Prinuđen sam na jednom od računara dakoristim Windows NT, koga želim da ubrzam jer je Pentijum 3 generacije. Nedavno sam dobio firmiran računar sa matičnom pločom Intel 945. Instalirao sam sve potrebne drajvere za NT 4 osim video kartice, međutim, za integrisanu grafičku Intel GMA950 nisam uspeo da pronađem drajver (pokušao sam da ga `prevarim` sa i845, i865 i i915, ali ne može - posle restarta vraća ga na standardni VGA drajve)r.
Da li mi neko može poslati link da skinem drajver za NT4 za integrisanu grafičku Intel GMA950, koja je na pločisa čipsetom i945 ili mi dati neki drugi predlog? Na kraju krajeva imam stare PCI i AGP kartice koja imaju NT4 drajver, koje mogu da ubodem u ploču, ali sigurno je ova integruša mnogo bolja, naravno ako postoji drajver za nju.
Evo ti ovaj link http://tiny.cc/jmaoiw, to je pretrazeno za i945 ali ces morati da se registrujes. Nesto su iskomplikovali oko downloada moraces da koristis njihov driver downloader itd ali imaju tonu starih drajvera u bazi.
Izgleda da nije taj drajver. Skinuo sam exe fajl sa tog linka, ali nije hte da se instalira na NT4 - fali neki dll fajl ili sl. Raspakovao sam taj fajl i u readme piše da su drajveri za 2000 i xp. Ranie sam NT nekoliko puta `prevario` sa drajverima od 2000. Pokušao sam sam instalaciju preko `have disk` i `browse` i da ronađem ini fajl u nekom podirektorijumu - uspeo sam u Graphic. Kada sam kliknu na next - ponudio mi je 20-tak chipsetova - od Intel(R) 945G Express, preko Intel(R) G35 Express pa do Mobile Intel(R) GME965 Express. Probao sam više vrsta, a sve tamo gde se pominje `945` i `946`, instalacija regularno krene, traži restart, ali posle restarta ponovo samo standard vga drajver. Primetio sam da na spisku uopšte nema grafičkog drajvera GMA950 ?!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.