Uzeo sam HDMI kabel da povezem monitor i graficku..Al sa HDMI kabelom dobijam losiju sliku nego sa VGA kabelom..A ja sam mislio da ce biti obrnuto :-) E sada mi vi objasnite da li treba sa HDMI da dobijem bolju sliku nego sa VGA i kako da namestim da mi slika bude kako treba sa HDMI kabelom...
Monitor:LG Flatron M2262DP FullHD(Monitor/TV) Graficka:AMD Radeon 6670 Windows 7 A evo i razlike sa HDMI i VGA. http://goo.gl/733cu -HDMI http://goo.gl/733cu -VGA
Sad sam skontao da se ne vidi razlika na slikama...Al ne znam kako da objasnim...Sa VGA kabelom izgleda normalno,a sa HDMI kabelom izgleda ko ka igram igricu neku staru 100god. pa grafika ocajna...Tako nekako!
sa drugim HDMI kablom (pozajmi negde). Ako je isto, probaj na drugom monitoru sa HDMI priključkom (opet pozajmi, tj proveri kod nekog). Ako si u Pančevu ili okolini, javi, rado ću ti pomoći.
Imam Monitor/TV tako da neverujem da cu ikada spajati monitor i televizor...A 100% sam bio ubedjen da slika preko HDMI kabla mora biti bolja od VGA kabla...Al sad jbg..Dzabe sam ga kupovao ako je tako!
@Pilaemos Koristim rainmeter program i rocketdock samo sto se rocketdock povlaci pa se ne vidi na slici..A ovo sve sto se vidi je od Reinmeter-a samo sto nije sve tako po defaultu nego sam radio iz vise tema i menjao cod-ove da dobijem u boji ikonice i ubacio ikonice i naziv koji sam hteo,a i nisam sve zavrsio,ima tu jos dosta da se sredjuje samo sto me mrzi malo :)
Hvala za info, bas izgleda lepo, moram to da probam...
Inace zeza te Codeus, slika preko HDMI treba da bude bolja. Otkaci VGA kabal iz grafike, i zabodi samo HDMI. Restartuj kompjuter. Kada udjes u Win, desni klik na desktop i idi na Screen Resolution i izaberi 1920x1080. Na monitoru klikni ako ima dugme Auto Set (bilo je na mom proslom LG-u). Mora da sve bude kako treba, ako nije, onda nesto drajveri od grafike, ili taj HDMI kabal...
I otkaci VGA kabl a ostavi HDMI. VGA ti je primarni izlaz na grafickoj. Ili drzi samo HDMI ili VGA ili setuj u podesavanju grafike da ti HDMI pude primarni izlaz. U tom slucaju ce ti se slika na monitoru deformisati, jer ti rezolucije nisu jednake. Sa kablom ti je sve u redu.
A da nisi nesto zaboravio da podesis u okviru ``resolution settings``
07.10.2012. 23:09
status: user broj poruka: 10999
nakon sto si promenio kabl (odvojio VGA a spojio HDMI). HDMI kabl bi trebalo da transportuje sliku koju inace provodi DVI plus digitalni zvuk (high definition multimedia interface)...Osim toga, problem moze da predstavlja i razlika u verzijama HDMI-standarda (1 - 1.4a).
Klasicni problemi svih nas koji koristimo full HD TV kao monitor ..
Pogledaj u opcijama za TV da namestis input na PC, ili se jednostavno poigraj opcijama. Problem je sto ti ako ti TV podrzava, sada ocigledno ne ostvaruje 1:1 pixel mapping ili 4:4:4 chroma subsampling ili ko zna sta je vec problem .. Sa VGA kablom se obicno odma ostvari 1:1 odnos bez ikakvog namestanja.
Takodje vidi u drajverima za kartu da namestis 4:4:4 ako ga TV podrzava.
P.S i ne, nece ti slika biti bolja sa digitalnim kablom u odnosu na VGA, mozes jednostavno i da vratis VGA kabl i resis problem.
I jos jedan P.S
Hvala sto si odradio screenshot-ove, ali to mi ne mozemo da vidmo. SS ce izgledati isto, da bi pokazao razliku moras da uslikas kamerom monitor i ono sto TI vidis ..
Ovako: Nisam mogao ranije da odgovorim,a problem i dalje nije resen... kada sam ugradio graficku prvo mi je biio VGA kabel i radilo je sve ok,a onda sam kupio HDMI kabel (1080p Full-HD pise na kutiji,al ne znam dal ce vam to ista znaciti..) Kad sam prikljuciovao HDMI iskljucio sam VGA skroz i ukljucio samo HDMI i upalio komp i video da je slika jako losa..Napisao ovde problem i procitao vasa misljenja i probao sve zivo al ne vredi.Jedino nisam prikljucio neki drugi HDMI kabel ili ovaj moj nosio kod nekog da isprobam.Rezoluciju sam stavio na 1920x1080 i ona mi se nije menjala kad sam ubacio HDMI kabel..U drajveru za graficku kada mi je bio VGA kabel on mi je izbacivao VGA settings,a kad sam stavio HDMI onda HDMI settings sto je normalno..Al sad ne znam sta tu da podesavam,i kako da stavim da mi je HDMI primarni izlaz ko sto je @VMARC rekao.. A sto se tice slika @Dexter013 slucajno sam stavio isti link,al kasnije skontao da svejedno ne mozete videti razliku slike.. E sad ako je neko voljan da pogleda podesavanja drivera preko TeamViewer-a nek se javi pa da se dogovorimo.. A sto se tice monitora...Ovo je Monitor/TV pravljen bas za kompijuter al ima i tv...Nije fora LCD televizora pa sam ga prikopcao da mi bude monitor...Al ne bitno je sad to...Bitno mi je ovo da resim :) Hvala svima na pomoci,al nista nisam jos resio :((((
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.