Pozdrav svima. Kupio sam doticnu ASUS karticu, a pre nje sam imao nVidiu GTX 570 (koji trenutno i koristim). Kako da instaliram ATI drajvere i da obrisem nVidia drajvere, a da ne moram da reinstaliram OS? Da li prvo redovan uninstall iz safe moda, pa onda driver sweeper-om takodje ili na neki drugi nacin? Ne mogu sad da reinstaliram sistem, to cu kad uskoro kupim SSD, onda cu lepo staviti na njega svez Windows 7 64-bit (trenutno koristim 32-bitnu verziju). Unapred hvala na odgovorima i savetima!
Pozdrav
AMD Phenom II X4 965 Xigmatek Balder SD1283 Gigabyte GA-990XA-UD3 Patriot 2x4 GB DDR3 1833 MHz Viper Xtreme Samsung 2 TB SpinPoint F4 Gainward GTX 570 1280MB GDDR5 jos koji sat pa prelazim na ASUS ATI 7950 Dell U2412M Seasonic SS-750HT
ali ako krenu BSOD-i, onda ti ne gine reinstalacija Wina. To je nažalost česta pojava posle prelaska sa nVidije na AMD-a. A što prelaziš sa Gejvorda? Kad Torta vidi ima da ga strefi srčka..)
Ne moras da brises drivere od nVidie , samo instaliraj ATI drivere ... A kasnije ako ti budu smetali i pravili problem , Obrisi nVidia drivere i to je to ... Ja sam do skoro imao i jedne i druge i apsolutno nikakav problem nisam imao , sve radi kao Singerica ...
Pozz ...
ASUS SABERTOOTH P67 Intel® Core™ i7-2600 Corsair H70 Kingston HyperX Gray 8GB DDR3 1600MHz ATI HD 7870 2GB GDDR5 Patriot Pyro SSD 120GB Dell UltraSharp U2311H ANTEC P182 Thermaltake Toughpower 1000w Windows 7 Ultimate x64 SP1
@DmasteRNo1 Znam,toga sam se i plasio. Zadovoljan sam Gainwardom,imao sam pre ove 570,pa 460 Gainward i odlicno mi se pokazao kao proizvodjac. Za ovu 7950 sam dobro prosao, a razmisljao sam se izmedju nje i GTX670 koja bi me mnogo vise kostala.. Valjda nisam puno pogresio.
Za brisanje drivera imas i driver fusion. http://treexy.com/products/driver-fusion Isti likovi su ga pravili kao i driver sweeper, samo sto je kao unapredjen, meni ok sljaka.
Evo mogu da potvrdim ovo što je naveo misafloyd, i čak mislim da je to najobičniji mit da se moraju čistiti jedni drajveri da bi se stavili drugi. Ja konkretno na jednoj mašini imam instaliran i ati i nvidia drajver jer koristim iz određenih razloga obe kartice. Nikad ni najmanji problem nisam primetio u radu ali ne tvrdim da ne može doći do njega, samo ga ja nisam iskusio. Evo i na glavnom kompu već dve i po godine nisam reinstalirao win7 a promenio sam brdo kartica (9800GT, GTX275, GTX285, HD5850, GTX465, GTX560Ti) i sve radi savršeno i dalje. Jednostavno kad ubacim novu karticu samo instaliram poslednji driver bez brisanja starog ili bilo kakvog čišćenja i sve radi najnormalnije. Da li ja samo imam sreće ili je stvarno u pitanju mit to već ne znam.
vec je krenulo.. danas sam igrao fifu11 i vec je krenulo da secka, laguje, nije tecan gameplay.. videcu sa drugim igricama.. a sve sam uradio kako treba, iz safe mod-a uninstalirao nvidia drivere (mada sam imao problem sa physic-om,nece da se obrise pa to ti je ), ocistio sa driwer sweeperom,pa ccleanerom i onda instalirao nove ati drajvere (naravno,izmedju je bilo par restarta).. sve u svemu, ova graficka ni ne oseti igrice, ogromna je, pogotovo hladnjak na njoj koji je masivan i vidi se da je od tezine vuce dole. sta ti je asus, a ne tamo neka evga.. (bez uvrede, ko razume-shvatice ) ono sto mi je najsmesnije je to da cooler na leru radi sa 5%! a kad se zalaufa cuje se ko avion, cak sam kontao da oko racunara stavim i neki lep shal, pa ako poleti da bude u stilu pravih pilota (kad me pitaju komsije sta je to, da kazem probni let, testiram novu graficku..) mislim da za ove pare nema bolje grafike, 320 bita, 3 gb ddr5, cak se bojim da ostavim macku pored racunara da ne ostane samo rep i par dlaka kad se vratim.. ovih dana kupujem ssd 128gb samsung pa cu lepo testirati grafiku.. valjda ce dobro raditi ssd na amd mashini..
pozdrav svima (nemojte zameriti na malim slovima, samo sam brzo kucao i nisam obracao paznju)
Ja evo vec tri godine imam sistem na kome je prvo bila nVidia 8600 koju je nekada davno zamenio u to vreme jeftini a sada vrlo jeftini AMD HD4850 bez reinstalacije vozaca i sistema...
Sve radi kako valja a vozaci za AMD-a su neki tamo... (pazi malog pajsera 12 godina i zamenio vozace sad su 12.3)
Igra on Mas Effect 1,2,3, Hitman 4, Assasin-a, etc...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Evo mogu da potvrdim ovo što je naveo misafloyd, i čak mislim da je to najobičniji mit da se moraju čistiti jedni drajveri da bi se stavili drugi. Ja konkretno na jednoj mašini imam instaliran i ati i nvidia drajver jer koristim iz određenih razloga obe kartice. Nikad ni najmanji problem nisam primetio u radu ali ne tvrdim da ne može doći do njega, samo ga ja nisam iskusio. :: Evo i na glavnom kompu već dve i po godine nisam reinstalirao win7 a promenio sam brdo kartica (9800GT, GTX275, GTX285, HD5850, GTX465, GTX560Ti) i sve radi savršeno i dalje. Jednostavno kad ubacim novu karticu samo instaliram poslednji driver bez brisanja starog ili bilo kakvog čišćenja i sve radi najnormalnije. Da li ja samo imam sreće ili je stvarno u pitanju mit to već ne znam.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.