Na sledecu konfiguraciju: MB Asus M4A77 CPU AMD Athlon II X2 250 RAM KHX 4X1GB 1066 Mhz TFT LG 2240S-PN PSU LC 6650GP3 za 15000 RSD ili postoji bolje resenje odnosno bolja graficka za iste pare?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Na sledecu konfiguraciju :: MB Asus M4A7 :: CPU AMD Athlon II X2 25 :: RAM KHX 4X1GB 1066 Mh :: TFT LG 2240S-P :: PSU LC 6650GP :: za 15000 RSD ili postoji bolje resenje odnosno bolja graficka za iste pare?
Ipak bih isao na novo i preferiram firme Asus, MSI eventualno Gigabyte. Nasao sam i neke GTX560 SE varijante za iste pare. Znam da su SE verzije `osakacene`. Da li njih treba uzimati u obzir.
Za iste pare bolja teško ali ima skoro jednako dobra za manje pare, 7770. Ili da sačekaš da se pojave polovne 7850 po oglasima, biće ih sigurno za 140-150e, to je već kupovina.
Boli te kurac kakva je priča kad je garancija u fulu. Verovatno neke stare zalihe što ih je mrzelo i da pakuju. Inače jedna od boljih gtx460, solidno fabrički klokovana a temperature za svaki primer.
@dexter: Kad se pojave biće max par meseci stare, to je za mene novo.
:: Upravo sam pronasao i MSI GTX460 Hawk novu, do duse u bulk pakovanju ali sa garancijom od 3 god. za iste pare kao i HD6850. Kakva je to prica :: :: ::
Ne mogu bas da cekam posto mi je u jednom kompu crkla graficka a u ovom koji sam naveo imam Asus 5770 Cu i tu kartu hocu da prebacim u taj bez grafike na monitor sa rezoluciojom 1680X1050 a novu da uzmem na mesto nje. Mislim da je to dobra kombinacija.
Pre nekoliko minuta sam razgovarao sa prodavcem u radnji i ako on laze mene lazem i ja vas. Kaze covek lepo da ima tu kartu, novu u bulk pakovanju sa garancijom od 3 god. i cenom od 15100 RSD koliko kosta i MSI HD6850 OC koji je u full pakovanju. Sada samo da prelomim.
Ovako, ja sam drzao grafu ati 5770 na athlon64 x2 7750 kuma 2,7ghz koji ju je poprilicno bottleneckovo, e sad koliko znam taj athlon 2 x2 250 nije puno jaci od ovog mog amd procesora a jos ides na dosta jace karte, na kraju sam uzeo i3 2120 plocu h61 i 4gb rama i sad nema bottlenecka. Testovi: dota 2 amd 30-40fps, dota 2 i3 2120 60fps const++, dirt 2,3 duplirani frejmovi sa i3 2120. Tako da ti je moj savet da uzmes jaci procesor jer neces biti odusevljen sa performansama.
Hm, da. Vidim tek sad koji procesor imaš, idi onda bolje na 6850, karte su tu negde a veća je šansa da će dobro da ti radi s tim athlonom. Ako bi mogao da ga klokuješ malo dosta bi pomoglo.
Jesam ti ja objasnio na primeru znaci imas manje frejmova u igra u sekundi znali igra losije radi nego sto treba jer procesor nedovoljno gura graficku, LGU- low gpu usage(gpu - graficka), znaci procesor se gusi zakuca na 100% a grafa ne radi ni 40-50% svoje snage...
Probas par igara/benchmarka sta god, ali upalis vsycn da ti ne gura vise od 60 frejmova. instaliras msi afterburner i podesis da ti u igri prikazuje statistike karte koliko rama koristi koliko je opteecenje grafickog procesora temperatura itd.
Posto imas 2x monitora u kuci prikopcaj oba na jednom pusti igru na drugom stavi msi afterburner i task manager. Task manager postavi da ti gleda grafik procesora/opterecenje.
Ako taj procesor stoji zakucan na 100% neprestano imaces ne iskoriscenu kartu, ako procesor radi sa 70%/80% snage neces imati problema.
U slucaju da imas problema uvek u roku od 2x nedelje jer si kupio online mozes da im vrtis gtx 460 i zamenis za 6850.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Za očekivati bolje jer provereno dobro radi i na dualima a jak dual tipa c2d ili phenom II na višim klokovima iz nje izvlači maksimum.
Ako se baš dvoumiš možda mogu da ti pomognem jer sam imao kod sebe obe karte. Na default su jednako jake ali gtx460 ipak ima veći oc potencijal tako da na 800MHz koliko je klokovana ta Talonka ide skoro kao 6850 na 900 što joj je blizu maksimuma koji bi prosečno bio 920-950MHz. Zavisi od primerka koliko možeš da izvučeš ali na maksimalnom kloku gtx460 je jača, ne nešto senzacionalno ali može da se kaže da jeste. Subjektivni utisak je da se GTX460 nekako više znoji da isporuči te performanse a ako je klokuješ uz overvolt potrošnja ode u tri lepe, čak i preko 200W dok 6850 šta god joj radio ostaje ispod 150 koliko joj garantuje jedan priključak i sva ta razlika ide u toplotu koje se twin frozr hlađenje recimo rešava lako ali mnogi drugi i ne. Sve usvemu, možda je GTX460 sveukupno i malo jača ali mi se više dopalo kako 6850 radi.
Ok, ok, znaci GTX460Hawk+...`novi-jaci` procesor za svaku sigurnost. Da ne otvaram novu temu u vezi procesora. Kako bi legao AMD Athlon II X4 651K 3.0GHz 4MB ako uopste moze na plocu Asus M4A77.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.