Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Ispale mi oci
STRANA 1 OD 1
pedjag Ispale mi oci 06.10.2012. 21:46 T47952

status: user
broj poruka: 424
Koristim neki ASUS VW221D monitor. Sedim 10 ak sati dnevno pred kompom, mozda i vise i uvek me oci bole,tj osecam veliki napor. Da li je ovja monitor los posto je stariji i da li bi za oci bilo bolje da uzmem neki bolji monitor? hvala
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus .. 06.10.2012. 21:54 #446062

broj poruka: 4054
na kojoj rezoluciji radis .. i sta radis ?.. i koliko si udaljen od monitora

Lujone re: Ispale mi oci 06.10.2012. 22:04 #446064

broj poruka: 200
Probaj onda neki LED sa jakim i dinamicnim kontrastom. Tebi je osvetljenje ok, a do rezolucije nije. Jedino sto moze da ti smeta je bedan kontrast od 5000:1 i presvucenost TFT filmom koji to dodatno zamuljuje. Odziv ti nije tolko bitan.
gilopile ... 06.10.2012. 22:04 #446065

broj poruka: 9459
Ne znam da li je prostorija u kojoj radis dovoljno osvetljena, jer oce to ako je maracno, a monitor sljasti...Mozda da prilagodis kontrast na monitoru i svetlo u prostoriji tako da budu pribliznog svetla...Nismo svi isti i nekome je to veliki napor...Mozda i da pravis pauze na svaki sat-dva i makar pet min provedes na prozoru.balkonu ukoliko je dan. Pokusaj i sa masazom ociju i kapima za oci koje ce ti prepisati oftamolog, mozda neke za podmazivanje:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

pedjag rez 06.10.2012. 22:13 #446068

Radim u 1680x1050 . Bavim se internet trgovinom i kreiranjem stranica neophodnih za to. Znaci uglavnom pisanje, excel tabele,obrada fotki u photoshiopu,citanje emailova i tekstova.

Soba jeste mracna,ali i preko dana drzim svetlo, nikad ne buljim u mraku u monitor.

Zato pitam, zanima me da li je danas tehnologija napredovala na tom polju. Vidim da nekim ljudima ne pravi problem,a mene oci bole,bas kao sada.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59

Lujone Re: re: Ispale mi oci 06.10.2012. 22:21 #446071

Sad vidim da nemas ni DVI, i da ti je refresh rate nestablian. A ne mogu da nadjem informaciju koje ti je osvetljenje, mislim da je CCFL a ne LED. Znaci eto dosta tih tehnologija ti je prevazidjeno poput VGA i katoda. Anyway vazno ti je da imas - LED, DVI, 60Hz, milionski kontrast. Ukratko uzmi Dell 2312 to ti je best buy na nasem trzistu

:: Probaj onda neki LED sa jakim i dinamicnim kontrastom. Tebi je osvetljenje ok, a do rezolucije nije. Jedino sto moze da ti smeta je bedan kontrast od 5000:1 i presvucenost TFT filmom koji to dodatno zamuljuje. Odziv ti nije tolko bitan.
pedjag dell 06.10.2012. 22:24 #446072

neki dell sam i mislio. Mislio sma da skupim malo parice pa da se obradujem sa tri komada za eyefinity. ne znam dal za to da idem na 22 incha ili 24 ?

Lujone Re: dell 06.10.2012. 22:55 #446077

Jedini realni izbori trenutno u srbiji su ti dell 2312 ili dell 2412.

:: neki dell sam i mislio. Mislio sma da skupim malo parice pa da se obradujem sa tri komada za eyefinity. ne znam dal za to da idem na 22 incha ili 24 ?
Pisko Asus 06.10.2012. 23:11 #446078

broj poruka: 6650
Ti modeli imaju problem sa pozadinskim osvetljenjem, naime, dok su noviji, ono je jednostavno užasno jako i spaljuje boje, probija itd, itd.... ni jedno od preset-a koje ima na monitoru, ne odgovara nazivu koji nosi (tzv. theatre, game, scenery ili štatijaznam. ne mogu da se setim tačnih naziva). Svi su prejaki.
Potrebno je da sam smanjiš i kontrast i osvetljenje na nivo koji ti - u odnosu na osveljenje u sobi, odgovara. Najverovatnije, neće ti biti isto toko dana i sezone, jer bi sunce trebalo da je najjači izvor svetla. Ako rešiš osveljenje koje izaziva napor očiju, dalji probem tog TN panela je svakako neverodostojnost boja, ali to je sporedan problem zbog kojeg ne moraš da menjaš monitor s obzirom čime se baviš.
Ako imaš para, i ja sam da ideš na Dell... i odmoriš oči i bez posebnog podešavanja, ali, probaj polako, presete koji postoje, prilagodi sebi i proveri nakon više minuta, kakve su posledice po oči.

Budale računaju na sreću.

f2tality re 07.10.2012. 01:47 #446096

broj poruka: 179

kupi naocare bez dioprtrije, i resio si problem
acayo Imam vw223d 07.10.2012. 02:51 #446097

broj poruka: 851
Stavi u theater mode preko onog splendid dugmeta. Meni to stoji ali mislim da sam posle i ja malo dirao osvetljenje i kontrast. Sad stoji:
contrast: 77
Brightness: 75
I meni tako odgovara. Bude tamnija slika ali prijatna za oci.

Dexter013 @pedja 08.10.2012. 10:13 #446297

broj poruka: 17093
Mozes da kupis najbolji monitor na svetu i opet da imas problema, mozda ti licno jednostavno imas osetljive oci i to je za njih preveliki napor
da rade toliko vremena pod tolikom opterecenjem.

u 90% slucajeva naocare sa antirefleksivnim staklom pomazu
i resavaju ovakve probleme
malo kao detaljnije imas ovde da ne davim ja sad.

http://goo.gl/mcI1d

Imam ih licno jer i ja blejim ispred dva monitora na poslu po 8 sati
a onda uglavnom i kod kuce ili u monitor ili tv od 42 inca.

Moja preporuka.

Nisu skupe, oko 4 000 te izadju i stakla i ram,
imas dve varijante idi na kvalitetnija stakla obavezno!

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs