Oduvek mi je bila zelja da pratim vise TV kanala odjednom. Da li se konacno danas moze kupiti neka TV kartica koja pusta vise tv kanala odjenom? dakle 10 -ak. Npr, na jednom monitoru jednostavno drzim nekoliko discoverija recimo i kad mi se nesto dopadne to klikenm i gledam. Dakle, barem 10 kanala,u realnom vremenu?
Tesko ces to naci, cak mislim da i ne postoji. Postoje karte koje imaju 16-ak video ulaza, ali to je varijanta bez tjunera gde bi trebao dovuci source...Ako i postoji, cena tog cuda bi zasigurno bila previsoka...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Jok, to su 16 nezavisnih video kanala i trebao bi dovuci tjuner na svaki kanal ponaosob, sto je skoro pa neizvodljivo, tj. neisplativo. Dakle, trebao bi imati 16* nesto sto hvata kanal i proslediti ih na video ulaze:)) Mislim da bi bilo jako komplikovano organizirati kanale, menjati izvor na svakom tuneru ponaosob...
Jedino znam da ima onih hibrida analog/digital koji mogu odvojeno da se gledaju, zatim PiP(Picture-in-Picture), tj. dva neovisna kanala u jednom skrinu. A za 10-ak i vise, mislim da je jako tesko. Sky star, cinimi se ima mozaik opciju i moze se gledati vise programa, ali mi se cini da moraju biti na istom transporderu i mora da je signal odlican, inace kocka... Mozda da kupis 10-ak USB tjunera:))
Tako nešto se zove studijska mixeta, i definitivno je nemaš bez obzira na ulaze koje pominješ. Za svaki kanal je neophodan poseban tv tjuner, tj. kartica - ako pričamo o realnom vremenu. I ja znam za kartice koje imaju po dva tjunera, uglavnom namenjene za Picture-in-picture funkciju... i to je to. Ono što možeš da juriš i što i najjeftinije tv kartice nude u zavisnosti koji softver je instaliran - to je fiktivan pregled gomile kanala, ali on radi skeniranjem odabranih kanala u vremenskom trajanju da se uzme screenshot i prikaže trenutna scena, a to se ide redom u krug kod odabranih kanala (što ih je više, to je razmak između ponovnog pregleda istog kanala veći). I to je to čemu možeš da se nadaš - u stvari ti treba informacija koji to tv tjuner ima najkraće vreme odziva kod izmene kanala, i to u kombinaciji sa kojim softverom, jer je i to bitna stavka, da bi ipak imao to što želiš bar u toj rudimentarnoj paralaži koja kao surogat zamenjuje mixetu sa stvarnim video kanalima iz tv tjunera. A ako ipak maštaš o tom tvojem sokoćalu, smisli jedno 15 računara, svaki sa tv karticom, ili tv box-eva, iz kojih ćeš vući signal video-in audio-in, pa onda biraj koji ćeš da gledaš na tom jednom monitoru. Takoje, takav je savet kao što i zvuči.
Da, imam TV sa dve slike,ali je to malo. dakle, ni ovo sa osvezavanjem kanala ne moze automatski? mislio sam na jednom monitoru da ide sa strane desetak kanala da osvezava sam - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Odavno ne pratim tv, a zato ni tv kartice. Ne mora biti tačno da ne postoji. To je obišna softverska stvar, dakle, hardver to može da isprati, samo je pitanje koji i da li ga uopšte ima - softver to može na zadovoljavajuć način da uradi. Nešto mi se mota po glavi da sam to video kod nekog KWorld-a starog... da je automatski išlo osvežavan je u krug...I-DO-NNO-
Budale računaju na sreću.
:: Da, imam TV sa dve slike,ali je to malo. dakle, ni ovo sa osvezavanjem kanala ne moze automatski? mislio sam na jednom monitoru da ide sa strane desetak kanala da osvezava sa :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m5 :: ::
Ima Kworld terminator, tj. njegov software tu opciju `mozaik`. Ne secam se, ali mislim da se moze podesiti delay i broj prozora/programa da osvezava. Dakle, samo jedan prozor/kanal je aktivan xxx sekundi, posle se zamrzava i prebacuje dalje...Klikom misa na zeljeni prozor se otvara full screen, a mozaika vise nema, pa se mora ponovo startovati...U svakom slucaju, opcija koja nije vredna paznje.
Nesto kontam za te multi tjuner karte, ipak treba da je karta glomaznija, jer sam tjuner se sastoji od mnostvo zavojnica...pa bi bila prevelika, ali sa druge strane ima i kartica koje nemaju taj `standardni` tjuner, vec je sve u cipu, USB varijante i sl...Sve je to u k., digitalizuje se signal, tjuner digitalni...i na kraju izadju par obojenih kockica koje trepere:)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.