``...simulated fluids comprised of hundreds of thousands of particles, allowing explosions and physical interactions to manipulate them after the fact, rendering an unprecedented level of detail previously unseen on any platform. Our GPU-accelerated PhysX technology enables the dynamic, realistic movement of flags, banners, and tarps that react and tear realistically when taking weapons fire, and weapons generate particle fluids, sparks and debris that add extra explosive action to your visceral gaming experience...``
E sad sam se stvarno nasmejao, bas extra. Kuku nama, sta cemo sad mi koji nemamo NV karte!?! C c c
Daj bre sta se lozite, kakav bre physix, pogledajte neke druge igre, koje nisu radjene za `physix only` uzitak. Hmm. Pa i kod njih ima particles efekata koliko oces, buckanje vode, bla bla.
Ovo je verovatno dobra stvar u nekim situacijama, jer `mozda` ovo donosi bolje iskoriscenje NV karti sa smanjenim opterecenjem ostalog systema, ali je ponajvise marketing, bar sa moje tacke gledista.
Dok ne pocnu da se pojavljuju igre(citaj svaka druga, treca) sa podrskom i uzivanjem `samo` uz physx, ovo ne pije vodu, bar ne kod mene. .)
Ali jos nisu nesto daleko uznapredovali u odnosu na prvi malo poznatiji naslovi sa ovim efektima. Mirrors Edge
Jos nisam video tkaninu koja se cepa pod udarom cestica ili metaka, da bude rupa kroz nju, al tamo gde je metak proso, ili tkaninu koja gori. Ove cestice, staklo, zastave, krpe, fluidi, to je sve jos kod Aegia moglo.
Jos su na level 1 i steta sto nisu visestruko pojednostavili ukljucivanje ovih efekata u igre, bilo bi ih vise sa time.
Mene je odusevio PhisX u alice madness returns. Igra svakako dobija novu dimenziju sa Fizikom [ dim,prasina,realisticne scene...] Svakako veliki [+] za Nvidiu. Steta sto se u malom broju igara implementira.
A niko da napomene koliko to pojede fps na jednoj karti... I koja dedicated karta ti treba za fiziku tipa samo jedna gtx 260 ili gtx 460 samo... + glavna karta.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Lepo izlgeda ali nicemu ne sluzi, ako nemam nikakvu prakticnu interakciju sa leprsajucim cilimom ili rasitnjenim kamenom vec samo protutnjim pored njega pucajuci kao muva bez glave, tesko da cu u onoj gunguli da stanem i zagledam da li se kamen rasprsnuo na nvidia propisan nacin...
edit: Kada u half-life2 isparcas nesto mozes i prakticno da ga iskoristis i to bez physx-a.
Izdržaće i jedan GTX560Ti ili GTX570. Batman Arkham City takodje izgleda prelepo sa uključenim PhysX-om.
@Shone, druge igre nemaju dinamičke sisteme partikala, tako da bez PhysX-a nema sličnih efekata. Fluide tek da ne pominjem. Nije ovo bitna stavka da bi neko prodao AMD kartu i prešao na Nvidiu, ali za nekog ko kupuje novu kartu je donekle i bitna stavka jer je to ipak prednost koju daje Nvidia. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Vi bre, uopšte niste dovoljno blesavi da se ovim oduševite. Particles!!! Sećam se kad sam, kao mali, u komšiluku imao neki motel, a oni bezbrišno odlagali kutije sa staklenom ambalažom žestine, koja je ionako nepovratna... e, to smo razbijali o za tu namenu određen zid (dok ne pomahnita neko relevantan iz komšiluka), čisto da bi videli efekte rasturanja raznih Gin-ova, rUmadi, kurvoazije i ostale zasmrđene špiritusne brlje. E, ja sam jedno vreme pravio najbolje te, kako se kaže, particles! Šampion, šta da se ne hvalim. A tek grlići od debele stakla kako su leteli... čista fizika. Mnogo mi je to pomoglo kad sam posle bubao fiziku, nema šta.
PS, lepa je ta fizika, ali je ZATVORENA, pa prema tome i - neprijateljska.
Re: @Pisko Eee, a` to upravo vazi za Piska - secate li se kadra u
29.08.2012. 21:48
status: user broj poruka: 10999
kojem Pisko kroz binookular posmatra ``spijune`` na bazenu, pa ih zatim prati kada idu u lov... Tako se u Piskovo vreme igrao ``Assassin`s creed``. Na ceni su bili ``fizikalci`` (posteno placena Titova radnicka klasa, ne kao danas - burek brigade ``mi nismo placeni``), kakav PhysX, kakvi bakraci...
:: Pricam kao gejmer :: Ne kao ljubitelj bilo cega :: :: BT :: :: Cudna vam je bila ta igra.. :: Mi smo se igrali sa klikerima,gadjali vrapce sa prackom i gledai gole komsinice sa dvogledom donesenim :: sa vojne vezbe :: :: :: ________________ :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: ::
Ne kazem ja da je to njesra, da je lose, ili tako nesto, naprotiv, to je super stvar, zaista, kapiram totalno sve to, svu tu dinamiku itd. Ali cemu te silne reklame, a igre mozes na prste da nabrojis. Uzmi recimo Crysis, ides kroz travu, ona se pomera kako ti prolazis, lisce se mrda pod pucnjavom i prolaskom metaka kroz krosnje, drvece lomis na paran parcad, dize se dim, prasina, voda pljusti, itd... I to sve odradjeno jos `daleke` 2007. god., i to extra izgleda, i to bez physyx-a. Kapiras sad moju poentu? A i neko rece ovde da zdere resurse samo tako. :/
:: Izdržaće i jedan GTX560Ti ili GTX570. Batman Arkham City takodje izgleda prelepo sa uključenim PhysX-om :: :: @Shone, druge igre nemaju dinamičke sisteme partikala, tako da bez PhysX-a nema sličnih efekata. Fluide tek da ne pominjem. Nije ovo bitna stavka da bi neko prodao AMD kartu i prešao na Nvidiu, ali za nekog ko kupuje novu kartu je donekle i bitna stavka jer je to ipak prednost koju daje Nvidia :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Izgleda sve to lepo, ali to je sve fake-ovano i nije dinamičko. Trava i drveće nisu dinamika, već čiste kolizije mesheva, ovo ovde sve je nescriptovana dinamika fizike. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Na 1:12 na levom delu slike nema cebenceta a na desnom ima cebenceta... Bice da je na levom poligonu spremacica dosla ranije i sredila poligon a na desnom se ulenjila...
Ja mislio ovo je neko igranje uzivo kad ono snimak...
Kapiram ja tebe sta ti hoces da kazes, ali ja ipak gledam onako objektivno, a pre svega svrsi shodno, odnosno hocu da kazem pa zar i druge igre koje su napucane(bez physx-a) ne izgledaju podjednako(slicno) dobro?! Kapiras, bas me briga za physx kad i bez njega ja uzivam u gaming-u, to da li je dinamicko ili ne, da li ce kamen da padne na onu ili ovu stranu, kako ce list da se pomeri, mislim stvarno, ok ka tome se tezi, ka realnosti, sve je to super, ali daj molim te, kolika je realno upotrebna vrednost toga u igrama, kad i bez toga mogu vizuelno extra da izgledaju i pruze ti sasvim dobar ugodjaj. Pa uzmi na primer i BF3, animacije kretnji likova, senke, lens flare, bla bla, pa kad se sve to ukomponuje eto kako moze igra da izgleda. .)
:: Izgleda sve to lepo, ali to je sve fake-ovano i nije dinamičko. Trava i drveće nisu dinamika, već čiste kolizije mesheva, ovo ovde sve je nescriptovana dinamika fizike :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.