Resio sam da zamenim stari Asus 220D, malo gledao po netu i zapadjau mi za oko monitori sa zvucnicima. Posto volim da imam sto manje stvari na stolu ovo bi mi bilo idealno ali nigde ne mogu da nadjem informacije o nekim stvarima.
Da li postoje dugmici za regulaciju tona ili se softverski sa racunara podesava jacina zvuka. Vecina monitora ima izlaz za slusalice pa me znima da li kad ukljucim slusalice se prekida zvuk na monitoru ili moze posebno da se regulise. Da li monitori imaju neku vrstu pojacala kao zvucnici od racinara jer po meni sistemski zvuk je pravise slab bez pojacala.
Neki od modela koji me interesuju su: ViewSonic VX2453mh-LED LG IPS231P-BN LED IPS Asus VH242S najvise zbog cene
Zvucnik na monitoru ti je isto kao da muziku pustis preko spikerfona na mobilnom telefonu, mozda cak i slabiji, sve zavisi od modela. Ako ces da slusas muziku to ti nije nikakvo resenje, ako ti treba za skype i muziku bolje kupi slusalice (njih mozes da stavis na kuciste ili u fioku, ne moras na sto ), ili neke fine zvucnike pa na zid kao sto ti pedlazu kolege.
Ta kombinacija je ono što bi hteo, mogu da budu prikaceni sa donje strane na monitoru, a mogu da se skinu ili isključe, pa da se koristi neki kvalitetniji audio uređaj.
Naj vise se dvoumim da li da kupim Dell U2312HM ili neki od prva dva navedena monitora. U sustini ja ne koristim zvucnike vec samo slusalice koje su ukljucene u njih zbog pojacala jer sistemski zvuk je previse slab, na tastaturi imam prikljucak za slusalice ali opet nije to to. Zato me zanimaju monitori sa zvucnicima pa ako neko ima iste ili slicne nek pise.
Ovaj DELL AX510 Soundbar mi deluje zanimljiivo ali nije kompatibilan sa Dell U2312HM .
Kacenje na zid bi bilo previse jer sam sve u kuci okacio na zid, cak se razmisljam da kupim onu wc solju i lavabo sa ormaricem sto se kaci na zid ali to je velika investicija i nije za ovaj forum.
ako zhelish dobro svojim ushima i ochima uzmi dell-a i progledaces.. nemoj nikada vishe pomisliti da zvucnici postoje u bilo kom monitoru, najbolje je da na to zaboravish jer nema apsolutno nikakvog smisla kupovati to... ja imam takav monitor ali ga nisam uzeo iz tih razloga, nego je imao hdmi pa onda eto.. probao sam sa ps3 da ga spojim direkt preko hdmi-a i radilo je ok, rec je o Viewsonic vx2433mw ali ti svakako ne preporucujem. Posedujem i Dell u2312hm o kome se prica i kojeg svi svakome savetuju da kupe, pa ti evo ovim putem i ja isto savetujem. Pozdrav!
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
od kupovine monitora sa zvucnicima. Danas sam malo kopao po netu za Dell u2312hm i saznao da ipak ima model Dell AY511 SoundBar koji moze da se nakaci na doticni monitor. Jedina mana je cena ali ne mora se odma kupiti.
Usput sam nalateo na BenQ G2750 koji me je privukao zbog velicine ali i cene pa me zanima vase misljenje. Znam da je razlika ko dupe i oko izmedju BenQ i Dell ali volim da cujem jos necije misljenje.
Klasican TN panel sa dijagonalom od 27 incha, DVI, VGA, tilt gore-dole -5/15 i to je to. Moj savet ti je odes do neke radnje koja ima taj monitor i vidis na licu mesta kakva je slika. Ja sam svaki TFT monitor tako kupovao, glupo je da gledas na netu pa na kraju porucis na slepo, a nisi ni video monitor.
Mozda ti se ne dopadne slika koju daje Dell IPS panel, pa kupis neki TN
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.