Jos uvek se razmisljam koj monitor da kupim,i sada me nesto muci - da li je monitor mnogo osakacen ako nema dvi??Hocu da kupim monitor od minimum 20`,a budzet mi je 300 eura(znam da nije veliki,ali za te pare ima raznih modela..)..Gledao sam Acer AL2216Ws od 22` i po testovima to je ok monitor,ali nema dvi,pa me zanima dali to mnogo utice na sliku???Takodje ako neko moze da po 100-ti put napise koji proizvodjaci monitora kod nas daju garanciju na nula mrtvih pixela???
ali nema dvi,pa me zanima dali to mnogo utice na sliku???Takodje ako neko moze da po 100-ti put napise koji proizvodjaci monitora kod nas daju garanciju na nula mrtvih pixela???
Ne utice uopste. VewSonic i (diskutabilno) Samsung. Ja tvrdim da Samsung daje 0 dead pixels na panele vece od 20` ne ukljucujuci i iste. Onda se potegla neka rasprava i nismo uspeli konacno da utvrdimo da li je i zaista to istina, ali postoje osobe koje su monitore dijagonale vece od 20` uspeli da zamene u ERCu, jer su imale jedan mrtav pixel.
A da li mozda manji proizvodjaci poput benq,acer,asus isl. daju garanciju ili ne??? A ako ne utice,jel mozes da mi objasnis zasto je onda dvi bolji,totalno ne znam nista o oveme pa me zanima..
:: A da li mozda manji proizvodjaci poput benq,acer,asus isl. daju garanciju ili ne?? :: A ako ne utice,jel mozes da mi objasnis zasto je onda dvi bolji,totalno ne znam nista o oveme pa me zanima. :: :: ::
DVI -digitalni prikaz slike.Monitor reaguje brze,slika je ostrija,svezija i zivopisnija.Necu da te lazem,DVI jeste bolji i za mene je cista glupost kupiti monitor bez DVI prikljucka ali razlike su okom skoro ne primetne osim u brzini.Na analognom moras nekad sam da ispravljas sliku itd.Uzmi Samsung i resi problem sa mrtvim pixelima tako sto ces se lepo u radnji prvo raspitati da li daju garanciju na mrtve pixele a onda i sam monitor probati na licu mesta!
Samsung 205BW je oko 300e, dijagonala je 20` i wide je... Imas i noviji 206BW ali ne znam cenu... Ovaj monitor ima i DVI i VGA tako da je tvoja dilema resena... :) Uzmi drugi kabl i uporedi sam kad kupis monitor pa koristi sta ti je bolje :)
LG 204wt monitor je extra, wide varijanta, ima dvi izlaz, ispod 300e je, 20,1 inca(ili 20,4) ..1600 x 1050..5 ms odziv..2000:1 kontrast..itd....monitor je boli glava
:: LG 204wt monitor je extra, wide varijanta, ima dvi izlaz, ispod 300e je, 20,1 inca(ili 20,4) ..1600 x 1050..5 ms odziv..2000:1 kontrast..itd....monitor je boli glava
Kad ga vidis na slici dizajn monitora ne ostavlja ama bas nikakav utisak.Ali kolega je skoro kupio jedan i moram da priznam da sam se odusevio ostrinom slike i prikazanim bojama.A cena je vise nego povoljna.
Moja preporuka ti BenQ Wide22`. Moras da se raspitas ko ga ima. Cena mu jo izmedju 270 i 300 eura. Imaces visinu 19` . Ako kupis wide20`, imaces visinu od 17`.
Prosetaj po radnjama i na licu mesta se uveri u razliku izmedju w20` i w22`. Drasticna.
Ja imam BenQ w22`, i stvarno nemam zamerke. Mrtvih piksela 0, DVI ulaz, sta vise ti treba.
Moja preporuka ti BenQ Wide22`. Moras da se raspitas ko ga ima. Cena mu jo izmedju 270 i 300 eura. Imaces visinu 19` . Ako kupis wide20`, imaces visinu od 17`.
Prosetaj po radnjama i na licu mesta se uveri u razliku izmedju w20` i w22`. Drasticna.
Ja imam BenQ w22`, i stvarno nemam zamerke. Mrtvih piksela 0, DVI ulaz, sta vise ti treba.
Uzecu samsung 206bw,jer za 290 eura cinimi se da je najbolja kupovina..Ima najbrzi odziv od svih konkurentnih modela,ostale karakteristike su mu odlicne,a pritom i lepo izgleda..Hvala na pomoci..
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.