Evo ovako.Prvo mi je crkla graficka iz cista mira.Jedan dan je normalno radila a sutradan nije hteo da se upali komp.Po beep signalu sam zakljucio sta je i zamenise mi je.Bila je Gainward 7600gt a ja uzeh uz doplatu Gainward 7600gt golden sample.Elem u isto vreme sam pazario Seagate 400gb SATAII i resio da na njega instaliram operativni sistem.Problem je sledeci: Prilikom ukljucivanja u trenutku kada treba da se pojavi slika sa logom windovsa (plavi)tj.kada ucitava windovs to se ne desi nego slika na monitoru ostane crna i menja se u gornjem levom uglu monitora analog/digital (Kao da nema signal sa graficke),kod prijatelja samo pocrni ekran(On ima crt monitor).Tada se ili sam resetuje ili ja moram da ga resetujem na taster.Kada mi izbaci prozor da izaberem kako hocu da dignem operativni sistem ja izaberem start windows normaly i on ga digne kao da se nista nije desilo nekad iz prve nekad iz par puta.Radi probe zamenio sam graficku sa prijateljem i uzeo od njega 6600gt. Sve je normalno radilo 4 dana i kod mene i kod njega.Probao sam razne drajvere(94.24,93.71,91.47,i drajvere sa diska koje sam dobio uz kartu neki 93.81 i neke guru drajvere koje mi je preporucio neki lik iz Gainwarda).Ima li neko resenje? Atlon 3200 64 s939 MSI K8N-neoF Gainward 7600gt gs Seagate 400gb SATAII,WD200JB Apacer 2x512mb ddr400 cl2.5+1gb ddr400 cl3 Pioneer 112D,Sony combo Cooler master extreme 430w Samsung 931BF Logitech z5500
Jos par likova ovde na forumu je imalo problema sa Gainward Blissom, ocito je uvezena neka jeftinija klakava serija jer sam Gainward vazi za vrh. Uglavnom imali su razlicite hardverske probleme i to se nije moglo resiti nikakvom revizijom drivera ili ROMa. Zameni karticu za neki Asus ili Gigabyte model te klase. Mada se ni sa plocom nisi usrecio: em sto je MSI krs em sto je to serija NEO
Rado bih ja zamenio graficku,ali je ona u principu ispravna.Radi OK na dva kompa.Kod mene verovatno ima konflikt sa plocom.Nisam siguran da bi hteli da je zamene jer je i ona zamena reklamirane 7600gt.
Nisam iz tvog texta razumeo da je kod drugoga radila vec da nije radila. Probaj skinuti najnovije BIOSe za plocu i grafiku pa flashuj pazljivo po uputstvu, sto se tice grafike to je bezbedno cak i ako zeznes pogresnim romom mozes ubosti PCI grafiku (u BIOSu ti stoji init PCI VGA first) pa poteras ponovo proceduru sa dobrim romom
M i G
:: Rado bih ja zamenio graficku,ali je ona u principu ispravna.Radi OK na dva kompa.Kod mene verovatno ima konflikt sa plocom.Nisam siguran da bi hteli da je zamene jer je i ona zamena reklamirane 7600gt :: :: ::
Bios na ploci sam update-vao pre neki dan preko msi live update-a.Takodje i nove drajvere za plocu.I isto...Bios za graficku trazim vec par dana googlam kao lud ali ne mogu da nadjem.Video sam da je sadasnja verzija 5.73 pa jos nesto iza toga zaboravio sam a trenutno sam na poslu.Jel znas mozda gde bih mogao da nadjem bios za graficku ?
Ako nema na oficijelnom sajtu nemoj rizikovati...pokusaj odraditi deinstall, pa potom iz safe mode preko Driver Cleanera ocistiti repove. Potom skini i instaliraj OMEGA drivere za nVidia grafike...
M i G
:: Bios na ploci sam update-vao pre neki dan preko msi live update-a.Takodje i nove drajvere za plocu.I isto...Bios za graficku trazim vec par dana googlam kao lud ali ne mogu da nadjem.Video sam da je sadasnja verzija 5.73 pa jos nesto iza toga zaboravio sam a trenutno sam na poslu.Jel znas mozda gde bih mogao da nadjem bios za graficku :: :: ::
moj drug je imao slichan problem doduse sa ati karticom,probaj kada ti se to desi da iskljucis sve dodatne peripetije,tj. sve usb prikljuchke i monitor takodje pa probaj da upalis...to je kod njega upalilo....desava mu se to svaki 3,4 dan...tako da probaj nista te ne kosta...
Sad sam isao na sajt omegadrivers.net i koliko sam video nema nvidija drajvera od maja 2005-te.Valjda ce da pocne da radi na njima kad zavrsi vista drajvere za ATI.Sto se tice driver cleanera probacu,ali moram da napomenem da sam dva puta reinstalirao OS i stavljao razlicite vrste drajvera.
Moja ploca je MSI K8N-neo4Fi (ms-7125) grafika gainward 7600gs glh. Nisam imao probleme kao ti ali nisam bio bas zadovoljan kako gainward radi sa MSI plocama.
Tihimil je car, dao je super odgovor (slučajno) - `isključi sve peripetije`. To će definitivno rešiti sve probleme (peripetije).... :-))) P.S. Interesantan konflikt, baš me zanima šta tu i koga kolje. Nisam imao prilike da eksperimentišem sa dotičnim komadićima hardvera, ali, onako, čitajući nabrzaka, primećujem da sve odlazi u 3PM PRE UÃITAVANJA DRAJVERA GRAFIÃKE kartice... tako da je frka ili u BIOS-ima, ili u hardveru. (Što reče mašina MSI - MrSImud iz neolitika).
:: :: Jesi probao da zakačiš monitor na oba DVI ulaza kad ti se računar pali? :: :: :: Ova karta nema dva DVI ulaza nego jedan analogni i jedan DVI.Inace probao sam i svaki posebno i oba zajedno.Naravno nista nisam dobio(Osim lizalice).
:: Moja ploca je MSI K8N-neo4Fi (ms-7125 :: grafika gainward 7600gs glh. Nisam imao probleme kao ti al :: nisam bio bas zadovoljan kako gainward radi sa MSI plocama :: :: Problem je resen :: 1. flesovanjem biosa maticne ploce. Bios sam preuzeo sa MSI sajta :: http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadfile&dno=1889&type=bio :: :: 2. Novi drajver za grafiku : 94.24_forceware_winxp_international_whql.ex :: guglaj nacices :: :: 3. nforce drajver sa msi sajta skinu :: http://global.msi.com.tw/index.php?func=driverfile&dno=2424&i= :: :: Pozdrav :: :: Sad komp radi ki sat :: :: Sve sam to uradio samo jos nisam probao 94.24 posle flashovanja biosa i upgrade-a drajvera.To cu uraditi kad nabavim driver cleaner sto mi je mashine preporucio.Majstore ako imas neki rapidshare link izbaci ga molim te...
:: Tihimil je car, dao je super odgovor (slučajno) - `isključi sve peripetije`. :: To će definitivno rešiti sve probleme (peripetije).... :-)) :: P.S. Interesantan konflikt, baš me zanima šta tu i koga kolje. Nisam imao prilike da eksperimentišem sa dotičnim komadićima hardvera, ali, onako, čitajući nabrzaka, primećujem da sve odlazi u 3PM PRE UÃITAVANJA DRAJVERA GRAFIÃKE kartice... tako da je frka ili u BIOS-ima, ili u hardveru. (Što reče mašina MSI - MrSImud iz neolitika)
I ja sam istog misljenja sto se tice konflikta.Neki Uwe iz gainwarda mi je predlozio da menjam deo po deo(Sto sam mogao i sam da zakljucim...Inteligentni svaba).Ti si provalio tematiku jos kad bi mi dao resenje problema i okacicu tvoju sliku u sobi.Smorio sam se vise sa ovim sranjem.Pre ove sam imao dve MSI-eve ploce i nisam imao nikakvih problema mada sam video da ih mnogi kude.Obecavam da se nece ponoviti.
Odradio posao sa driver cleaner-om i nakon toga instalirao 94.24.Resetovao sam i gasio komp 5-6 puta i zasad je OK.Desila se samo jedna stvar:prilikom podizanja programa pri start up-u (ne znam tacno kog) se resetovao komp.I nakon toga normalno krenuo stim sto je prijavio recovered from serious error izbacivsi ovu poruku BCCode : 100000ea BCP1 : 86F3E4D8 BCP2 : 884B0F60 BCP3 : BACD7CB4 BCP4 : 00000001 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1
C:\DOCUME~1\Bane\LOCALS~1\Temp\WERa7bc.dir00\Mini061207-01.dmp C:\DOCUME~1\Bane\LOCALS~1\Temp\WERa7bc.dir00\sysdata.xml Ako neko zna sta je...?
Jbg.Opet isto.Jedan dan je radilo OK i cim sam ugasio komp da prenoci opet isti problem.Samo sto se sada odmah resetuje kad dodje do tog trenutka,tj.ne zacrni se ekran i ceka nego odmah reset.Doduse do sada je uvek kretao posle prvog reseta tako da nije strasno.Nekad se i upali kako treba.Probacu sad da reinstaliram OS.Mozda ce biti OK posle flasha biosa na ploci i uz nove drajvere.
Neverovatno ali istinito.Ovom kompu treba da se zagreje i onda radi normalno.Ovih dana kad je bila prilicno visoka temperatura palio se gotovo svaki put (skoro 90%) iz prve.Cim je zahladnelo moram da ga resetujem (ili se sam resetuje) po nekoliko puta. Da li temperatura ima neke veze sa ovim ili se ja tripujem? Do sada sam cuo samo za probleme sa visokom temperaturom nikad da komp nece da radi dok se ne zagreje (kao automobil).
Dakle problem je u ploči, neki hladan lem ili kontrolerčić. Dobrodošao u klub `NE VOLIM VIŠE MSI`. Kleo sam se u MSI. Sam si rekao da ti VGA radi na drugom kompu i dobio dobar odgovor da problem nastaje pre podizanja drajvera za grafičku. Reklamiraj lepo tu kantu od MSI-a i uzmi neki JetWay jer je i on bolji od toga, ili ASrock ili Foxconn ili Biostar ili PCChips, bilo šta.
TACNO, MSI pored ePox, ECS, Matsonic...pravi najlosije ploce a i grafike su im tesko sr*nje!!!
- C H A M E L E O N -
:: Dakle problem je u ploči, neki hladan lem ili kontrolerčić. Dobrodošao u klub `NE VOLIM VIŠE MSI`. Kleo sam se u MSI. Sam si rekao da ti VGA radi na drugom kompu i dobio dobar odgovor da problem nastaje pre podizanja drajvera za grafičku. Reklamiraj lepo tu kantu od MSI-a i uzmi neki JetWay jer je i on bolji od toga, ili ASrock ili Foxconn ili Biostar ili PCChips, bilo šta :: :: Tri put meri, pa seci kol`ko `oće :: ::
:: Dakle problem je u ploči, neki hladan lem ili kontrolerčić. Dobrodošao u klub `NE VOLIM VIŠE MSI`. Kleo sam se u MSI. Sam si rekao da ti VGA radi na drugom kompu i dobio dobar odgovor da problem nastaje pre podizanja drajvera za grafičku. Reklamiraj lepo tu kantu od MSI-a i uzmi neki JetWay jer je i on bolji od toga, ili ASrock ili Foxconn ili Biostar ili PCChips, bilo šta :: :: Tri put meri, pa seci kol`ko `oće :: :: OK.Zvuci logicno,ali mi nije jasno kako normalno radi sa drugom kartom(gigabyte 6600GT).Ne znam sta da radim.Ako je dam na reklamaciju pa cekam 15-20 dana i oni mi je vrate i kazu da je ispravna,a ja se ladio to vreme bez kompa...Bas sam se smorio...
Ima jos nesto...Zadnjih 4-5 puta sam palio komp i cekao nekih minut,minut i po i onda palio monitor (slucajno izvalio),i sto je zanimljivo svaki put se normalno digao sistem.
Nemoj uzimati nikako: ECS, PCChips, Matsonic...JetWay, ePox su ista problematicna klasa, na oko su odlicni u praksi nikakvi. Biostar, Foxconn nisu uigrani igraci, iako je Biostar poznat iz doba 90-ih kada su popularni bili pride i Soyo, Soltek, LuckyStar, Chaintech, Shuttle i vazili za pouzdane...uzeti samo: ASUS, ABIT, GA..to je ono kod nas sto je provereno...
- C H A M E L E O N -
:: Ima jos nesto...Zadnjih 4-5 puta sam palio komp i cekao nekih minut,minut i po i onda palio monitor (slucajno izvalio),i sto je zanimljivo svaki put se normalno digao sistem :: :: ::
:: Nemoj uzimati nikako: ECS, PCChips, Matsonic...JetWay, ePox su ista problematicna klasa, na oko su odlicni u praksi nikakvi. Biostar, Foxconn nisu uigrani igraci, iako je Biostar poznat iz doba 90-ih kada su popularni bili pride i Soyo, Soltek, LuckyStar, Chaintech, Shuttle i vazili za pouzdane...uzeti samo: ASUS, ABIT, GA..to je ono kod nas sto je provereno.. :: :: :: - C H A M E L E O N - :: :: :: Ima jos nesto...Zadnjih 4-5 puta sam palio komp i cekao nekih minut,minut i po i onda palio monitor (slucajno izvalio),i sto je zanimljivo svaki put se normalno digao sistem :: :: :: :: :: :: Vidi matori,socket na ovoj ploci je 939 kojih je vrlo malo u ponudi tako da i ako budem menjao plocu pitanje je kakav cu izbor imati.Razmisljam se da prodam komplet i procesor i memoriju sa plocom pa da uzmem neki od core2duo procesora(po glavi mi se mota E4300).Elem tu se onda javlja drugi problem.Potrebna mi je ploca koja ima dva IDE prikljucka jer ima 4 uredjaja koji se tako konektuju(dva harda i dva opticka) i samo jedan SATA hard.Plus na sve to mora da ima i opticki konektor spdif da mogu da prikopcam zvucnike(Logitech Z5500). Ova MSI ima sve to i zato sam se i odlucio za nju(bem joj sve).Memorija je prilicno jeftina tako da me to ne brine previse.Jel imas neku ideju za plocu?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.