Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
A bre bratijo, znaje li neko, ocel` uskoro da bidne ovo u Srbistan?
STRANA 1 OD 1
tortojed A bre bratijo, znaje li neko, ocel` uskoro da bidne ovo u Srbistan? 08.10.2012. 23:21 T47990

status: user
broj poruka: 10999
http://goo.gl/fOdHb

Ima li neki drugi brandy da se mota ovuda (nije moralno da bidne Vjusonik)?

(volem da pipam, pa to ti je)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: A bre bratijo, znaje li neko, ocel` uskoro da bidne ovo u Srbistan? 08.10.2012. 23:36 #446440

broj poruka: 19012
a sta fali viewsonicu, on je kao los???
Ma bezi bre, ceo zivot izbegavam da pipkam ekran, briskam, cistim i sad treba da uzmem touch monitor.. boze koja glupost

:: http://goo.gl/fOdH
::
:: Ima li neki drugi brandy da se mota ovuda (nije moralno da bidne Vjusonik)
:: (volem da pipam, pa to ti je)
Lujone touchscreen 08.10.2012. 23:51 #446443

broj poruka: 200
Kolega ima neki Dell 23`` sa touch screen-om ... inace ne moras ga pipkati, vec koristi neko infracrveno polje... dovoljno je da ti prst bude na pola centimetra od ekrana. Ne znam tacan model ali kupljen je ovde
Spacewla re 08.10.2012. 23:55 #446444

broj poruka: 612
Još sam 2010. god. čačkao monitore od 22 i 23 inča sa ekranom osetljivim na dodir. Tj. toliko sam se naprimio da za malo ne kupih takav monitor umesto mog sadašnjeg samsunga od 27 inča sa kojim sam btw. prezadovoljan.

Mnogo moćna stvar, pokrećeš windows prstima, za sve one koji sede ispred monitora, BOLJE NEMA. Šteta, meni je trebao monitor za gledanje filmova i uzivanje iz fotelje, a to ne zahteva `touch`.
Da ponovim, za one kojima je monitor ispred nosa, stvarno treba da razmišljaju o ovim monitorima a ne o kojekakvim IPS dell-ovima i glupim raspravama o panelima, uglovima vidljivosti ... ovakav pristup mnogo olakšava rad.
Probano iz prve ruke pre više od dve god.
Još ako uzmemo u obzir win 8 koji je kao stvoren za ovo ...
imarkovic Re: re 08.10.2012. 23:59 #446446

ja radim sa U.S. NCR POS kasama u McDonalds-u jos od 2005 koje imaju touch, kao na telefonu, ne znam sta je tu toliko uzbudljivo.. tastatura i mis su zakon.

:: Još sam 2010. god. čačkao monitore od 22 i 23 inča sa ekranom osetljivim na dodir. Tj. toliko sam se naprimio da za malo ne kupih takav monitor umesto mog sadašnjeg samsunga od 27 inča sa kojim sam btw. prezadovoljan
:: Mnogo moćna stvar, pokrećeš windows prstima, za sve one koji sede ispred monitora, BOLJE NEMA. Šteta, meni je trebao monitor za gledanje filmova i uzivanje iz fotelje, a to ne zahteva `touch`
:: Da ponovim, za one kojima je monitor ispred nosa, stvarno treba da razmišljaju o ovim monitorima a ne o kojekakvim IPS dell-ovima i glupim raspravama o panelima, uglovima vidljivosti ... ovakav pristup mnogo olakšava rad
:: Probano iz prve ruke pre više od dve god.
:: Još ako uzmemo u obzir win 8 koji je kao stvoren za ovo ...
neXus2000 ..... 09.10.2012. 00:28 #446449

broj poruka: 3350
Mogao bi Leap Motion

http://tinyurl.com/8sb7alx

https://leapmotion.com/

Ali da sacekas par meseci.

tortojed Re: ..... 09.10.2012. 00:43 #446454

Mocno - Kinect na kvadrat!

:: Mogao bi Leap Motio
:: http://tinyurl.com/8sb7al
:: https://leapmotion.com
:: Ali da sacekas par meseci
Dexter013 e jbg... 09.10.2012. 09:20 #446474

broj poruka: 17093
Meni to pipkanje prstima uopste ne lezi, mis je majka, zamisli da 8 sati drzis tako ruku kao debil uperenu ka monitoru sa ispruzenim prstom...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spacewla Re: Re: re 09.10.2012. 10:24 #446484

Tako su svi govorili i za mobilne telefone: `Jaooo, pa ko će nakon pojedenog bureka da pipa po ekranu, ko će da sve pokreće prstima kao ćevapima, ne može da se kuca tako SMS, ...` ... mnogi su iz inata tada kupovali ona bljakberi sranja ili nokie sa qwerty tastaturama da dokazu da ipak mora tastatura ... iiiii???
Čim se pojavila druga iPhone verzija, HTC počeo da kopira koncept, Samsung, LG & Co. šta danas ljudi govore?
!00x brže kucaju poruke na ekranu uz virtelnu tastaturu nego fizicku, bla, bla, ... brze pokrecu opcije jer ide direktan dodir a ne navodjenje kursorom (mišem) ... što znači da je jedan korak smanjen u radu sa aplikacijom kada izbaciš navodjenje kursorom ...
Dosta veliku prednost imaju touch monitori.

:: ja radim sa U.S. NCR POS kasama u McDonalds-u jos od 2005 koje imaju touch, kao na telefonu, ne znam sta je tu toliko uzbudljivo.. tastatura i mis su zakon
Dexter013 @Spacewla 09.10.2012. 10:26 #446485

Ja i dalje nemam taCH skrin telefon, niti cu...
A taj monitor da mi poklone odmah bi otisao na prodaju.

Dell 22

Spacewla Re: @Spacewla 09.10.2012. 10:32 #446487

Ja bih recimo prihvatio monitor sa ekranom osetljivim na dodir u kancelariji bez razmišljanja. Niko te ne uslovljava da pipaš po ekranu, može sa takvim monitorom da se koristi i miš i tastatura. To što se ima opcija viška da se direktnim dodirom po ekranu može pokrenuti opcija je za mene - PREDNOST, nikako mana.
Takodje, od kada sam izbacio iz upotrebe spore nokie, PPC/PDA aparate koji su radili uz pomoć stylus-a, qwerty sranja koji su pretendovali da postanu popularna (oni majušni tasterići) ... bolje reći, od kada se pojavio kapacitativni ekran za mob. telefone, rad sa mobilnim je lakši bar za 50%, bez da preterujem.
:: Ja i dalje nemam taCH skrin telefon, niti cu..
:: A taj monitor da mi poklone odmah bi otisao na prodaju
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
gogi1 Re: Re: re 09.10.2012. 10:36 #446488

broj poruka: 2076
eeeeeeee ali to nije isto, ipak je nekako lepse u kucnim uslovima. a i mislim da ti touch u prodavnici nisu tog kvaliteta kao ovi sada za kucnu upotrebu.
Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX.

:: ja radim sa U.S. NCR POS kasama u McDonalds-u jos od 2005 koje imaju touch, kao na telefonu, ne znam sta je tu toliko uzbudljivo.. tastatura i mis su zakon
:: :: Još sam 2010. god. čačkao monitore od 22 i 23 inča sa ekranom osetljivim na dodir. Tj. toliko sam se naprimio da za malo ne kupih takav monitor umesto mog sadašnjeg samsunga od 27 inča sa kojim sam btw. prezadovoljan
:: ::
:: :: Mnogo moćna stvar, pokrećeš windows prstima, za sve one koji sede ispred monitora, BOLJE NEMA. Šteta, meni je trebao monitor za gledanje filmova i uzivanje iz fotelje, a to ne zahteva `touch`
:: :: Da ponovim, za one kojima je monitor ispred nosa, stvarno treba da razmišljaju o ovim monitorima a ne o kojekakvim IPS dell-ovima i glupim raspravama o panelima, uglovima vidljivosti ... ovakav pristup mnogo olakšava rad
:: :: Probano iz prve ruke pre više od dve god.
:: :: Još ako uzmemo u obzir win 8 koji je kao stvoren za ovo ...
acanen .... 09.10.2012. 10:45 #446491

broj poruka: 945
Dell ST2220T 21.5` W Multi-touch monitor with IPS
http://www.youtube.com/watch?v=WxvQw0GVH2c

http://www.itsvet.com/proizvod/dell-st2220t/comp_comp_monitor/177/2804
Dexter013 Ok 09.10.2012. 10:51 #446493

Ma ko voli nek izvoli , naravno.

Dell 22

imarkovic Re: Re: @Spacewla 09.10.2012. 12:30 #446507

alo prijatelju, monitor sa touch screen-om.. ok telefon posto on ima samo tastaturu, nema misa.. a najveca glupost su mi telefoni sa tastaturom i dodatno touch screen-om

:: Ja bih recimo prihvatio monitor sa ekranom osetljivim na dodir u kancelariji bez razmišljanja. Niko te ne uslovljava da pipaš po ekranu, može sa takvim monitorom da se koristi i miš i tastatura. To što se ima opcija viška da se direktnim dodirom po ekranu može pokrenuti opcija je za mene - PREDNOST, nikako mana
:: Takodje, od kada sam izbacio iz upotrebe spore nokie, PPC/PDA aparate koji su radili uz pomoć stylus-a, qwerty sranja koji su pretendovali da postanu popularna (oni majušni tasterići) ... bolje reći, od kada se pojavio kapacitativni ekran za mob. telefone, rad sa mobilnim je lakši bar za 50%, bez da preterujem
:: :: Ja i dalje nemam taCH skrin telefon, niti cu..
:: :: A taj monitor da mi poklone odmah bi otisao na prodaju
:: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh
:: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: :: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: :: Case:CoolerMasterElite43
:: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: CpuCooler:TitanVanes
:: :: Mis: Mx51
:: :: Dell 22
Spacewla Re: Re: Re: @Spacewla 09.10.2012. 14:29 #446528

Uf i meni ... kada vidim te hibride koji imaju rezistivni touch screen i dodatnu kliznu tastaturu koja se izvlači sa strane ... dodje mi da se vratim na ericsson 628 - -

:: alo prijatelju, monitor sa touch screen-om.. ok telefon posto on ima samo tastaturu, nema misa.. a najveca glupost su mi telefoni sa tastaturom i dodatno touch screen-o
:: :: Ja bih recimo prihvatio monitor sa ekranom osetljivim na dodir u kancelariji bez razmišljanja. Niko te ne uslovljava da pipaš po ekranu, može sa takvim monitorom da se koristi i miš i tastatura. To što se ima opcija viška da se direktnim dodirom po ekranu može pokrenuti opcija je za mene - PREDNOST, nikako mana
:: :: Takodje, od kada sam izbacio iz upotrebe spore nokie, PPC/PDA aparate koji su radili uz pomoć stylus-a, qwerty sranja koji su pretendovali da postanu popularna (oni majušni tasterići) ... bolje reći, od kada se pojavio kapacitativni ekran za mob. telefone, rad sa mobilnim je lakši bar za 50%, bez da preterujem
:: :: :: Ja i dalje nemam taCH skrin telefon, niti cu..
:: :: :: A taj monitor da mi poklone odmah bi otisao na prodaju
:: :: ::
:: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh
:: :: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: :: :: Case:CoolerMasterElite43
:: :: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: :: CpuCooler:TitanVanes
:: :: :: Mis: Mx51
:: :: :: Dell 22
Daum ... 09.10.2012. 15:08 #446536

broj poruka: 12796
Za posao i rad nema mesta touchscreenu. Ne bi mi padalo na pamet da zamaram ruke 8 sati.

tortojed Sad sam se setio kako sam davno, davno (valjda 2002 - 2003?)... 09.10.2012. 20:18 #446577

prvi put u zivotu svome video touch screen displej. E sad, bese li to neka specijalizovana ``radna stanica`` ili vec sta li je bilo, uglavnom, za radnim stolom jedne beogradske fotografske radnje sjedela je djeva dugackijeh nogara a pokratke suknjice i prstima (prstima ruku, nazalost) pritiskala neke ikonice na monitoru, ocigledno baratajuci fotkama koje valja pripremiti za stampu (stancovanje ``pozitiva``, fotografija na glatkom, sjajnom, plastifikovanom foto-papiru).

Za rad, ovo resenje svakako JESTE smisljeno. Da li umara, to jest, koliko vise umara od sistema ``mis+tastatura``, nemam pojma. Ona djeva, medjutim, lijepa bjese, pa sam siguran samo u jedno: pristao bih da se zestoko umorim, sve pipajuc` je... eventualno bih upotrebio i mishonju (u zavrsnici)
Voanerges Re: Sad sam se setio kako sam davno, davno (valjda 2002 - 2003?)... 09.10.2012. 22:51 #446606

broj poruka: 202

Видим ја да овди нико не гледа СФ филмове...
Где сте видели да глумац (човек или робот) такијем филмовима куцка по тастатури?
Него, увек су то неке виртуалне тастатуре, тастери, прелажење руком овлаш преко великих провидних екрана, итд. То је фјучр а миш и класична тастатура прошлост.

:: prvi put u zivotu svome video touch screen displej. E sad, bese li to neka specijalizovana ``radna stanica`` ili vec sta li je bilo, uglavnom, za radnim stolom jedne beogradske fotografske radnje sjedela je djeva dugackijeh nogara a pokratke suknjice i prstima (prstima ruku, nazalost) pritiskala neke ikonice na monitoru, ocigledno baratajuci fotkama koje valja pripremiti za stampu (stancovanje ``pozitiva``, fotografija na glatkom, sjajnom, plastifikovanom foto-papiru)
:: Za rad, ovo resenje svakako JESTE smisljeno. Da li umara, to jest, koliko vise umara od sistema ``mis+tastatura``, nemam pojma. Ona djeva, medjutim, lijepa bjese, pa sam siguran samo u jedno: pristao bih da se zestoko umorim, sve pipajuc` je... eventualno bih upotrebio i mishonju (u zavrsnici)
imarkovic Re: Re: Sad sam se setio kako sam davno, davno (valjda 2002 - 2003?)... 09.10.2012. 23:45 #446620

nije to fjuchR vec poliranje pasjih mudanca

:: Видим ја да овди нико не гледа СФ филмове..
:: Где сте видели да глумац (човек или робот) такијем филмовима куцка по тастатури
:: Него, увек су то неке виртуалне тастатуре, тастери, прелажење руком овлаш преко великих провидних екрана, итд. То је фјучр а миш и класична тастатура прошлост
:: :: prvi put u zivotu svome video touch screen displej. E sad, bese li to neka specijalizovana ``radna stanica`` ili vec sta li je bilo, uglavnom, za radnim stolom jedne beogradske fotografske radnje sjedela je djeva dugackijeh nogara a pokratke suknjice i prstima (prstima ruku, nazalost) pritiskala neke ikonice na monitoru, ocigledno baratajuci fotkama koje valja pripremiti za stampu (stancovanje ``pozitiva``, fotografija na glatkom, sjajnom, plastifikovanom foto-papiru)
:: :: Za rad, ovo resenje svakako JESTE smisljeno. Da li umara, to jest, koliko vise umara od sistema ``mis+tastatura``, nemam pojma. Ona djeva, medjutim, lijepa bjese, pa sam siguran samo u jedno: pristao bih da se zestoko umorim, sve pipajuc` je... eventualno bih upotrebio i mishonju (u zavrsnici)
Voanerges ... 10.10.2012. 00:10 #446633

broj poruka: 202

Добро, ће видиме за пар година који ћеш монитор да користиш...
Ондак ћеш се сетиш овога.

imarkovic Re: ... 10.10.2012. 00:37 #446640

hehe, znas li ti otkad ameri furaju to.. i mac.. mi tad za to nismo ni znali da postoji.. nakon 30godina jos uvek imamo CRT monitore, tek od skoro smo presli na panele.. tako da necu ja jos bar 20 godina prelaziti na tach.. pa ni tada, monitor je bre za gledanje

:: Добро, ће видиме за пар година који ћеш монитор да користиш..
:: Ондак ћеш се сетиш овога
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs