Dolazim iz Podgorice u BG za par dana i pitam se gdje da odnesem neispravnu 5870 na ispitivanje i eventualno, opravku. Naime, prije mjesec dana otpali su mali pasivni hladnjaci sa memorijskih čipova prilikom izduvavanja prašine kompresorom i od tad ne funkcioniše. Inače, karta je prije toga savršeno radila više od godinu dana sa Arctic Cooling Accelero Extreme hlađenjem. U Podgorici je par ljudi probalo da ustanovi u čemu je problem. Jedan od njih je zamijenio nešto na naponskoj grani kartice, ali ni to nije urodilo plodom.
Šta mislite, ima li joj spasa, i ko bi u BG-u mogao ozbiljno da se pozabavi dijagnozom?
U principu, svaka prodavnica WinaWina i slicnih firmi , uputice te...
09.10.2012. 00:51
status: user broj poruka: 10999
na neki svoj (ili ``svoj``) servis. Prognoza je povoljna - najverovatnije su vrisnuli memorijski chipovi na karti, zbog pregrevanja (covek koji ti je menjao ``nesto na naponskoj sekciji`` verovatno nije dovoljno strucan). Ako je otisla ``samo`` memorija, popravka bi mogla da bude obavljena u roku od 24 sata.
Hladnjaci, koliko god bili mali, bili su zalepljeni. Blagougodnim i nadasve nežnim izduvavanjem kompresorom, isti su oduvani sa memorijskih čipova koje su pokrivali, samo što su pri tome, odcepili i pomalo tih čipova... elem, ti sad baš i neće bez tih parčića da rade. Zamena memorijskih čipova. Za servis ne znam, nisam iz bg.. ali cenim da je prognoza povoljna, samo, skupo ti ispade to duvanje.
Ja sam kod njih popravljao tri grafike do sada, dve na desktopu i jednu na lap topu, tako da verujem da ce ti oni pomoci. Ako nista druge ne kosta nista da probas i raspitas se kod njih.
Ali avaj ... Nosio sam u http://f-com.co.rs/ i tamo je konstatovano da je ``nekako`` vrisnuo procesor, te da zamjena nije isplativa ... Volio bih da mislim da je do toga došlo nesrećnim spletom okolnosti, ali mi nešto nikako iz glave ne izlazi taj ljudski faktor (čačkanje naponske grane i slično) ...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.