Moja grafika je od juce pocela da zeza. U pitanju je Palit 8800GT 512mb. Naime, kao sto naslov kaze, juce nije hteo da se upali komp i dobijao sam ovu zvucnu poruku prilikom startovanja, jedan dug beep i dva kratka. E sad na netu vidim da je to code za grafiku. Fora je u tome da se kompjuter ipak ponekad upali kad mu recimo izvucem napojni kabl iz grafike pa vratim pa... i tad radi sasvim normalno. Znaci nece uvek ali kad upali radi lepo. Sta raditi u ovom slucaju i da li se ovo moze popraviti ili...?
Napisi koje napajaje imas. Pokusaj prvo da je izvadis iz slota i ponovo vratis, ali i obrisi malo kontakte. Ako imas za probu neku drugu PCI-e kartu i neko drugo napajanje, lako ces znati sta zeza.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Imam Chieftec 550W, ok, probacu posle posla da je izvadim i ocistim i vratim, vise me brine sta raditi ako nastavi da zeza tako, tj. da se ponekad upali a ponekad ne... Nazalost nemam nijednu drugu graficku ali ajd, probacu i to da nadjem negde...
Ne znam koji model je Chifte, ali mislim da je ok. Po meni, veca sansa je da g. kartica zeza. Kao sto rekoh, prvo jedno ciscenje, pa ako opet zeza, pozajmi negde neku kartu pa probaj.
Ploca je Gigabyte GA-P35_DS3L, Core 2 Duo E4600, 4x1Gb GEil Black Dragon DDR2 - 800MHz i kao sto rekoh Palit GeForce 8800GT 512mb. Napajanje je Chieftec GPS-550AB-A.
Malopre sam dosao kuci sa posla i skinuo je, ocistio lepo i plocu i nju, vratio i nista. Menjao napojni kabl na njoj i opet nista. Poslednji pokusaj je da sam ga upalio, on pisti kao sto sam i pomenuo jednom dugo dva puta kratko i onda sam ga 2 puta resetovao na dugme za reset. Posle toga je proradila.
Probacu da nadjem drugu grafiku da probam ali me zanima da li je ovo do grafike ili mozda do napajanja? Sta raditi u slucaju kad graficka nece uvek da upali, da je cimam sa restartima svaki dan? Da ne sjebem neku drugu komponentu tako...
Primecujem slabije performanse u igricama, slab FPS mnogo...
Taj chiftek koji god da je od 550 w se sigurno ne znoji.
Svi simptomi pokazuju da grafika krece da umire lagano ali sigurno, 8800 su zveri u svoje vreme bili, ali i grejanje je uzasan problem a ta karta je stara, dosta stara, vreme joj je nazalost.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Da, jeste stara, nadjoh juce da sam je kupio 2007. u Decembru znaci uskoro 5 godina. Nekako, mislio sam da graficka kad crkne crkla je i da nece vise da radi, ovo ponasanje mi je jako cudno... Kao da zaista umire i polako padaju performanse i padaju... .) Dao sam je bratu da proba na svojoj masini a on ce meni da donese svoju cisto reda radi da probam i ja...
E sad, sta kupiti ovih dana? Koji je best buy? Nadam se da moze da se uzme nesto lepo za stotinak evrica? Ostatak konfiguracije mi se ne menja jos, i ona je kupljena 2007-e doduse...
Kao i kod svakog el. sklopa, ima par uobicajenih kvarova koji se iz aviona dijagnostikuju, ali ipak moze da se desi da ne crkne `uobicajeno` i da je jako tesko naci kvar na njoj i eventualno ga popraviti. Ipak je to jako komlikovano parce elektronike i kvar se moze manifestovati na milion nacina...Zato je najlakse ubosti ispravnu i ako sa njom radi, problem resen...Jer nema tu ispitivanja i merenja, a i sta ispitatii i biti siguran da je 100% ispravna ili ne...prosto nemoguce u kucnoj radionici...
:: Nekako, mislio sam da graficka kad crkne crkla je i da nece vise da radi, ovo ponasanje mi je jako cudno... Kao da zaista umire i polako padaju performanse i padaju... .
kod burazera graficka podigne Windows (cuje zvuk) ali ne daje sliku uopste, skroz zanimljivo. Nebitno, vreme je kupovine. E sad, nema se para da se menja cela konfiguracija (sto obicno i radim na 5 godina) tako da ce to malko da priceka a ja cu da kupim neku graficku novu, sto jeftiniju sa performansama slicnim kao sto je imala ova 8800gt, cisto da preteram do te nove konfiguracije. Hvala drugari...
Negde procitah da se ne greje toliko i da nije zahtevna mnogo bas , sto se napajanja tice. Ja kao sto rekoh imam Chieftec 550w. Da li mi je ovo best buy? S obzirom da je procesor Core 2 Duo E4600...i 4Gb rama...
Jos uvek se patim sa nekom prastarom 8600. Sad jurim neki novogodisnji popust. Kao sto rekoh, konfiguracija je malko starija: Ploca je Gigabyte GA-P35_DS3L, Core 2 Duo E4600, 4x1Gb GEil Black Dragon DDR2 - 800MHz i kao sto rekoh Palit GeForce 8800GT 512mb. Napajanje je Chieftec GPS-550AB-A.
Uzevsi u obzir da ne bi jos menjao nista vise sem graficke, sta preporucujete:
Hvala Dexter013, izgleda da ce i biti 7770. A reci mi, mozes li da me posavetujes za ostatak konfiguracije ako ipak resim da zamenim i to? Zanima me da li za nekih recimo do 400e mogu da zamenim plocu, procesor, graficku i memoriju? Ili da jurim po podforumu za to... Prosli put sam uzeo ovo sto imam sada na savet sa ovog foruma i stvarno sam zadovoljan.
Ma naravno, sto da ne, (pro) dacu ti je samo ostala mi je na selu a pitanje je da li cu pre nove godine da odem tamo po nju, ako ti nije kasno... Posalji mi na PM mobilni ili email pa ti javim cim pre. Mozda mi je neko i donese ovih dana, videcemo. Si u BG-u?
poslah ti mejl preko berze napisao sam ti i broj fona pa ti cim je dobijes javi moze i sms steta da karta stoji za dz ovako ce mi tvoja dobro posluziti :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.