Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GAINWARD 7600GT
STRANA 1 OD 1
vaikiki GAINWARD 7600GT 11.06.2007. 22:33 T4691

status: user
broj poruka: 304

Pazario sam nedavno novu masinu i naravno nista ne moze da prodje bez dodatnog maltretiranja posle sklapanja masine :(
Moj problem je sledeci:
u pocetki dok sam konstantno drndao EVEREST i pratio temperature i kojekakva cuda desavalo mi se da kad se ukljuci screansaver graficka pobrljavi
Ni jednom mi se nije desilo da je skroz zaglavila sve sto je od procesa na kompu radilo i dalje se izvrsava stim sto ja na monitoru vidim prelamanje nekih boja ili cisto beli ekran pa zatim svetloplavi ekran sa tackicama (u ovim slicajevima nista ne moze da se vidi )
isto tako mi se par puta desilo da se slika pomeri na pola ekrana i gornja polovina ne slizi nicemu dok slika koja je u donjem delu ekrana radi kako treba (kad izuzmemo to sto je pola odseceno) i u najboljem slucaju desi se da kad kliknem na nesto graficka kao da krene da se gasi i pali (verovatno to i radi samo sto monitor ne stigne da se ugasi)

sve je to prestalo da se desava kad sam ja prestao da koristim everest medjutim pre neki dan ponovo krenem da gledam temperature i ono paja opet :(

ali ovog puta sam primetio da se to desilo u trenutku kad je everest trebao da ocita temperaturu
u istom trenutku je radio i winamp sa njegovim vizulacijama koje su jurile umesto slike na desktopu
probam ja tako to jos jednom kad ono opet

u pocetku sam mislio da everest ima neki bag medjutim nije ,isto to mi je desi kad pokrenem 3dmark i kad on radi zadnji test (pre toga je taj isti 3dmark radio na istoj masini ok i to nekoliko puta).

ako neko ima iskustva sa ovakvim stvarima neka pomze inace cu da odlepi
(pokusavao sam sa novim driverima)

HVALA

core2duo 1.8
asus P5B E plus
gainward 7600gt
pqi 1024mb 800mhz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Za pocetak, ubij (deintaliraj) EVERESTi i standalone merace svega i svacega 11.06.2007. 22:48 #21535

broj poruka: 5710
Ako se to desava na cistoj masini WSP2 sa novim driverima za chipset, SVGA, SB...onda je vrlo verovatno SVGA. Mada cudno za Gainward jer je jedan od boljih brendera. Lako se da utvrditi da je u pitanju 2D/3D memorija (VRAM). Ili je neki chip korumpiran ili se previse greju i jedno i drugo je verovatno. Pokusaj sinhrono smanjiti takt u okviru RivaTuner-a tzv. sirovi downclock. Skini najnoviji crackovan PassMark BurnInTest pro 5.x, pokreni VGA testove na max (no droped frames) 2D i 3D i vidi ima li gresaka na default-u...pogledaj da li ti modul BITa nalazi ceo ili skoro ceo VRAM (jedan deo od par MB je rezervisan za palete boja za OS i shadowing) ukoliko je u pitanju samo grejanje mozes na sve cipove nalepiti heatsinkove (2/4 ce pokriti obostrani L profil/raspored) ako ih vec ne poseduje, zavisi od modela do modela i serije. I pokusaj nadenuti neki kuler nad njom. Mozes testirati i sa Artifact Tester monitor-om. U BIOSu obavezno iskljuci Shadowing/Caching VGA BIOS i Palete Snoop (to RAM) pogledaj da li je tamo sve OK, ucitaj setup defaults). Ako BIT ne nalazi greske u VRAMu sledeci krivac je PQI (mada je obicno tu prisutan mem dumping i BSOD a ti to nemas) ipak ga provuci kroz novi GM i MT...javi rezultate!

M i G

vaikiki odradjen test 11.06.2007. 23:50 #21540

OPSTA KATASTROFA
RADIO SAM TEST U PassMark BurnInTest pro 5.3
I NA 2D ZA 5 MIN NAKRKAO JE 32 GRESKE
3D JE OK

WINDOWS NIJE BAS SVEZ IMA MOZDA 2 NEDELJE
temp to vise nije isti gainward 12.06.2007. 08:51 #21550

broj poruka: 197
Kao nekadasnji vlasnik GAINWARDA GForce 3 ti Golden semple prevagnula je nostalgija i vrlo lepe uspomene pa uzeh 7300 gt Goes Like hell umesto leadteka i zeznuh se.
kao prvo zauzima 2 slota sto je privilegija i opravdano kod top modela te klase, kao drugo ima takozvanu `qimond mem.`koja bi trebala da radi na na 1400 a setovana je na 1200, sto?
a trece najbitnije meni se na bs plejeru skrsila tj. pocela je da izbacuje artifakte.
Tako sam dobio u zamenu novu , ciji mi se rad isto nesvidja.
Ljudi bezite od gainwarda, ne dozvolite da vas nostalgija obuzme, ostavlj gorak ukus
MACHINE Re: odradjen test 12.06.2007. 10:05 #21554

OK, sada iskljuci u modulu opcija droped Frames (unchecked) pa izvrti ponovo. Slobodno ga pokreni u Safe Mode-u ovaj test koristi samo inicijalni sistemski core driver za alokaciju video rama i ne zavisi od naprednih opcija drivera, dakle to je sirovi test poput onih za sistemski ram. VIdjao sam dosta takvih kartica kojima recimo deo VRAMa rezervisan za 3D radi extra ali chip koji je `mapiran` za 2D overlay je neispravan pa NFS Carbon leti ko lud a kada uklljucim film, Encarta ili 2D screen saver on ili pobrljavi ili ode u stand buy...pokusaj downclock ako to uspe onda je temp ili slabija frekvencija i latencije memorije, ako ne onda je greska video RAMa....menjaj karticu ako je u garanciji...

I jos nesto, ako vam kartica radi dobro u igrama ili 3Dmarkovima ne znaci da je ispravna, vecina igara nema matematicki debugging rezim rada (u arhitekturi i organizaciji racunara se to zove TRAP: prekid nakon svake instrukcije i zasebna obrada dogadjaja). Artifakti koje igre nece otkriti se ne mogu videti golim okom jer su vecinom neprimetne iako igra pici dalje cesto se mogu videti i neke strafte, tackice...sve to ne prolazi na testovima puke fizike...

M i G

:: OPSTA KATASTROFA
:: RADIO SAM TEST U PassMark BurnInTest pro 5.3
:: I NA 2D ZA 5 MIN NAKRKAO JE 32 GRESKE
:: 3D JE O
::
:: WINDOWS NIJE BAS SVEZ IMA MOZDA 2 NEDELJ
MACHINE ??? 12.06.2007. 17:04 #21574

Jesi li probao sa ukljucenom `Ignore dropped frames` 2D VRAM test u Safe Modu, just in case??? Da li i sada imas greske?

M i G

vaikiki E OVAKO 12.06.2007. 22:46 #21585

FORMATIRAO SAM DISK STAVIO SVEZ WINDOWS SP2 NOVE DRIVERE
INSTALIRAO SAM PONOVO BurnInTest SAMO SAM CEKIRAO 2D I 3D TESTOVE TO STAVIO NA 100% I U PRVIH 60 SEC IZBACIO JE 8 GRESAKA NA 2D GRAPHIC-U

ZATIM SAM SE POLOMIO TRAZECI ONU OPCIJU
droped Frames
I NISAM MOGAO DA JE NADJEM ALI NASAO SAM NESTO `SLICNO` (IGNORE SKIPPED FRAMES) PA SAM TO ODCEKIRAO I ONDA JE POSLE 2MIN IZBACIO 4 GRESKE (ISTO 2D)

POKUSAO SAM DA TO ODRADIM U SAFE MODU ALI SE BUNIO
NECE BEZ DIRECTX-A

VEC SAM ZVAO GIGATRON I REKAO IM ZA `LEPU VEST` I LJUDI KAZU DA NEMAJU DA MI ZAMENE GRAFICKU NAVODNO NEMA JE U BG-U VOPSTE MOZDA CE BITI UVEZENA TEK ZA 2 NEDELJE A MOZDA NI TAD NO POSLE KRATKOG PREPUCAVANJA PONUDISE MI DA MI VRATE NOVAC

VOLEO BI DA CUJEM STA VI PREDLAZETE DA URADIM
DA CEKAM NOVU ILI DA KUPUJEM NESTO DRUGO
I DA LI JE OVO TESTIRANJE DOVOLJNO DA ZNAM DA JE GRAFICKA SIGURNO ODLEPILA

HVALA
MACHINE Re: E OVAKO 12.06.2007. 23:09 #21586

Trebalo bi da mozes da pokrenes samo 2D test u Safe Modu (3D ne mozes jer trazi DirectX podrsku) sa ukljucenom opcijom Ingnore Skipped Frames. Ako ti na njoj prijavi greske mozes sa velikom verovatnocom da smatras je SVGA neispravna, pogotovo sto ti imas probleme sa slikom i sto je test nasao greske, dakle nekih 90 i vise % je VGA

M i G

:: FORMATIRAO SAM DISK STAVIO SVEZ WINDOWS SP2 NOVE DRIVER
:: INSTALIRAO SAM PONOVO BurnInTest SAMO SAM CEKIRAO 2D I 3D TESTOVE TO STAVIO NA 100% I U PRVIH 60 SEC IZBACIO JE 8 GRESAKA NA 2D GRAPHIC-
:: ZATIM SAM SE POLOMIO TRAZECI ONU OPCIJU
:: droped Frames
:: I NISAM MOGAO DA JE NADJEM ALI NASAO SAM NESTO `SLICNO` (IGNORE SKIPPED FRAMES) PA SAM TO ODCEKIRAO I ONDA JE POSLE 2MIN IZBACIO 4 GRESKE (ISTO 2D
:: POKUSAO SAM DA TO ODRADIM U SAFE MODU ALI SE BUNI
:: NECE BEZ DIRECTX-A
:: VEC SAM ZVAO GIGATRON I REKAO IM ZA `LEPU VEST` I LJUDI KAZU DA NEMAJU DA MI ZAMENE GRAFICKU NAVODNO NEMA JE U BG-U VOPSTE MOZDA CE BITI UVEZENA TEK ZA 2 NEDELJE A MOZDA NI TAD NO POSLE KRATKOG PREPUCAVANJA PONUDISE MI DA MI VRATE NOVAC
:: VOLEO BI DA CUJEM STA VI PREDLAZETE DA URADIM
:: DA CEKAM NOVU ILI DA KUPUJEM NESTO DRUG
:: I DA LI JE OVO TESTIRANJE DOVOLJNO DA ZNAM DA JE GRAFICKA SIGURNO ODLEPIL
:: HVALA
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs