hteo bih da povezem pc i tv da daje sliku i zvuk, ali prvo da dokupim neke delove, pa ako moze mala pomoc. 1. Predlog za wireless tastaturu i mis od 3000 do 5000 (koje baterije je bolje) ? 2. Hdmi kabal 1.4 od 5m sa pozlacenim krajevima, to da uzmem? 3. Neka graficka kartica do 6000 dinara (512mb, 128bit, hdmi i aktivan kuler) ? ati ili nvidia ? 4. Sta da uradim za zvuk? da li preko ploce treba da povezem sa tv-om ili ?
Kao sto rece Dexter kupis kartu i bocnes HDMI i vozi.
ja bih samo dodao, ne znam koji tv imas, ali ne moras da juris kabl v1.4, dovoljan ti je i 1.3, razlika je u propusnoj moci i mrezi koja moze da se istovremeno uz zvuk i sliku prenosi kroz njega, za 3D, kao i podrska za vecu rezoluciju od 1080p(LOL), ali napominjem to ti opet zavisi od tv-a.
Obavezno gledaj da karta ima integrisanu zvucnu pa ce raditi preko kabla sve... da ne moras posle da se patis sa zickama i konektorima, jer neke karte ne mogu proslediti zvuk preko HDMI, tj. moraces vuci sa ploce pa na karticu, pa do tv-a... Mislim da sve novije imaju, ali ipak obrati paznju, sve je moguce...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Grafiku sam vec narucio (http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-vga-geforce-gt630-gainward-1gb.11.html?productId=25193), i Hdmi 1.3 nisu imali od 1.4 sada :) Nisam znao da moze i zvuk da se prenese preko graficke, hvala najlepse :)
Kad smo vec kod toga, gde uzeti hdmi kabal(adapter)? Pomenuti Samsung ce se spajati sa amd f1 platformom(cpu+gpu), na ploci ima vga i dvi.
:: Kao sto rece Dexter kupis kartu i bocnes HDMI i vozi :: :: ja bih samo dodao, ne znam koji tv imas, ali ne moras da juris kabl v1.4, dovoljan ti je i 1.3, razlika je u propusnoj moci i mrezi koja moze da se istovremeno uz zvuk i sliku prenosi kroz njega, za 3D, kao i podrska za vecu rezoluciju od 1080p(LOL), ali napominjem to ti opet zavisi od tv-a
...a imas i od 3m kod njih, pa izvoli, sta ti treba, samo trazi hdmi na DVI i to je to.
EDIT: Sad videh, u Kelcu(radio klub) imas po smesnim cenama te kablice, pa tako bukvalno za 500+ din. imas od 1.5m i to sa pozlacenim kontaktima, dok je od 5m 856din., ovo su extra cene, pa eto, kome jos treba: http://goo.gl/hCJpx
:: Kad smo vec kod toga, gde uzeti hdmi kabal(adapter) :: Pomenuti Samsung ce se spajati sa amd f1 platformom(cpu+gpu), na ploci ima vga i dvi :: :: :: :: Kao sto rece Dexter kupis kartu i bocnes HDMI i vozi :: :: :: :: ja bih samo dodao, ne znam koji tv imas, ali ne moras da juris kabl v1.4, dovoljan ti je i 1.3, razlika je u propusnoj moci i mrezi koja moze da se istovremeno uz zvuk i sliku prenosi kroz njega, za 3D, kao i podrska za vecu rezoluciju od 1080p(LOL), ali napominjem to ti opet zavisi od tv-a :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.