Dugo sam vec u dilemi koji monitor od ovih iz Samsungove ponude da kupim.Ja inace imam vec duze vreme Samsung 930BF i to sam uzeo kad je izasao i hvala Bogu,malo je reci da sam prezadovoljan.Sada sklapam jos jednu konfiguraciju pored ove postojece i ostao mi je samo sporan monitor.Nemogu da se odlucim koji tacno.Svi poseduju dobre karakteristike ali ja ne mogu i dalje da presudim.Molim pomoc i obrazlozenje zasto i zbog cega.
Sve sto mogu da ti kazem je da posedujem 931C model...toliko sam zadovoljan sa njim da mi ponude neki mnogo vece dijagonale ne bi pristao...izuzetan monitor mislim da je on vrh kao sto je za crt bio 959NF sto se tice naravno Samsung brenda....
:: Sve sto mogu da ti kazem je da posedujem 931C model...toliko sam zadovoljan sa njim da mi ponude neki mnogo vece dijagonale ne bi pristao...izuzetan monitor mislim da je on vrh kao sto je za crt bio 959NF sto se tice naravno Samsung brenda... :: :: ::
Tako sam i mislio.Mislim da polako ali sigurno odlucujem.Hvala sto si se javaio.
Pa sta znam...manje vise sam sve te modele imao prilike da vidim i da probam...ali eto odlucih se za ovu C varijantu...dodouse kod svih tih monitora kvalitet varira od komada do komada...i u vreme kada sam ja kupovao citao sam razne review monitora i tada su misljenja bila podeljena...ali ono sto stavrno krasi ovaj monitor je izuzetno ostra i jasna slika i u 2d i 3d okruzenju, nema `duhova` cak i u najzahtevnijim i dinamicnim igrama...doduse ja sve ovo teram na ATI Radeon X1950XTX 512MB DDR4 sto jos poboljsava utisak je atiju nema zamene sto se tice kvaliteta slike... Ako imas jos nesto da me konkretno o ovm modelu pitas pitaj...
:: 931BF... Vidim da su 931C dosta ocrnili u testovima, mada ga licno nisam isprobao... Probaj da istestiras sva 4...
:: Pa sta znam...manje vise sam sve te modele imao prilike da vidim i da probam...ali eto odlucih se za ovu C varijantu...dodouse kod svih tih monitora kvalitet varira od komada do komada...i u vreme kada sam ja kupovao citao sam razne review monitora i tada su misljenja bila podeljena...ali ono sto stavrno krasi ovaj monitor je izuzetno ostra i jasna slika i u 2d i 3d okruzenju, nema `duhova` cak i u najzahtevnijim i dinamicnim igrama...doduse ja sve ovo teram na ATI Radeon X1950XTX 512MB DDR4 sto jos poboljsava utisak je atiju nema zamene sto se tice kvaliteta slike.. :: Ako imas jos nesto da me konkretno o ovm modelu pitas pitaj... ::
Upravo sam ponovo procitao test sa Benchmark-a za 931C.Uglavnom visoke ocene.Ne znam prvo sam tipovao na 931BF i za njega se odlucio a onda sam procitao dosta losih prituzbi i kritika za taj model.Naime,probijanje pozadinskog osvetljenja,los kvalitet izrade tj. same plastike itd...Navodno ovi sa benchmarka su vise zadovoljniji sa 931BF a toliko puno ljudi sa losim iskustvom.Kazem imam 930BF A Class i verovatno je zbog toga i garancija njegovog kvaliteta.Plasim se ako uzmem taj 931BF a zadesi me sve to na sta su se ljudi zalili pa jos kakav sam baksuz i mrtav piksel ja bih poludeo.Radije bih isao na nesto sto je garancija kvaliteta,seriju koju su odradili kako treba 930BF ili 960BF ili cak o kome najvise razmisljam je taj 930C.Problem je taj upravo ono sto ti kazes da kvalitet zavisi od monitora do monitora a to je rizicno.Voleo bih da mogu da prvo uzmem monitor i istestiram ga prethodno pre nego se odlucim da kupim.Je_i ga kad tako nemoze.Problem je taj sto se kod nas na trzistu pojavilo mnogo losih komponenata,losijeg kvaliteta, otpad koji na zapadu nebi prosao.E sad kako naici na pravu stvar?To je pravo pitanje.Zato i jesam toliko u dilemi i teskoj odluci.Na kraju moram odluciti i rizikovati da bih nesto postigao.Ovako razmisljanje me samo ubi u pojam.Naglasavam da sam u zivotu kupovao samo najkvalitetnije stvari i zato bih i sad voleo da naidjem na jedan takav pouzdan monitor... Cenim Ati-ja ali sam vise zaljubljenik u nVidiu.Imam 7900 GTO (710/1600) i prezadovoljan sam.I ako sam narucio 8800 ovu kartu cu ostaviti jer itekako (ne znam sad u poredjenju sa tvojom) ali daje izuzetno kvalitetnu sliku pa uz to za koji monitor odlucim taj ce biti testiran na ovu kartu.
Citao sam par `review`-a i jedini problem koji sam saznao za 931c je da daje naranzaste nijanse kozi kada se gledaju dvd-i ??? zaista ne mogu da pojasnim, ali tako ljudi pisu. prveri negde ako mozes,... srecno
Kao sto su gore vec pisali sve zavisi od primerka. Normalno probaj u radnji ako ti dozvole to znas. Moj izbor je bio 960BF imam ga vise od pola godine i kuc kuc sve perfektno bez duhova bez probijanja pozadine , odlican pivot fantasticna slika ......ne bih imao dilemu da sada moram da kupim monitor.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.