Nisam u toku sa novijim modelima grafičkih kartica, pa rekoh da pitam koja bi bila adekvatna zamena za moju staru grafiku (GIGABYTE GeForce 9600 GT 1GB GDDR3 NX9600GT)? U pitanju je Silent grafička i jedino bi za silent varijantu menjao. Inače ne igram često igrice ali odigram malo s vremena na vreme. Zamolio bih vas da mi preporučite neke modele koji će opravdati kupovinu (da primetim razliku u performansama) ali da napomenem jos jednom samo Silen verzije me interesuju.
Uzmi bre bilo koju grafiku sa ventilatorom to pasivno hladjenje je uzas zivi, jedan ventilator ti ne znaci nista, bilo koja karta koje je po default-u hladna i tiha ce da ti odradi posao bolje od bilo koje shit sillent.
Aj da NIKAD NE IGRAS IGRE, ali poveremeno ces silovati tu kartu da nabija ogromne temperature, zbog cega, da ne bi cuo jedan ventilaotor na 50% snage?
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
ako igras igrice, silent grafika nije ono sto zelis veruj mi. Postoje 2 razloga: 1. Silent znaci tisina ali i GREJANJE sto vodi ka crkavanju posle isteka garancije 2. Silent uglavnom forsira Gigabyte
Dakle uzmes lepo neku sa ventilatorom ali koja nije toliko bucna.. treca stvar da bi cuo buku od graficke morao bi da imas cpu hladnjak koji je silent, napajanje koje je silent jer ako nije neces uopste ni cuti graficku sem dok igras igre, a tada ne cujes od zvuka jelte
Silent varijantu mogu da ti preporučim samo ako se ne igraš, ako se ipak igraš povremeno bio bi lud da ne uperiš neki ventilator što ubija poentu silent karte. Slabo ih prave i kod nas slabo nabavljaju jer je sve manje potražnje za jačim silent kartama, totalnu tišinu traži neko ko sklapa htpc kome će i neko integrisano rešenje savršeno da odradi posao, dok onome ko igra nešto silent rešenje ne odgovara iz više razloga: - većina modela je oslabljena kako bi se smanjilo grejanje, što je slučaj i sa ona dva predložena - ako ih ipak nisi aktivno hladio a često se igraš trajnost im je pod velikim znakom pitanja - skuplje su od normalnih modela
Ako ti je baš toliko stalo do tišine ima po netu dobrih ideja kako to da postigneš u kućnoj radinosti uz malo muke i skoro bez ulaganja, ili jednostavno napipaj model koji je apsolutno tih u idle, koga briga da li se čuje dok se igraš, dobri kandidati su ti 7750 ili 7770, štedljive karte koje se skromno greju pa im retko odvrnu ventilatore do daske.
Hint: Stavi ventilator od 12 sm da duva direktno na karticu, a uključuješ ga preko prekidača kad koristiš za igranje (ventilator nećes čuti pored zvuka igrice) Uz ventilator možes da OC karticu za skoro 50%: `Overclocking Keeping the core voltage @ 1.05v and using a 120mm fan to blow at the heatsink, we managed to push the ENGTS450 Silent to 900mhz (from 595) on the core, 1800mhz (from 1190) on the shaders, and 900mhz (from 800) on the memory. Your mileage...`
Sjajno, izvadiš joj dušu, ni tad ne dobiješ adekvatne performanse za svojih 90e, a nije više silent.
:: 1. ASUS HD 6770 Direct CU :: 2. ASUS GTX 450 Direct C :: :: Uporedni test na 7 strana :: http://www.cowcotland.com/articles/988/gts-450-et-hd-6770-direct-cu-des-passives-plutot-actives.htm :: :: Hint: Stavi ventilator od 12 sm da duva direktno na karticu, a uključuješ ga preko prekidača kad koristiš za igranje (ventilator nećes čuti pored zvuka igrice :: Uz ventilator možes da OC karticu za skoro 50% :: `Overclocking Keeping the core voltage @ 1.05v and using a 120mm fan to blow at the heatsink, we managed to push the ENGTS450 Silent to 900mhz (from 595) on the core, 1800mhz (from 1190) on the shaders, and 900mhz (from 800) on the memory. Your mileage... :: :: Poz :: gavr :: Beograd
Moze ona tako da radi neko vreme na tim vrednostima uz 12 cm fan ali nece dugo da zivi, jer jednostavno naponska jedinica na toj karti je losa i nije predvidjena za OC, nikako.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
nije dovoljan taj ventilator 12cm, jer on nije isti kao ventilatori na grafickim kartama sa super-performansama sto se hladjenja i veka trajanja tice, plus su prilagodjeni da najefikasnije hlade, pricam o tim jacim kartama, za slabije moze bilo sta da duva u njih
:: 1. ASUS HD 6770 Direct CU :: 2. ASUS GTX 450 Direct C :: :: Uporedni test na 7 strana :: http://www.cowcotland.com/articles/988/gts-450-et-hd-6770-direct-cu-des-passives-plutot-actives.htm :: :: Hint: Stavi ventilator od 12 sm da duva direktno na karticu, a uključuješ ga preko prekidača kad koristiš za igranje (ventilator nećes čuti pored zvuka igrice :: Uz ventilator možes da OC karticu za skoro 50% :: `Overclocking Keeping the core voltage @ 1.05v and using a 120mm fan to blow at the heatsink, we managed to push the ENGTS450 Silent to 900mhz (from 595) on the core, 1800mhz (from 1190) on the shaders, and 900mhz (from 800) on the memory. Your mileage... :: :: Poz :: gavr :: Beograd
Pošto i ja mislim da neće poslušati nikoga, evo mog saveta: Kupi bilo koju, pa nemoj ni da pališ računar. Silent je silent, bre, konza! A dušmani nek` crknu pored tišine!
Bitna mi je tišina ali naravno kada igram igrice, slušam muziku, gledam film... to je nebitno. Znači pogledaću onda neku koja je prilično tiha u idle-u. Ostatak hardvera sam još davno naštelovao da ga jedva čujem ako prislonim glavu uz kućište i nije bilo baš jednostavno, tako da nećiu da kvarim harmoniju :D navikoh se na tišinu :D
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.