Kupio sam ovu kartu umesto 6850 , nova karta stavio sam u racunar i imam manje fps-a nego sa 6850... da li je cpu u pitanju ili napajanje ili treba jos ram memorije ? hvala unapred
Predpostavljam da si izbrisao stare drajvere pre nego sto si skinuo staru kartu, obrisao ostatak Driver Cleaner-om i nakon sto si ubacio novu kartu instalirao najnovije, tj. Catalyst 12.8 drajvere?
Cekajte ne zajebavjte coveka dao je 300e nema kome da se obrati. Ovo da si pitao na EVGA Forumu do sada bi imao 30 strucnih odgovora zajedno sa direktno zaposlenima tamo ako se stvar ne bi promenila u koliko sutra dobio bi drugu kartu.
Ja ne smem doci u takav ili slican problem ili problem da ne mogu da promenim pastu na grafickoj a znam da je u neredu posle 2 godine i vise i da mi podrska bude svedena na polunormalne na srpskim forumima umesto da posle 1h razgovaram sa strucnjacima zaposlenima koji su je pravili. Ne istim takvima kao vi zaposlenim u njihovim filijalama koji vise sluze da prodaju samplove do kojih su se dokopali nego ljudima koji je prave, koji joj pisu BIOS. Koji i praznicima i nedeljom su na sajtu. Za vreme najvecih drzavnih praznika isto. To su sve stvari koje vi ne mozete da zamislite kada kazete kupovaces ponovo ASUS, MSI, GIGABYTE. Pa to nema veze ni sa jednim RMA pa 10 da ih imam uzastopce. Zato cete vi ubuduce vase probleme umesto sa proizvodjacem resavati sa ljudima sa foruma a kada proverite sve drugo, izobrcete i ozekrecete sve po kompu izmenjate drivere i napajanje onda dolazimo do zida Sta cu sada...
Mislim da je ovo bitnije od ujedanja izmedju NVIDIA I AMD. Da AMD ima kitu a NVIDIA ima EVGA i sta sada, NVIDIA ima pametne chipove a AMD je sirovina koja tone. Intel ima bolje procesore i isplativije 2 puta na duzi period a AMD ih uskoro nece ni imati. Ali kada se to zavrsi sta onda.
Sta kazu 3D Mark i Unigine Heaven rezultati. Mislim ja ne bi dizao paniku dok ne bi Windows nov ubacio i instalirao ispocetka te igre. Naravno ovakve styvari sto se tice napajanja da li je dosta to treba ljudi vec jedanput da pocnu da se ponasaju ozbiljno i da ne gledaju uopste graficke karte dok im ne obezbede uslove za rad. Ili ono najosnovnije da napisu konfiguraciju u potpisu napajanje memoriju graficku maticnu, hard i procesor.
Kada se setim na tom GIGABYTE Forumu nisu mi ni odgovorili kolika je otprilike bezbedna voltaza za 5870, da li je to 1.225 ili 1.200 ili 1.250 ili MAX 1.3 koliko mogu sa njihovim BIOSem. Ali zato za EVGA GTX680 Classified znam sve iako tek treba da kupim.
Pa to je normalna pojava, verovatno ti je ukljucena neka opcija u BIOSu. I meni je bilo tako kod AMDa kada je u BIOSu 1.43V on registruje kao 1.45V. To je normalno.
cpu je na 1.45 a gpu je na def voltazi .. kad sam probao bez i jednog oc ponovo je 6850 bila jaca.. mozda je nesto do sistema. http://postimage.org/image/3vjr02cmf/
Verovatno ja ne bi ni pitao kazem pre nego sto bi oborio sistem i instalirao igre ponovo iako je AMD toi su generaciski razlicite klartice, nekome radi kada posle AMD ubaci NVIDIA samo iscisti drivere i obrnuto a nekome ne. Trebas novi sistem najvaznije da pokrenes posle lepo dxwebupdate i da instalira sve potrebne pakove za DX, sve windows updateove jos pre DXa. Posle uz svaku igru ako dodje da i to instaliras, da uradis 3D Mark 11 i Unigine Heaven ali zavisi koje igre igras ako igras, ta karta bi morala da resava sve na max podesavanjima sa filterima sto je daleko od rada HD6850. Znaci igre tipa Crysis i CrysisWarhead bi morao mnogo bolje da se osecas u igrama. Ja sam osetio razliku sa HD5870 an GTX580 a ova je mnogo veca razlika. Ako nista ne pomogne nazad i gotovo. Sve to uradi dok imas rok da im vratis kartu i srecno ti bilo sa istocnim nesrecama koje su okupirale ovo traziste.
I mene zanima koja je to igrica, ja sam HD5870 na 6970 testirao u svim igrama je 6970 bila gora iako je rezultat govorio da je bolja. Zmureci bi se reklo da je obrnuto da je 5870 jaca u skorovima u svemu. Ali kada sam ubacio gtx580 videla se razlika na Crysis DX10 64bit kada pogadjam ljude i u toku pucanja jasno.
Bandite, odakle ti naruchujesh evga hw? Da li daju dozivotnu garanciju na gpu kao u normalnim drzhavama? Pretpostavljam da narucujes preko nasih firmi nekih, koliko se ugradjuju oni u cenu?
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.