Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nece da koristi full screan...
STRANA 1 OD 1
Igor95 Nece da koristi full screan... 25.08.2012. 10:13 T47265

status: user
broj poruka: 197

Evo stigao mi je kompjuter sa popravke i sada kad sam ga upalio ne koristi full screan nego je iseceno dosta ekrana, kako da namestim da koristi full screan, kao sto je i radio pre popravke.
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
krkub Re: Nece da koristi full screan... 25.08.2012. 10:32 #437509

broj poruka: 1019
Prvo: nije `screan`, nego `screen`.
Drugo: opskuran si do beskraja i nazad.
Treće: proverio si rezoluciju tog tvog `screan`-a?

::
:: Evo stigao mi je kompjuter sa popravke i sada kad sam ga upalio ne koristi full screan nego je iseceno dosta ekrana, kako da namestim da koristi full screan, kao sto je i radio pre popravke
:: Hvala
gilopile ... 25.08.2012. 10:38 #437510

broj poruka: 9459
Uidji u display setings i postavi max rezoluciju za tvoj monitor.

Moras nam reci da li je TFT ili CRT. Ako je TFT, kada postavis max(native) rezoluciju trebalo bi sam da odradi `auto adjust`, a ako ne imas u opcijama u monitoru. Ako je CRT, neretko mora da se igra sa Hertz-ima da bi `razvukao` sliku kako treba. Recimo, stavis na 75 ili 85, u zavisnosti od modela.

Daj nam malo vise info, koji win, koji monitor...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Simon72 ... 25.08.2012. 11:17 #437514

broj poruka: 2799
Ako je tft, znaci tanak monitor, onda idi na automatsko podešavanje na samom monitoru. Nacices dugme gde piše auto. Obicno je prvo dugme sa leve strane.
Ako je sa katodnom cevi znaci `debeli` monitor ,kao stari televizori, onda moraš da udješ u podešenja na samom monitoru pa da vidiš gde se podešava slika, znaci gde se širi horizontalno i vertikalno.

acosuper Re: ... 25.08.2012. 11:50 #437519

broj poruka: 1207
hahaahahah...kako pocese sa objasnjavanjem od detalja do detalja...igore ispo si glup, a mozda i nisi vec si tako natve prirodno

CPU: AMD Athlon II 445
GPU: Gigabyte 5870 SOC
RAM: nema
MBO: nema
PSU: CM GX-550W
HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint 500GB RAID0
CPU COOLER: CM V8
HP CASE

:: Ako je tft, znaci tanak monitor, onda idi na automatsko podešavanje na samom monitoru. Nacices dugme gde piše auto. Obicno je prvo dugme sa leve strane
:: Ako je sa katodnom cevi znaci `debeli` monitor ,kao stari televizori, onda moraš da udješ u podešenja na samom monitoru pa da vidiš gde se podešava slika, znaci gde se širi horizontalno i vertikalno
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs