Jel neko ima ideju iz kog razloga doticna kartica ne zeli da funkcionira na mom pc-u, a juce je uzeh od drugara kod koga je radila najnormalnije? Da eliminisemo odmah klasicne pretpostavke tipa, slab PSU, tetka je donela iz nemacke, neispitana sa Limunda i sa Kupinda i ostalih votjnih sajtova itd. Drugar ima neku MSI ddr2 maticnu, kod njega je radila sve u 16 (moja maticna je gigabyte H61M-DS2), kod mene samo zaurla fan na 100% i tako stoji i ne daje sliku niti bilo sta, samo udje u windows preko intregrisane. Baktao sam se i sa bios podesavanjima itd, na kraju sam skroz disable-ovao integrusu i o5 ne zeli da uradi bilo sta preko 9800GT, tako da je radio clear cmos da bih imao uopste odakle da krenem jer slike uopste nije bilo. Inace kartica je referentni model nvidia, letos sam imao prilike da ubodem Asus-ovu 9800GT, radila je savrseno, imao sam i GTS450,GTX560 sve je funkcionisalo od starijih preko novijih modela bez ikakvih bug-ova i potreba za nekim podesavanjem po biosu. Ponovo napominjem da je kod drugara radila sve u 16.
Sta reci, koju posluku porati? Da ja bacim ovu maticnu u djubre generalno mi je vec muka od shortija, ili samo da mu vratim vga? xD
Probaj je opet kod drugara, za svaki slucaj. Ko zna mozda si nesto zeznuo prilikom ubacivanja iste. Zato, za svaki slucaj opet kod njega na probu, ili kod nekog drugog.
:: :: Jel neko ima ideju iz kog razloga doticna kartica ne zeli da funkcionira na mom pc-u, a juce je uzeh od drugara kod koga je radila najnormalnije :: Da eliminisemo odmah klasicne pretpostavke tipa, slab PSU, tetka je donela iz nemacke, neispitana sa Limunda i sa Kupinda i ostalih votjnih sajtova itd :: Drugar ima neku MSI ddr2 maticnu, kod njega je radila sve u 16 (moja maticna je gigabyte H61M-DS2), kod mene samo zaurla fan na 100% i tako stoji i ne daje sliku niti bilo sta, samo udje u windows preko intregrisane. Baktao sam se i sa bios podesavanjima itd, na kraju sam skroz disable-ovao integrusu i o5 ne zeli da uradi bilo sta preko 9800GT, tako da je radio clear cmos da bih imao uopste odakle da krenem jer slike uopste nije bilo :: Inace kartica je referentni model nvidia, letos sam imao prilike da ubodem Asus-ovu 9800GT, radila je savrseno, imao sam i GTS450,GTX560 sve je funkcionisalo od starijih preko novijih modela bez ikakvih bug-ova i potreba za nekim podesavanjem po biosu :: Ponovo napominjem da je kod drugara radila sve u 16 :: :: Sta reci, koju posluku porati? Da ja bacim ovu maticnu u djubre generalno mi je vec muka od shortija, ili samo da mu vratim vga? xD
Da, to je jedno od opcija, cisto za svaki slucaj. Siguran sam da nista nisam zeznuo obzirom da i nema sta da se mnogo zezne oko ubacivanja kartica, ali, obzirom da je morala 53jkom da se vozi nazad do moje kuce, moguce da ju je aroma GPS prevoza dokrajcila XD
Mogao si ponešto da zezneš, ili je samo po sebi zeznuto u Gigašitu. Pošto pominješ integrušu na toj ploči, u pcie slotu ima mikroprekidač, koji bi trebao da bude pritisnut i aktivan pri ubacivanju kartice, čime se isključuje integruša. Zbog toga što se kartica ne gurne dovoljno jako, ne škljocne ili ne sedne kako treba, ili je tu upalo prljavštine... ili je škart-made, pa to teško ide, ili je... bemliga. Znači, probaj da više puta ubaciš karticu i poprilično jako i RAVNOMERNO je pritisneš u slot, ali i da očistiš kontakte i kartice i slota (vata-krpica-alkohol). Ovo sve, ako stvarno nije riknula. Ja samo u tome vidim problem, kartica je ok, gownava matična je skoro ok, samo nisu dobro `upasovane`....
Kako ti je povezan monitor na grafičku: 1. VGA 2. DVI 3. adapter sa DVI na VGA
Drugar je imao problema sa jednom 9800GT koja je samo bacala sliku na DVI priključak, preko adaptera nije htela da radi. E sad može biti da adapter nije odgovarajući pošto ih ima više vrsta DVI-I, DVI-D, DVI-A.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.