Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pci graficka
STRANA 1 OD 1
DrGrozozo Pci graficka 17.06.2007. 00:26 T4742

status: user
broj poruka: 204
Cao,
Dobio sam na poslu neki celeron 1GHz, 512 SDram, intel ploca, integrusa, sa 3 Pci slota... S obzirom da je integrisana grafika 2Mb interesuje me dal je moguce ubaciti neku Pci graficku kako bi dobio podrsku za DVD, naravno bez nekih seckanja, mrljanja boja i sl.... Koliko Mb bi ona morala da ima? Neka preporuka, i gde bih to mogao da nadjem? Nadam se da nije odgovor :`Na nekoj deponiji` .)))

Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE VRAM 17.06.2007. 00:39 #21870

broj poruka: 5710
Nema to mnogo veze sa kolicinom video memorije, dosta je i 2MB da bi se prikazala 32bitna paleta boja. Ali se zbog overlaya dodaje jos 2MB, dakle, min je 4MB + podrska za DVD encoding u okviru chipa ako hoces i DVD da pustas osim DivX. Neke imaju i manje vise funkcionalan TV-out (S-video, composite), jedino su nekada problem driveri za XP na manje zastupljenim modelima. PCI varijante koje ti preporucujem su: 3dfx Voodoo3 3000 16MB, ATi 3D Rage Fury 4-8MB, nVidia RIVA 128 8MB, SiS 3D Crystal DVD 4MB...

M i G

Equinoxe Re: PCI grafička 17.06.2007. 00:43 #21871

broj poruka: 12057
Što se modela tiče. poslužiće ti sve ovo što ti je Machine preporučio. Možda ako izrovariš neki Voodoo Banshee, neki Rendition Verite 2100 ili 2200. A gde ćeš ih naći...
pogledaj ono dugmence odmah do dugmenceta Forum......

MACHINE Re: Re: PCI grafička 17.06.2007. 00:52 #21872

Tako je bax, Rendition Verite isto preporucujem, Voodoo Banshee 12MB manje vise on je kombinovani 2D/3D chip iz Voodoo2 ali je ipak manje bugovit i bolji od Voodoo Rush 6MB koji je kombinovan Voodoo1

M i G

:: Što se modela tiče. poslužiće ti sve ovo što ti je Machine preporučio. Možda ako izrovariš neki Voodoo Banshee, neki Rendition Verite 2100 ili 2200. A gde ćeš ih naći..
:: pogledaj ono dugmence odmah do dugmenceta Forum......
::
Ognjeni ..... 17.06.2007. 01:27 #21874

broj poruka: 4521

eeeh kad se samo setim ...voodoo 3 banshee 16 mb je prva graficka na prvom kompu koju sam imao ....kakva je to zver bila tada uf :)
MACHINE Verovatno si mislio na Voodoo 2 Banshee, V3 je sasvim drugi koncept 17.06.2007. 11:22 #21884

Voodoo Banshee je bio kombinacija neke 2D karte sa 4MB VRAM i Voodoo2 3D sa 8MB chipa (preuzetog sa Voodoo2 SLI sistema), dakle kombinovani 2D/3D. Voodoo3 je dosao `99 i nije bio kombinovan, skroz razlicit od Voodoo2 Banshee. Nov integrisan 2D/3D chip sa najacim 350MHZ RAMDACom i Cinematique efektima...

Ognjeni, pa ti si noviji korisnik, moja prva karta bio je Hercules na VLB slotu sa, cini mi se, do max. 512KB VRAMa, tada nisu postojala OS graficka okruzenja, jedino ona za DOS a kasnije i za Win 3.11 for Workgoups. Tada je ACAD (mislim v11) radio pod DOSom, i njihov znak je vise liciona Citroenov, mis se dizao posebno iz batch fijle i sys drivera, nista nije radilo po automatizmu...

M i G

:: eeeh kad se samo setim ...voodoo 3 banshee 16 mb je prva graficka na prvom kompu koju sam imao ....kakva je to zver bila tada uf :)
Stripy Sve ti je receno 17.06.2007. 19:48 #21913

broj poruka: 4163
a posluzice ti i s3 virge sa 4mb, ona je najrasprostranjenija i najlakse ces je naci

MACHINE Re: Sve ti je receno 17.06.2007. 21:15 #21922

Moze i S3 Virge DX ali samo za DivX, nece gurati DVD jer nema hardverski decoder (na pocetku sam napravio manji lapsus rekao sam encoding umesto decoding jer ove karte vrse reprodukciju a ne kreaciju sadrzaja i ubrzavanje istog). Mozes uzeti i neki Matrox Millenium/Mistique sa 4-8MB odlicni su...

M i G

:: a posluzice ti i s3 virge sa 4mb, ona je najrasprostranjenija i najlakse ces je nac
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs