Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Da li mi je crkao TV-out
STRANA 1 OD 1
bocilius Da li mi je crkao TV-out 14.06.2007. 09:06 T4712

status: user
broj poruka: 88
Od 12. VI 2007. kada je bilo nevreme na teritoriji Beograda i od kako je grom `zveknuo` negde na podrucju grada, ne radi mi TV-out. Imam ups, koji se na kratko aktivirao bas u trenutku udara groma i ocigledno je osetio veci skok napona i uspeo je da zastiti kompjuter i komponente, medjutim, kabl koji spaja graficku i TV nema mikakvu zastitu, pa me interesuje da li je moguce da je visoki napon preko TV-a putem kabla ostetio TV-out na grafickoj kartici, jer je do tada sve perfektno funkcionisalo, a sada u display properties TV opcija mi je zatamljena, odnosno, kao da mi graficka i TV nisu povezani, a sve je kao sto je i bilo povezano predhodne noci, kada je sve radilo.
Hvala svima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blazoni verovatno ne... 14.06.2007. 09:57 #21680

broj poruka: 16

kad ri je iskljucen komp, proveri ispravnost kabla. Zatim ukljuci tv pa kompjuter. Ako se ponovo desi isto, u safe modu skini drajvere od graficke, pa u normal modu ponovo instaliraj. Pozdrav...
-ShonE- Re 14.06.2007. 10:04 #21682

broj poruka: 3529
Moguce je da je problem samo do kabla, ako je kojim slucajem izgubio kontakt(i to bas koincidentno sa udarom groma :)), treba samo da ga proveris, ispitas na nekom drugom uredjaju(ako je kompozitni lako ces) ili unimerom, i kao sto rece kolega: prvo upali tv pa komp, mada ne mora, dovoljno je samo da ima vezu sa TV-om pre paljenja kompa!
Mozda je i drajver, mada ja bih ipak prvo proverio da nije do kabla.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bocilius hmm 14.06.2007. 13:11 #21701

Provericu kabl, mada mi ne zvuci logicno da je kabl koji je inace fixiran i nije pipan u protekle 2 godine, a jos manje u poslednja 2 dana sam od sebe ili od posledice groma postao ne ispravan.
TV za gledanje video zapisa sa kompjutera koristim svakodnevno i kao sto sam napomenuo, noc pre groma je sve radilo, znaci uzrok problema je definitivno grom.
Skart ulaz na TV-u sam proverio i on radi, ali posto nemam mogucnosti da proverim TV-out na kartici, mogu samo da predpostavim da je problem do graficke kartice, odnosno, do TV-outa. Drivere sam reinstalirao i nista se nije promenilo.
Da li vi iskljucujete mogucnost da je nastradao TV-out ?

vampirbg Moguce je... 14.06.2007. 13:16 #21702

broj poruka: 711
To je moguce i desava se... Ne mroa grom da bude... Ja imam SBB kablovsku i vec sam 2 kartice upokojio tako... Jedna je bila na kompu, a druga na laptopu... Iz kabla s bremena na vreme cepa struja i tv je propusti ka kompu... Da nisam jedino ja baksuz, dokaz je i ortak iz iste zgrade kojem se pree par dana desilo isto... Nije bilo do kablova posto smo sve isproveravali sa drugim kablovima, bez skarta itd.
bocilius I sta sad ? 14.06.2007. 15:31 #21713

Znaci, ako je slucaj ipak, da je crkao TV-out na kartici, da li se isplati to servisirati (ukoliko to uopste neko i radi) ili nema tu spasa, pa je alternativa nova kartica ?

Stripy Re: I sta sad ? 14.06.2007. 22:55 #21746

broj poruka: 4163
:: Znaci, ako je slucaj ipak, da je crkao TV-out na kartici, da li se isplati to servisirati (ukoliko to uopste neko i radi) ili nema tu spasa, pa je alternativa nova kartica

Posto nisi vrsio nikakva podesavanja, a sada ti tv out ne radi definitivno ti je crko. Nisi naveo koju grafiku posedujes, ja mogu da ti zamenim tv out chip ukoliko nije implementiran u sam cip grafike (kao npr g force 4 mx440)
MACHINE ... 14.06.2007. 23:54 #21747

broj poruka: 5710
Istekaj sve kablove iz SVGA. Izvadi karticu iz slota, pazljivo kada je PC off, van mreze (pazi na osigurac na slotu). Pregledaj je da li ima neke paljevine u okolini ili na ovdivima koji vezuju S-video/Composite konektor...Ako je sve OK, resio si se `lutajucih struja` i vrati karticu na mesto. Odradi uninstall drivera, pa u safe modu obrisi sve repove (DCP alatom). Stavi nove drivere i probaj. AKo ne radi, crko je dekoderski chip, ako nije integrisan, ako jeste za to je mala verovatnoca a da se pride ne osteti i samo jezgro.

M i G

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs