Mozda ste culi price koliko je ASUS i ROG u stvari ne zainteresovan za musterije a to se vidi i po tome sto je uvek bio na mestima gde nije postojao prakticno nikakav zakon koji bi mogao da stiti kupce i da su ljudi osudjeni na njihov servic koji je najslabiji deo ove kompanije rekli bi smo Marketing ocena 10, Support 0.
Ja bi razumeo da ima malo vise nezadovoljnih nego zadovoljnih ali ipak je ovo strasno i pravo olicenje onoga sto je lik pricao pre neki dan da mu je razgovor sa njihovim servicom bio kao 2h poradjanja u Americi gde je posle nekoliko minuta shvatio da tehnicka podrska i ne zna o kom SATA Portu pricaju pa je on objasnjavao njima jos. Prava je sramota da ASUS ne obustavi sve aktivnosti dok ne ovo ne preokrene i pocne da lici na nesto.
Najgore stvari cak i ne dolaze iz oblasti HW koji nas zanima nego od ljudi koji nemaju veze sa gamingom i kojima je Notebook recimo vise u servisu nego kuci. Oni imaju onaj servis sto dodje po to i vrati kuci ali se desava da nista ama bas nista ne rese ljudima. OIbicno su to notebookovi kupljeni na raznim akcijama u marketima koji imaju tu njihovu kao garanciju koja 9 krug pakla. Znaci uz sve ono sljastece njihovo, sve lepo turniri ovo ono divno vi ste deo i ovoga ako ste uz ASUS, tj to je vasa realnost.
Dojadila mi je prica o ASUS-u, ali price da nesto ne valja nisu isto sto i dokazi , tako da...ne pada mi na pamet da provodim sate i sata nipostodavajuci ASUS zarad nekog drugog proizvodjaca.
Jel tebe plaća Evega da pljuješ po Asusu ili čisto drkaš na komponente jer ti je ponestalo lekova?
U životu mi nije Asusova komponenta crkla, pa neće ni sad, a kupovinom Asusa bilo gde u svetu garancija važi bez računa i kutije, pa se sad jebi u dupe sa Evega.
Pošto si jedan subjektivni dipshit, ja ću da okačim sa tog istog sajta EVGA rezultate:
`I purchased a new X79 FTW motherboard from them and it does not work. I sent it in for a replacement and they sent me a motherboard with reject tags on it and a missing CPU cover with several bent pins. Now EVGA is denying me another replacement or refund. I would not recommend EVGA if it was the last company on earth.`
Where is your god now??? __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Koji dokazi, pa ceo svet se plasi da ih kupi zbog servica sem tamo gde nema mnogo izbora. U fazonu su dobri su ali nedaj boze da ti zatrebaju, to vec ide uz njih a bice sve gore ne naprave li kompletnu rekonstrukciju toga. Mada ne moze oni su carstvo napravili zbot takvog servica, EVGA kada bi ukinula ove sve privilegije za 3 godine bi imala 1000 radnika a za 5 5000. Step Up kada bi se ukinuo, skratile garancije, ukinuli 24h besplatni pozivi, sve sve sve pa platili bi sa time ko zna sta sve. Stvarno nema mnogo dokaza samo ceo svet sto ne misli nista dobro o njihovoj usluzi ukoliko ti zatreba. Mnogi su osudjeni da pisu tamo za Tajvan. Zamislite vi da pored zivih kancelarija ovde koje samo sluze da vam predstave nesto ljudi se pate. Ne moze to jedan covek da trci i da glumi da je sve u redu kada on nema podrsku za to iz sedista, kada njih zabole ona stvar. Kupio si radi ti Wauuu slavis onda ne radi i onda gotovo ispizdis ali dodje drugi koji ne zna za to i zdravo. Treba da vidite javne zahvalnice servicu kako izgledaju.
Vi ste deo toga te grupe tu na tom linku. To je vasa realnost. Voleo bi da postoji link o marketingu koliko je u to ulozeno novca, truda i kako taj odsek radi za razliku od ovog.
Ti si totalno bolestan coveka okacio si EVGA koja ima vise pozitivnih od negativnih dok ja kazem da ne bi bilo strasno da ASUS ima 70 lose a 50 dobro. Ili sto ali ajde. Ja ovo pratim nekoliko meseci i situacija se pogorsava. Ti si izvukao jedan komntar, pa nemoj da ja nadjem 10 ocajnika od ovih 550 negativnih prema 40 pozitivnih koji ima ASUS. Bolje da ne podvlacim ja sta ima u tih 550. A on uzeo jedan od negativnih a ima vise pozitivnih, kako te nije bilo stamota da deo EVGA izvuces. Ja bi ga sakrio. Ako se zna da pozitivni vecinom nece da pricaju a da ce vecinom negativni da se zale onda mogu da zamislim samo koliko vise ima pozitivnih komentara na EVGA kada i pored toga ona ima vise pozitivnih. Ne zakopavjte ga vise linkovima vasim. Komentar EVGA je losa i ne zna da pravi ploce, vaauuu,Tipa Pera je konj i nek mu umre majka. Divan komentar oslikava realnost stvarno. Vidis ja to za EVGA nisam ni znao ja sam bio ubedjen da imaju 60 losije a 40 dobrih. To je odgovarajuce za dobru kompaniju znajuci da oni kojima radi sve cute, a oni kojima ne radi ti svi pisu i zale se. Ali ovo je vise nego odlicno da skoro nikome nije ni trebalo da komentarise o tome, sto znaci manje RMA, manje nezadovoljnih, resavaju se problemi, ljudi na kraju srecni.
Pogledajte vi to pa to je citava strana za Notebookove i ne jeftine nego ROG primerci prave sranje. Gde bi nam bio kraj da se pravi sve u Japanu, USA, Netherland, Germany. Bozeeee. Jbg ali malo je ljudi koji bi kao ja platili svojom kupovinom Americke radnike ili Nemacke time sto bi dao 500e za plocu umesto 300 samo da je sklapaju na zapadu. Tada bi stvarno od 1000 5 bilo neispravno. Ali bi racunar radio 5 godina pa bi ga nasledio neko a ti tek za 5 uzeo sve novo i to radilo 5 pa nasledio neko a usluga bila kao kod EVGA.
Ubija te Asus u pojam, ne možeš da prestaneš da ga pominješ, poješćeš se načisto, ali dobro razumljivo s`obzirom da se sa Asusovim komponentama obaraju rekordi dok ostali skupljaju mrvice i nude neke zamišljene garancije u USA dok ostatak sveta je na istom i neće da baca pare na polu proizvod iz istog koša kao MSI i Gainward.
ROG je i dalje broj 1, nemoj da izvršiš hara-kiri. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Sacuvaj boze! Znaci nikad rekao sam nikad, vise njih, ono kada vidim kraickom oka onu njihovu texturu u regionu 25 pina i one njihove 3 slotne nakaze od kojih bezim na siroke a sto pljosnatije karte zatvorene, znaci onaj 24 pin sto kao vodoskok izlazi poskocim na stolici kada vidim. A kada vidim sipkice tu da svetle pod ledom nakosene ili robusnu EVGA strukturu specificna tekstura maticne, ne onako sjajna odvratno nego mat, odmah se razveselim. Toliko sam ih gledao zadnjih godina i asociraju me na istok a ovo na zapad da je to cudo, sve od etikete do fonta, nalepnice, sve sve. Kao CHRYSLER i Hyndai. Kao Mustang stariji kao nov Hyndaiji. Jeftino i brzo za miljarde ljudi. Gde je nastao pojam custom za sve automobili, motori, kamioni, jeepovi, traktori, pa i kompovi najbolji, tai pei je kita kopiracka za jeftine pare da ucini slicno i da time unisti zapadnu privredu ali im je dusa u mulju pirinca u stvari a u americi sta u Americi, keva mi ima usisivac jedan koji kosta 1500e dok je komsinica kada je shvatila da je potrosila vise od pola zadnjih 15-20 god na kineske kupila i sebi. Posto taj usisivac sto ima moja keva prvi modeli su jos pre II svetskog rata i ne proizvode se ali se i dalje proizvode delovi za njih i u garanciji su i odmah dodju da ti poprave, ja sam video kod coveka star 40 godina isti je kao da je juce izasao iz fabrike, od materijala najskupljh na svetu i najkvalitetnijih mogucih celika, to je Amerika a ASUS je kitica..Znaci jednom u dve generacije daju pare i to je to, drzava odrzava i garantuje, a ovo su su oni koji su protracili resurse zemlje, da su samo Amerikanci na planeti ova zemlja bi duze trajala, da su samo kinezi udavili bi se za 1000 godina u plastici njihovoj. Ja vise necu doprinositi pacovima da se razvijaju svojim novcem. Ako ne mogu da zaustavim bicu srecan sto necu placati to. Kina da se desi nesto sa kompijuterima i da se vrati sve na pre 30-40 godina oni bi stali skroz. Oni rukama da naprave nista ne znaju, bambus bi im bio glavna gradja.
Koje svetske rekorde pa prodaju 200-300 HW dok EVGA proda 1. Pa naravno da ce vise njih da radi i da stigne neki rakord.
Ti svakodnevno pomazes Kinesku ekonomiju a da nisi ni svestan toga. Pocev od obuce,odece pa do racunara. Tvoja ljubav-mrznja prema nekom brendu nema nikakvog osnova. Evga je mala kompanija koja kupuje komponente od drugih i prodaje ih pod svojim imenom. Tako isto radi i Dell i jos more drugih. A sto se tice Asusa on nije Kineska kompanija nego Tajvanska. U prevodu oni bas i ne vole Kineze pa ako ih i ti ne volis eto razloga da ih bar ne pljujes. Niko tebi ne brani da kupujes sta hoces ali me strasno nervira nametanje tudjeg misljenja po svaku cenu. Postajes vec dosadan po tom pitanju. Isto vazi i za HW guru forum. Space je oterao ljude sa foruma zbog stalnog forsiranja Asusa. ________________ CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5ct
E pa tamo gde me najvise zanima necu dati platicu amerikanca pa nek on bai ovome koliko mu sleduje a necu placati azijata da mi mozga i smislja sta da ide u komponente koje koristim. Za njih je dosta da tipkaju masinicu. A najvece pare u dzepove vlasnika Nike, Reebook, EVGA. To sto ce on platiti Kineske radnike i Tajvanske ili jos 5 zemalja odakle uvoze delove to me bas briga, ali pare ce ici onome ko je izmislio zippo i mustang a ne ko je izmislio falsifikovanje svega na tone i u kontejnerima. Meni je Kina i Tajvan isto. Nije sija nego vrat. Isti su, Kina, Tajvan, Koreja. Sezdesetih i sedamdesetih je 90% elektronike bilo Made IN USA i danas vecina radi, 80tih je vec bilo 60-70% ali i to dan danas radi. Ja kazem da mogu platio bi plocu 500e i grafiku 700e koja kosta 400e ali da je azijat ne dodiruje.
Jbt Japi kada su pravili elektroniku osamdesetih covece, koji je to kvalitete bio, pogotovu fotoaparate i tako te stvari, Amerikanci su bili majka za teze masine io kucnu elektroniku i danas su to zuti ne moze da uzme, moze ovu elektroniku sitnu inace oni sa masinama iz sezdesetih hodina ne bi umeli nista, oni da se desi nesto na planeti staje razvoj tamo imas milijardu gladnih za godinu dana da kopaju po blatu, nemaju celik, nemaju nista, sve moraju da uvoze. Da se desi nesto da se svet vrati posle drugog svetskog rata a to moze da se desi u jednom trenutku da nema kompijutera da li katastrofa, da li vestacki neka jaka sila da napravi taamo na tom p.odruciju ce biti druga etiopija samo 100 puta veca sa 1000 puta vise gladnih. A USA, USA je za 5 godina na nogama ponovo najaca, jel su takvi.Sve su po svetu iscrpeli svoje rezerve cuvaju svega. Zato ASUS ne moze da bude lep jel Hundai nije lep nikada a Mustang jeste to je u krvi naroda, to je nepromenljivo. Da onaj traje od sezdesetih i da je sada lepsi nego data kada naprave custom masinu i doteraju a Hunda je kita.Inace na trkama mozda je brzi Hundai. Ali i posle 3 trke raspadnut.
Auuuu kakve gluposti ti lupetas covece, za tebe su svi u Aziji Kinezi ili nisi bio na tom casu. Ne znam samo odakle ti toliki kompleksi i zasto dizes Amere u nebesa? Ako pijes neke lekice nemoj da prestajes NIKAKO, opasno ti utice na psihu
Vi ste totalno ludi nasli ste H70Core na kome je nastampana ASUS ploca i to nesto znaci. Bolje da ti ne pricam neke stvari o povezanosti CORSAIR I EVGA oba su iz California sa vrhom Amerikancima i saradnji sa EVGA i ponudama koje rade zajedno kao i gotovim konfiguracijama njihovima na kojima su oba dali specijalne popuste. Totalno govote masine sa samo te dve firme unutra. A ujedno ta kombinacija je najzastupljenija i najtrazenija medju entuzijastima u USA. Pa tacno kada vi video da mi firma koju jurim da kupim ima Terible oznacen servis vec 6-7 meseci koji se pogorsava a potplacuije reklamu i njihove proizvode na kutije drugih firmi jel CORSAIR za takve stvari uzima debele pare, poznat je po tome, tacno bi ih se odrekao posle toga.
Nemoj molim te vise da pricas nista... Smucio si se ljudima vec... Najbolje nemoj vise da dolazis da trujes ljude na ovaj forum. Smuci ti se forum, kad otvorim stranicu a ono evga ovo evga ono... classified ovo classified ono... Idi leci se decko...
:: Vi ste totalno ludi nasli ste H70Core na kome je nastampana ASUS ploca i to nesto znaci. Bolje da ti ne pricam neke stvari o povezanosti CORSAIR I EVGA oba su iz California sa vrhom Amerikancima i saradnji sa EVGA i ponudama koje rade zajedno kao i gotovim konfiguracijama njihovima na kojima su oba dali specijalne popuste. Totalno govote masine sa samo te dve firme unutra. A ujedno ta kombinacija je najzastupljenija i najtrazenija medju entuzijastima u USA :: :: :: i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW- 5870 2GB- KHX1600 2x2G :: CORSAIR Force GT120-Kingston V+64GB-WD500AAKS - Seasonic X-750 :: CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C31 :: EVGA NEX1500W Classified http://i.imgur.com/54iTG.pn :: :: ::
Ja samo zamisljam koliko CORSAIR moze da trazi para za to on je poznat da odere za takve stvari, da ne daje nista dzabe sto mu se nece vratiti 5 puta, samo zamisljam da su magarci osposobili ljude da znaju gde je SATA III Intel Port kada ih neko zove da ne ode da kupi EVGA posle toga, sa parama placenim da se to odstampa to na CORSAIR kutiji da je ulozeno u bolji service verovatno ne bi bilo 550 uzasnutih a 50 zadovoljnih nego 500 uzasnutih a 100 zadovoljnih. :)
Kako ste vi divni i kako ste lepo opravdali moje reci da je njima marketing 10 i mesto gde trose najvise a service 0, eto to se tako vidi i na brojim stvarima ja mislim da stotine raznog HW nosi oznake ASUS jel ASUS najvise placa, ne nose sigurno iz ljubavi, jel najveca pojeftinjenja zajedno nuse sa EVGA. Tako je ljudi o tome pricam, placanje brandovima preko 50 brandova da na kutije stampaju krajicak ASUS ploce a ne MSI, EVGA ne sigurno jel njih to ne zanima. Oni imaju svoju Armiju i sve je prodato bez toga. Ali vi o tome ne razmisljate. Cudi me da ranije niste obratili paznmju na to. Pa toliko koliko ASUS placa to godinu dana bi ljudi bili lepo usluzeni i ne bi prolazili groz golgotu njihovog servica koja nezaustavljivo ide ka lose i lose. Onaj juce kaze Nemacka ne prodaje EVGA ploce, pa to im najaci partner, bice ceo deo samo Engleski i Nemackio jedini pored sve novi ugovori sa Casekingom, pa samo EVGA nestane sve i pojavi8 se posle 3 dana, nestane sve i pojavi se pored 3 dana, cudi me da je moja ploca skocila cena ona je sada 60e vise na Nemackom sajtu nego sto sam je ja platio. Jos ima skala kako je poskupljivala.
verovatno su zato ovako siromasni i ubogi zbog tih silnih prevarenih musterija kojima je sve od asusa pocrkalo.. ti mislis da se asusu obracaju neki tamo intelektualci za podrsku pa je asus nesposoban, nema toliko iskusne strucnjake da im se obrati.. ne, vec ih kontaktiraju ljudi koji guraju vga kabl u usb i tome slicno.. ne mogu da se odbrane od takvih ljudi.. ljudi kojima fali celofan na kutijici.. od tih ne moze da se zivi..
Pa to je njihov moto ploca im vredi 80 prodaju za 300, oni koji odu od njih nadoknadjuje se marketingom nad klincima. A vi mozete okusati srecu sa njima kada hocete. U stvari vi i nemate neki izbor, obrni okrenu to je sto je. Mozda i vi dobijete nesto od njih. Recimo HD7970. Mene je bog nagradio sto sam im rekao zbogom.
desice ti se nesto sa tom evga plocom i vratices se na asus, pazi sta ti kazem. Njihove top ploce neka bude da vrede 80, a kostaju 300, evga vrede 40 a kostaju 400...
:: Pa to je njihov moto ploca im vredi 80 prodaju za 300, oni koji odu od njih nadoknadjuje se marketingom nad klincima. A vi mozete okusati srecu sa njima kada hocete. U stvari vi i nemate neki izbor, obrni okrenu to je sto je. Mozda i vi dobijete nesto od njih. Recimo HD7970. Mene je bog nagradio sto sam im rekao zbogom :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW- 5870 2GB- KHX1600 2x2G :: CORSAIR Force GT120-Kingston V+64GB-WD500AAKS - Seasonic X-750 :: CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C31 :: EVGA NEX1500W Classified http://i.imgur.com/54iTG.pn :: :: ::
Da da o tome su pricali bas ljudi o delovima u EVGA plocama. Jedino sto kazu da je neverovatno da im je BIOS stabilniji bio dok su ulagali 40% manje para u ploce. To se cude svi ljudi jel kazu da sada EVGA ploce imaju svega duplo vise nego sto treba, ne duplo ali sve vise nego sto treba svuda preteraju. Kako da mi se desi sa plocom. Pa plocu saljem za Ameriku i za 14-15 dana mi je nova ovde. Oni znaju sta ja mislim o ASUSu i ne zele da takvi ljudi se vrate njima jel su skapirali moj uticaj na druge ljude. Na ASUS samo da mi ga poklone nista vise. Da mi EVGA da najskuplje napajanje na svetu a ASUSu platim test sample poluispravan i da uzmem ASUS pa ti si lud. Rekao sam pod kojim uslovima bi prestao da pricam o njima bilo sta. Posle onoga sto su mi prodali vise sam nego zasluzio ali neka ne bunim se. Ova ploca ako se desi nesto EVGA obicno pita da li hocu noviji model ako je izasao a mislim da jos jedna ceka u PIN za svaki slucaj. I PIN je ekskluzivni uvoznik on valjda ima neke privilegije kod EVGA, ja bi bio najsrecniji da njima EVGA posalje 2-3 komada ovako kao uvozniku i partneru oni meni daju malo povoljniju cenu nego EVGA Europe kao sto sam sada dobio 50e jeftinije plocu i svi srecni. Ja bi voleo da tako bude i za Haswell ili Brodwell isto FTW sekcija, sem ako ne bude Classified E-ATX. Jel sam resio samo te E-ATX da uzimam. Pardon ne za Ameriku za Nemacku tamo im je servic isto sada odakle opsluzuju Evropu jel i Unija stravicno skuplje prolazi ako iz Amerike uzima.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.