane) ima dva dodatna cincilatora 8 i 12cm a napajanje ima 14cm cincilator tako da toj besumnoj sigurno neci biti toliko vruce.

Jos se samo dvoumim da li da uzmem i Xyper TX za procesor i gotova stvar.

Zahvaljujem na misljenjima.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Nema veze sa temom, ali sam morao negde da se istresem :))

P.S. Ovaj Bllej 92 pljuje po svemu sto je izvorno narodno, pokusava da narodu koji je navikao na `koka-kolu, malboro i suzuki` proda Jazz, pa misim pre ce iranski imam da promeni veru nego nasi provincijalci (bez uvrede) navike, he, he, he...
-ShonE- Re: Hyper TX 25.06.2007. 17:38 #22458

broj poruka: 3529
Ako si resio da pazaris i kuler za cpu(gore pomenuti), bez razmisljanja, imas sve moje preporuke, ja sam zadovoljni vlasnik, mogu ti reci da je prakticno besuman, radi mi na 1350 obrtaja i super hladi, a cena je vise nego povoljna kada se uzmu u obzir njegove performanse!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
atis ma bre 26.06.2007. 14:07 #22483

broj poruka: 21
Zelman vf900cu za grafiku m tiho m nema boljeg hladjenja
SuperMrki Mmmm da... 26.06.2007. 16:12 #22490

broj poruka: 71
Dobar je Gigabyte, al je XFX jos bolji.... Sto se tice Asusa, ne obe mi se `sjebo` TV out... Mislite o tome

Poz
VMARC Re: Mmmm da... 26.06.2007. 18:51 #22496

broj poruka: 9425

Sto se tice Asusa, ne obe mi se `sjebo` TV out... Mislite o tome

Hmm, nije Asus sjajan ali... mislim da bi ti trebao da mislis o tome... Procenat `neiznudjenih` kvarova TV izlaza je 1:100 dakle... Misli o tome.

PS. Nemoj ovo, molim te da protumacis u losem kontekstu, vec kao oprez za preventivu kod trece kartice .)
Vaskev re 26.06.2007. 21:05 #22503

Ako nisi gasio televizor glavnim mreznim prekidacem pre povezivanja, zbog razlike potencijala TV-TVout mozes sjebati bilo koju karticu, nije Asus tu nista kriv.

SuperMrki MMmmm da 27.06.2007. 14:24 #22523

Ne bi da ovo ode offtopic...

Postujem ASUS jer su mi sve komponente Asusove...
Za TV out ne znam sta se desilo, jer sam spojio kako treba i stalno mi je bilo spojeno, samo je 1 dan slika pocela drasticno da vuce na crveno (mislim kod ove druge, kod prve je izgledalo kao da je skremblovana)... Moguce da je do firme kod koje sam kupio graficku (Tehnikom), a moguce je i da je zbog toga sto je u to vreme kartica bila jedna od najskupljih (9800)... Bilo kako bilo, sledecu uzimam ASUS 2900 XT... Mislim o tome...

Izvinjavam se MaliAbneru zbog offtopica

Poz

SuperMrki Ispravka 27.06.2007. 14:26 #22524

Nije (tehnikom) vec (informatika)...

Zzzz

Cronnin he he 20.08.2007. 22:46 #25856

broj poruka: 257

Ja najvise volim GigaByteove karte, jer oni jedini imaju pasivno hladjenje, a to znaci da imaju pravi trodimenzionalni cooler velike mase i povrsine, na koji moze da se stavi jos veci cooler od onog bednog 40x40mm :) KAd to uradis onda ti temperatura karte padne za nekih 40-ak stepeni, i onda imas siguran 20% overclock, koji nije ogranicen temperaturom (znaci smanjuje se opasnost od spaljivanja), vec jednostavno naponom GPUa, koji naravno ne preporucujem da se moduuje.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs