Kao sto naslov teme kaze imam problem sa grafickom kartom. U pitanju je nvidia 460 gtx. Sta se desilo: prvo je naravno radila jedno 1-2 godine bez problema. Onda od jednom nesto je prslo, prijavilo gresku(cini mi se nesto sa drajverima) i vise nije hteo da mi se pokrene Windows 7. Krene i kad dodje do pocetnog windowsovog prozora tu zablokira. Nekad se sam resetuje a nekad samo tako stoji.
Mislio sam da je problem sa drajverima, pa sam skinuo najnovije, razinstalirao stare (driverSweep iz Safe Moda) i instalirao nove i opet isto. Probao sam 4 razlicita drajvera i svaki put se isto desi.
Inace kad razinstaliram drajvere udje u Windows bez problema, cim instaliram drajver nece.
Ok, mislio sam da je crkla graficka ali onda je ubodem u drugi komp na kome je instaliran Win Xp i tamo sve radi kako treba.
Probao sam i da formatiram komp, instaliram drugi windows 7 i opet isto.
Juce sam na totalno drugom kompjuteru instalirao na jednom hdd WIn7 na drugom Win XP, na ovaj sa sedmicom nece da udje, na ovaj sa Xp radi.
Da li neko ima ideju sta moze da bude problem?
Inace da dodam da sam probao da ubacim u komp gde ne radi (instaliran Win7) drugu 460-ticu, i sve je radilo kako treba.
...u vecna lovista, drajveri koje stavi sam windows xp su bez 3d -a a win7 tj aero trazi 3d. Imam i ja par karti koje su na tom nivou sluze samo za test maticnih.
Sve zivo si probao, ne znam sta da ti predlozim, sem nosi im ako je pod garancijom.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: samo da proverim da se razumemo, posto sam ja u XP-u instalirao drajvere za nju i cak pokrenuo igricu. To bi valjda trebalo da koristi 3d za ne :: :: ::
hladni lem, vjerovatno od pregrijavanja..imao sam ja jednu GTX460 koja je radila sve samo su joj pucali driveri non-stop, najvjerovatnije da je taj lem sluzi za komunikaciju GPU-a i drivera..ja sam na svojoj uradio reflow sa duvaljkom i eno je sljaka ko da je iz fabrike tek izasla
CPU: AMD Athlon II 445 GPU: Gigabyte 5870 SOC MBO: ASUS Sabertooth 990FX RAM: KINGSTON 8GB (2x4GB) 1866MHz DDR3 PSU: Cooler Master GX-550W HDD: 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 CPU COOLER: Cooler Master V8 HP CASE home mod
Hvala na odgovorima, videcu da li je istekla garancija pa ako nije nosim u servis kao sto je Dex rekao, ako jeste onda mozda probam da je skuvam u rerni :) da vidim da li ce to da joj pomogne ili je mozda stavim na neki komp sa XP-om kad tamo vec sve radi (sto me u stvari i najvise cudi?).
Ako neko ima jos neku ideju sta je problem bio bih zahvalan da napise. :)
pregrevao se u jednom kompu, u drugom je radio ok. U trecem se opet pregreva U cetvrtom opet radi ok...
Odnesena na servis, u tom tamo kompu je radila ok Odnesen ceo komp opet sa grafickom i receno je ako je karta ok nek radi u ovom sad kucistu/masini to nije moglo zbog ko zna cega i dobijena je nova karta.
Vidim i ti imas taj fantomski problem. Malo oce malo nece, ali nestodefinitivno nije u redu...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: :: Hvala na odgovorima, videcu da li je istekla garancija pa ako nije nosim u servis kao sto je Dex rekao, ako jeste onda mozda probam da je skuvam u rerni :) da vidim da li ce to da joj pomogne ili je mozda stavim na neki komp sa XP-om kad tamo vec sve radi (sto me u stvari i najvise cudi?) :: :: Ako neko ima jos neku ideju sta je problem bio bih zahvalan da napise. : :: :: ::
Batice ti lepo zagrevaj gpu i vram pa ces videti jedno od ta dva baguje sa lemovima.
do not fear CuMsHot is here :D
:: Sam si radio duvaljkom lemove ili si platio nekome. Ja se ubih da nadjem lem koji spaja GPU sa drajverima ali mi ne ide :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
seljo kao prvo duplas postove na svakoj temi da bi imao vise odbrojanih na samom profilu...kao broj dva nemas pojma o elektronici zato se poklopi...kao trece sigurno nikad nisi ni uzeo u ruke od straha komonente od racunara pa vrsio testove na njima...u to vrijeme ja sam na ovoj 5870 vrsio testove i srao po njoj dok je nisam vratio u zivot evo i tema http://pcberza.rs/forum/topic.php?pg=1&topid=38450&forid=12&katid=2 ovdje je torta malo srao pravio se budala nista strasno :D ,a i po 460-tki sam eskperimentisao...vise se radujem uspjesnom popravku nego kad bi mi dao neko novu istu takvu ispravnu..a ti vjerovatno ni ne znas kakav je to osjecaj...
@sstteeffke nemoj da je peces u rerni skratices radni vijek drugih komponenti, uzmi duvaljku ili fen za skidanje nalijenica pa produvaj GPU ne previse da da ne bi crkao...
CPU: AMD Athlon II 445 GPU: Gigabyte 5870 SOC MBO: ASUS Sabertooth 990FX RAM: KINGSTON 8GB (2x4GB) 1866MHz DDR3 PSU: Cooler Master GX-550W HDD: 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 CPU COOLER: Cooler Master V8 HP CASE home mod
:: Sam si radio duvaljkom lemove ili si platio nekome. Ja se ubih da nadjem lem koji spaja GPU sa drajverima ali mi ne ide :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
1. Izbegavaj to seljo. Nicim te nisam uvredio niti zajebavao. Video si valjda smajli.
2. Pisem sa telefona i pobegne mi dva puta. Obrisati se moze samo ako je poslednja. Zabole me za broj poruka.
3. Ja sam maticne ploce ozivljavao tako sto sam sa ispravne cupao bios na zivo i stavljao mrtav bios pa flesovao. Epox u Asus. Asus u GA. Isto su likovi sa eprom programatorom uvek rekli da je mrtav bios chip. Ploce rade i dan danas. Nije SMD ali se radi na zivo - upaljeno i flesh program ne mozes prevariti zicama. To je bilo pre 10 godina.
niko nije glup ovdje, vidi se da podjebavas na kulturan nacin... ako ti dajem respekt i pomazem ostalim na forumu i dijelim misljenja, mogao bi bar taj respekt da uzvratis i budes malo od koristi za razliku sto ides u offtopic i spamujes.
:: 1. Izbegavaj to seljo. Nicim te nisam uvredio niti zajebavao. Video si valjda smajli :: :: 2. Pisem sa telefona i pobegne mi dva puta. Obrisati se moze samo ako je poslednja. Zabole me za broj poruka :: :: 3. Ja sam maticne ploce ozivljavao tako sto sam sa ispravne cupao bios na zivo i stavljao mrtav bios pa flesovao. Epox u Asus. Asus u GA. Isto su likovi sa eprom programatorom uvek rekli da je mrtav bios chip. Ploce rade i dan danas. Nije SMD ali se radi na zivo - upaljeno i flesh program ne mozes prevariti zicama. :: To je bilo pre 10 godina :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.