Imam graficku gainward 7600gt siletn fx kojoj temperatura u toku igranja igrica skoci i na 82c...da li je to normalno ili sta se tu desava, karticu nisam klokovao, sve je na default-u...Problem je taj sto dok sam u windows-u komp radi sasvim normalno, sta god radio...Kada udjem u igru, posle desetak min se samo resetuje...Mozda je i nesto drugo problem, ali mi je ova temperatura sumnjiva. Od ostalih komponenti imam gigabyte m59sli s4 plocu, athlon64 x2 4800+ 65w i 2gb geil ultra memorije koja je isto u biosu na default-u sve kao i proc i sve ostalo...Napajanje mi je ciftek 450w...Ako neko ima neko misljenje sta bi moglo biti, bilo bi super :)
Grafika ti se greje pasivno i verovatno je do toga problem...Da bi otklonio sumnju sa graficke pozajmi od nekoga drugu pa probaj da igras igre sa tom drugom,ako mozes da igras onda je tvoja graf. problem i trebao bi da kupis kuler za nju ili da je odneses u sevis..Ako ni sa drugom graf. ne budes mogao da igras igre onda je problem do kompjutera,a tu moras da proveravas svaku komponentu pojedinacno da bi utvrdio koja je u kvaru..
Ovo se resava ugradnjom ventilatora na pasivni hladnjak. Vidjao sam da ljudi stavljaju i 80x80mm ventilatore, dakle one od napajanja. Ovo spusta temperaturu VGA na 40-50 stepeni.
Ta ista graficka mi nije pravila nikakve probleme na prosloj konfiguraciji athlon64 3000+ 1.5 gb rama i epox ploci...Sta joj je sada stvarno mi nije jasno...U svakom slucaju hvala na savetima...
Pa i temperatura iste se dize ili spusta u zavisnoti od ploce (veci napon ili interni clock generator)...mada po meni hardverski reset ne mozi doci od pregrevanja cipa vec video rama
M i G
:: Ta ista graficka mi nije pravila nikakve probleme na prosloj konfiguraciji athlon64 3000+ 1.5 gb rama i epox ploci...Sta joj je sada stvarno mi nije jasno...U svakom slucaju hvala na savetima.. :: ::
**bes ti ove stvari super silent, ultra, mega trt-mrt, kao super kola idu bez goriva al` uzbrdo se guraju. Sala. Za silent (pasivno) hladjene (a ne grejane k`o sto neko rece u nekom postu) moras imati odgovarajuce strujanje vazduha u kucistu sto je redji slucaj. Dodaj ventilator i ne lupaj glavu.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.