Te rezolucije su nepotrebne i besmislene. Velicinu ekrana pozdravljam.
Neki japanci su negde radili neke testove gde ljudima postaje totalno svejedno preko neke odredjene rezolucije a nekima cak i pocinje da smeta za oko...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ma gde su nepotrebne, nemaš pojma kako izgleda slika na Macbook Pro Retina displayu u 2880x1800. Veruj mi da je vrlo potrebno i prijatno za oko. Nivo detalja koji vidiš na ekranu je nenormalan. __________________ Scourge of PCBerza
A kad obrises ekran, jos cistija slika... muahahah Pozdravljam ove rezolucije, posto je monitor/rez/velicina bitan faktor. Sta ce nam uopste oci, ako ne treba da uzivamo u slici.
:: Ma gde su nepotrebne, nemaš pojma kako izgleda slika na Macbook Pro Retina displayu u 2880x1800. Veruj mi da je vrlo potrebno i prijatno za oko. Nivo detalja koji vidiš na ekranu je nenormalan :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
@Daum@Mixer93 +100. Fala b0gu, kurtsu i Kraljevicu Marku da...
09.10.2012. 12:09
status: user broj poruka: 10999
treba. Kad bi bilo po ``sta ce ti to``, ``previse nam je i ovo sada``... vozili bi smo i dan danas Jet-set Willy-ja na ekranu rezolucije 640x480 u paleti od 16 boja...
Dodatna lepota - pojeftinice postojeci 1920x1080/1200. Who could ask for more (not even Oliver Twist!)... - - - - - - - - - - Tehnologija ide svojim smerom - 720p i 1080p su vec postali standard u high end mobile segmentu, pogotovu u tablet verziji, halo!
Za monitore moze da prodje, ali evo ja gledam monitor sa pola metra i ne vidim nigde piksele i tekst je savrseno cist.
Za TV je barem po meni nepotrebno, jer niko nece da gleda TV sa pola metra, vec sa 3 do 5 metara daljine, gde trenutni Full HD izgleda perfektno, jos sto TV program i filmovi uvek sadrze ogromna lako citljiva slova gde ovaj rez ima smisla. Jedinu logicnu primenu vidim na nekom TV-u od 50`+.
Na mobile uredjajima su ok ove rezolucije, jer se sve gleda sa blizine, monitor moze da prodje, za TV je to trenutno budzevina, kako ce da se stream-uje sadrzaj, optika?
Dodatni problemi koji dolaze sa ovim su grafike, koliko ce da kosta grafika sa kojom mozes da igras u full rez-u neku opasnu igru, 1000e? Ako se malo pogleda MBPR, taj rez koriste pre svega za programe, za igre manje. Monitor od 24` sa 4k rezolucijom ce narednih par godina biti samo za burzuje. Takodje treba i drugacije da se rese toliki pikseli kao sto je to odradjeno na MBPR, sta je uradio MS u tom pogledu na Win 8 nemam pojma :).
iPad 3 je izasao u martu mesecu, evo do danas ima brdo aplikacija koje nisu optimizovane ili su u fazi optimizacije, razlika se vidi lagano.
Graficke karte nece nista da poskupe. Uzmimo logiku. Sta ce proizvodjaci da dobiju time sto ce da stave graficku kartu na 1000e mnogo mali broj ljudi ima to da kupuje i tu je njihov pad. Jednostavno nece se ti monitori odma prodavati, sve ce to biti skupo i pojedini ljudi ima time da se hvale. Setimo se kada se pojavio fullHD. FullHD jos nije masnovno zaziveo kako treba. Tako da velika rezolucija za sada nista ne donosi. Zamisli da gledas rts na 4k pa to bi bila ziva zalost. Kada se fullhd sredi, onda ce biti prica i za 4k ili 8k. Tako da garantujem za jedno 10 godina to ce biti neki standard. Do tada da srede i tehniku kako treba i polako.
Jednostavno veca rezolucija i broj tacaka je jako pozeljno. Ali trenutna tehnologija nije bas spremna da to glatko reprodukuje.
Prvo da oni zarade jos vise para na ovo sto sada prodaju. Jednu te istu tehniku u drugom pakovanju vec nekoliko godina i samo nas zavaravaju. Pa kad to ode u propast onda ce izaci nesto novo.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Čoveče ja ne mogu da se opasuljim odkad sam uživo video kod drugara MBP, fullHD fotka zauzme trećinu ekrana a svi detalji se jasno vide. Ali Apple debilni osakatio ga za gaming i neki ozbiljniji rad sa 1GB memorije na GTX650. Mora da ih je puno koštalo da dodaju još 1GB. __________________ Scourge of PCBerza
Ni ja iskreno, evo bas nemogu da se odlucim koji Eizo monitor da kupim...
Svi su ih nabavili, od viphouse-a do atoma, pune radnje Eizo monitora,cuo sam da ih uskoro dele dzabe...
Mislim stvarno... Ako u narednih 10 godina kod nas neko krene da uvozi Eizo monitore,pravimo javnu zurku.... -.-
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
:: 4K monitori se nalaze u prodaji vec vise od godinu dana http://goo.gl/CQqI :: nisu nesto bas povoljni ali boze moj.. :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Kada trepnes , slika ti ostaje u oku 1/24 deo sekunde,dakle vidimo 24 frejma,25 i slika je tecna....
Ali eto u igrama na 60fps-a je super tecno, a vec na 120 hz i 120fps-a osecaj je nerealno dobar...
TAko i za ovo, ja na telefonu cu imati sad 1080 p na 5 ` a na 23` na monitoru za pc isto 1080p..
Pa ne ide bato, treba veca rezolucija kako ne.... kao i 120 hz, 240hz,480hz, itd...
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
:: Te rezolucije su nepotrebne i besmislene. :: Velicinu ekrana pozdravljam :: :: Neki japanci su negde radili neke testove gde ljudima postaje totalno svejedno preko neke odredjene rezolucije :: a nekima cak i pocinje da smeta za oko.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.