Obe imaju direct CU sistem hladjenja, istu memoriju koja radi na
14.08.2012. 00:05
status: user broj poruka: 10999
istoj frekvenciji (6008MHz) i istu stabilizaciju/filtraciju napajanja (8-faznu). Jedina razlika je - veci overklok GPU-a na ``T`` modelu. To mozes da ispodesavas i sam.
Hoces da kazes da je top verzija ista kao i gtx670-dc2-2gd5 samo sto je oc? Jel to onda znaci da je ja mogu oc na 1137mhz? A gledao sam na netu da top verzija ide i preko 1200mhz
Da ista je, isti kuler sve isto, samo je ova overklokovana fabricki a ova radi na referentnim taktovima. Mozes da je OC i vise od tih 1137MHz. To sto top ide na 1200 ne znaci da i ova obicna nece ici, zavisi od primerka, ali mislim da vecina GTX 670 moze do 1200 da se klokuje.
:: :: Hoces da kazes da je top verzija ista kao i gtx670-dc2-2gd5 samo sto je oc :: Jel to onda znaci da je ja mogu oc na 1137mhz :: A gledao sam na netu da top verzija ide i preko 1200mh :: ::
...bogme i taj Asus GTX670 DC2 pitanje je da li ces naci, to sto pise po sajtovima mrka kapa. I ja sam trenutno u potraznji nove grafike za mene, pa se dvoumim, ne znam sta da radim. Duocom na raspolaganju ima samo Palit, od Asusa gtx670 nema nista za sada, i ko zna kad ce ga biti, bar sam ja danas dobio takvu informaciju. A i kod drugih nije sjajno, konkretno ni u Microsystems-u, a ni u Qbit-u je nema. Eto, hteo sam samo da podelim ove informacije. Koliko vidim izgleda da cu ipak da se okrenem ponovo taboru amd-a, jer DC2 ima na raspolaganju 7970, nesto malo skuplja u odnosu na taj gtx670, a verujem da je i malko bolja karta. .)
Nemoj pogresno da me shvatis, aj da ne trujemo temu sad ovde, ali ja licno smatram da je 7970 malo brza karta. Nisam je licno cackao i testirao, nisam ni imao prilike, ni jednu ni drugu, ali po rezultatima koje sam gledao po netu, a kao referencu uzimam samo igre, ati je u maloj prednosti, odnosno u vecini igara je dala veci frame rate. Naravno ima i igara gde je losija, ali u onim najzahtevnijim, tipa Crysis, Metro, bla bla, 7970 se pokazala kao malo bolje resenje. Na stranu to sto je veci potrosac, i generalno GTX670 je novija i optimizovanija, manja potrosnja itd, ali koga to jos zanima, taj ko kupuje ovako nesto sigurno i ima dobro napajanje i ostatak konfiguracije. .)
I sta sad da se radi, kad tog asus-a GTX670 tako i tako nigde nema. :(
Mislim da u ovom trenutku treba sacekati izlazak GTX 660Ti zbog cene sa kojom moze da utice na cenu kartica iz suprotnog tabora. Ako direktno ugrozi HD 7950, ona bi morala da padne na nekih 300e, a to bi bila dobra kupovina, jer jaca karta od nje vam ne treba za igranje.
Ma nema nigde. Mora da se ceka septembar, tada ce `kao` biti neki uvoz robe. Boze kako je kod nas tesko kupiti neko bolje parce hardware-a, pa to je strasno.
BTW referntnog modela ima, pa cak mozda i onog msi-a OC, ali sa referentnim kulerom. Hm.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.