Ljudi, imam 6950 i u toku igranja mi samo zakuca, crn ekran, skoce mi obrtaji ventilatora na max, ne mogu cak ni restart da uradim, samo da ga ugasim...TO se desava samo u igricama, u normalnom radu, surfovanje, gledanje filmova sve ok! Sta moze da bude?!
Napajanje je LC Power 6650 gp3 2.3V, znam da nije do napajanja sigurno, nikad nisam imao takve probleme do sada, prosla 6870 je furala bez problema...nisu ni temperature, furmark isao do kraja, 71 oC max, sve radilo normalno, prosla i 3D Mark bez problema, samo mi u igrama zabada...najvise sumnjam u bios, za sad!
Bilo kako mu drago, upgrade-uj BIOS (poslednji rom). Stavi ga negde na
20.09.2012. 22:14
status: user broj poruka: 10999
HDD ili flash disk, startuj i vozi. Imas tutorijala kol`ko hoces (a tu ti je i Dexter, u blizini)... Ukratko (zavisno od ploce): u BIOS (C-MOS) setup-u imas stavku ``tools`` ili tako nekako. Flesovanje...program ti nudi browsing diskova...pronalazis odgovarajuci fajl (.rom ili .bin)...on te pita, upozorava...da, da, slazem se...ne gasi dok se sve ne zavrsi (ili ce se automatski restartovati)...po ponovnom startu, udji u BIOS i (pre)podesavaj sta treba...
i ima solidan broj njih koji su imali isti problem kao i ti. Ispostavilo se da kada su zamenili napajanje sve je proradilo kako treba. Jedan je uklonio problem tako sto je povecao frekvenciju PCI-e na malo iznad 100 (103-105MHz).
1. Prolazi Furmark? 2. Koja 6950 je u pitanju? 3. Da li je taj LCpower 6650 nov, polovan, gde si ga kupio, koliko je star? 4. Ostatak konfiguracije? Ploca, CPU, ram?
Skini HW Monitor, okaci SS sa temp. celog sistema.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ljudi, imam 6950 i u toku igranja mi samo zakuca, crn ekran, skoce mi obrtaji ventilatora na max, ne mogu cak ni restart da uradim, samo da ga ugasim...TO se desava samo u igricama, u normalnom radu, surfovanje, gledanje filmova sve ok! Sta moze da bude? ::
Na matičnoj ploči ili na grafičkoj kartici bi da upucavaš? Koja ploča? Ne popravljaj ako nije pokvareno je prvi aksiom servisera. Jesu li dobri drajveri. Bolje menjaj njih nego BIOS. Flešer samo jednom greši.
Ploca, ploca moze da bude, GIGABYTE je stari davao te znake osim zamrzavanja sistema. Ploca, napajanje, graficka te 3 stvari. Eventualno moze da bude losa konekcija izmedju napajanja i graficke. Recimo ako bi iscupao kabl jedan od napajanja graficke dobio bi istu reakciju, restart uz pistanje i black screen. Mozda samo malo fali struje ili nesto. Mora da se proba dugo napajanje, pa druga graficka sl snage pa ako nije komp u servis da se vidi ploca. Zato trebate imati napajanja dva u kuci. Ja dva izuzetno jaka napajanja pa ne mislim da se otarasim ni jednog mora da stoji za svaki slucaj.
i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW(First on Balkan)5870 2GB- KHX1600 (GTX8 soon)- CORSAIR Force GT120 -Kingston V+64GB-WD500AAKS-CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C310- EVGA NEX1500W Classified (First on Balkan)
Javio mi se Darcilo juce sa telefona ili cega vec na skype-u, spucao je izgleda kartu, kaze nece ni da mrdne nema nicega, skroz ne radi, ne daje znake zivota...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: Javio mi se Darcilo juce sa telefona ili cega vec na skype-u, :: spucao je izgleda kartu, :: kaze nece ni da mrdne :: nema nicega, :: skroz ne radi, :: ne daje znake zivota.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Javljam se posle 17h, kad dodjem s posla, smorio sam se k`o boolja! Karta je msi 6950 twin frozr ll, napajanje staro 2,5god, kupljeno novo, ploca Asus m4a88t-v evo/usb3, phenom 955, 2x4gb white sark!
Ok, sranje se desilo ali ništa još nije izgubljeno. Verovatno nešto štucnulo prilikom fleša, butuj s integruše pa preflešuj kartu opet starim biosom ili vrati onaj novi. U slučaju da je bios toliko prso da atiflash uopšte neće da registruje da imaš išta u pcie slotu ima jedna fora koju bi mogao da probaš ali morao bi da budeš vešt s lemilicom.
@ Tristame, ne mogu da bocnem moju grafu, a da mi bootuje sa integruse, jer cim ubacim ovu, automatski mi prebaci na nju, a mozda i moze, al ja ne znam za to! :) uglavnom, nosim je kod ortaka sad, on ima 5770, pa cu da skinem sa oficijelnog sajta bios za nju, ubacim na flash, pa ce da vidimo! Drz`te finge! :D
Naravno da može, namestiš u biosu da integruša bude primary adapter, verovatno ti stoji na pcie ili auto. Pre flešovanja kucni `atiflash -i` da proveriš vidi li on išta u slotu.
:: @ Tristame, ne mogu da bocnem moju grafu, a da mi bootuje sa integruse, jer cim ubacim ovu, automatski mi prebaci na nju, a mozda i moze, al ja ne znam za to! : :: uglavnom, nosim je kod ortaka sad, on ima 5770, pa cu da skinem sa oficijelnog sajta bios za nju, ubacim na flash, pa ce da vidimo! Drz`te finge! : :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.