Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Graficka prestala da radi
STRANA 1 OD 1
smartydix Graficka prestala da radi 12.08.2012. 11:23 T47057

status: user
broj poruka: 8
Pozdrav svima,

Oko 10 dana nakon kupovine kompa igram ja Dirt 3, i komp se jednostavno iskljuci. Probao sam opet da ga palim ali nista...
Onda izvadim graficku (Powercolor Radeon HD 6870) i upali se, i kad sam prebacio DVI na maticnu(GA-Z77X-UD3H) vidio sam sliku. Izgleda da sam imao instalirane drajvere za taj Intel Graphics.
Sledeca stvar, koju god graficku da stavim u slot na kojoj je bila ova kad se ugasio komp nece da radi. Mislim da slot ne radi, ali da vidim da ne moze da bude zbog toga sto slot(PCI 3,x16) nije kompatibilan sa grafickom.
I na kraju podjem do servisa i oni stave graficku u neki svoj komp, medjutim nece da radi.
Garanciju imam, samo treci problem - kompjuter je kupljen u Srbiji a ja sam u CG. Pa pitam da znam moze li ovo nekako da se popravi, ili ako ne moram li da nosim cijeli komp na garanciju ili samo graficku(i maticnu)?
Hvala unaprijed
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Dvostruki gubitak 12.08.2012. 12:27 #435571

broj poruka: 6650
Šta je od dvoje uzrok, ne znam, mogu samo da navijam, ali, otišla je i grafička i matična ploča (s tim što matična nije cela), pa, obe moraju u servis ili da se zamene... ne moraš da nosiš fizički, ceo komp, dovoljno je ove dve - ipak manje kabaste od kućišta.
Pošto vidim da je gigabyte u pitanju.. koje napajanje imaš?

Budale računaju na sreću.

tortojed Pominjes PCIe slot br.3. Da li to znaci da si ``koju god`` graficku 12.08.2012. 16:16 #435610

broj poruka: 10999
probao i na drugim PCIe slotovima? Ako jesi, da li rade na njima (a ne rade samo na br. 3)?

smartydix ... 12.08.2012. 18:53 #435633

Hvala na odgovorima :)
Pisko, mislio sam da ce bit previse komplikovano da vadim maticnu, ali vidjecu, mozda skupim hrabrosti. A napajanje je Coolermaster GX 750. Da idem ja u Beograd ponio bih ga cijelog, ali moracu zamolit nekog drugog pa bih da nosi sto manje.
Tortojede, probao sam radeon X1300 i radila je, nazalost samo na ovaj drugi slot. Poslao bih samo graficku i stavio je na drugi slot medjutim Gigabyte kaze da koristim taj drugi slot samo ako imam Crossfire ili SLI. Inace kad sam rekao PCI 3, mislio sam PCI Express 3.0, ne broj slota.
tortojed To sto ti ``gigabajt kaze`` je obicno sranye - radi se o tome da taj drugi 12.08.2012. 19:38 #435636

broj poruka: 10999
slot radi na rezimu x8 (umesto x16) pa je, teoretski, gustina protoka (data flow) nesto manja, odnosno efikasnost karte je malo smanjena. U praksi to ne znaci puno...
No, po svemu sudeci, crkavanje karte imalo je za posledicu pregorevanje slota. Mrtav slot=neispravna ploca. Trazi da ti daju drugu (ako je ova koju sada imas u garanciji)...

smartydix ... 15.08.2012. 11:05 #436008

Nista, poslao sam samo graficku pa cu stavit na drugi slot. A koliko ce bit sporije na drugi slot i ima li nekih drugih posledica?
djuroue1 Re: ... 15.08.2012. 12:46 #436028

broj poruka: 1156
Pa ti opet kupi ati :-)

AMD Phenom 1055t
Gigabyte ga990xa ud3
2gb ddr3 kingston hyperX
Gainword Gtx 260 core 216
Lc power pro line 500w
SSD Samsung 830 64gb
Logitech G 105
Steel Series Sensei
Dell U2312HM
Mac OsX Snow Leopard 10.6.8

:: Nista, poslao sam samo graficku pa cu stavit na drugi slot. A koliko ce bit sporije na drugi slot i ima li nekih drugih posledica?
djuroue1 Re: ... 15.08.2012. 12:46 #436029

broj poruka: 1156
Pa ti opet kupi ati :-)

AMD Phenom 1055t
Gigabyte ga990xa ud3
2gb ddr3 kingston hyperX
Gainword Gtx 260 core 216
Lc power pro line 500w
SSD Samsung 830 64gb
Logitech G 105
Steel Series Sensei
Dell U2312HM
Mac OsX Snow Leopard 10.6.8

:: Nista, poslao sam samo graficku pa cu stavit na drugi slot. A koliko ce bit sporije na drugi slot i ima li nekih drugih posledica?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs