Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Fali mi jos grafika i TV...
STRANA 1 OD 1
MaliAbner Fali mi jos grafika i TV... 09.06.2007. 16:30 T4667

status: user
broj poruka: 7769
Uzeo sam neke delove za novu racunaljku:
GA-695p-DS3P (nesto mi je cudna ova ploca ima samo 2PCI salota),
E4300,
GEIL 2x1Gb 800MHz dual channel kit,
LiteON 201s,
HDD je stari WD PATA.

Ali sad me interesuje neka grafika ne vise od 10-12000 dinara, i neka TV karta razmisljao sam o gigabyte Gigabyte GT-PTV-TAF, hybrid ili Vi imate predlog za neku drugu.

Pametan covek i kad zna sta bi pita drugoga za misljenje, ja htedoh da kupim Gainward 8600GT GS, ali mi covek u radnji rece da je to bacanje para te da je mozda bolja varijanta neki 7900GS (256 vs. 128 bit), ili mozda neki 1950pro (ali ko sto rekoh budzet je ogranicen).

Imate li Vi neki drugi predlog.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dragojlo2 kad me pitas, lepo da ti kazem... 09.06.2007. 16:58 #21339

broj poruka: 718
...ima dva pci slota ,ali i dva pci-e, razmisli o tome da tv karticu kupish kasnije a sve pare stavi na grafiku...` Ajd u zdravlje!

Oglasnik 09.06.2007. 17:21 #21341

broj poruka: 726

Ploca

::(nesto mi je cudna ova ploca ima samo 2PCI salota

Zrtvovali su klasicne PCI ,da bi ploca udomila Express slotove.

Grafika

Ja bih uzeo 8600 GT (oko 12000),a jedini razlog zbog kojeg ti preporucujem kupovinu DX10 kartice je - nece biti potrebe da kupujes kartice sledece generacije (posle 8xxx i 2xxx) jer ce one uveliko prevazilaziti mogucnosti igara,kao sto je to i danas slucaj.
Iz ove perspektive,kupovina DX10 graficke kartice jeste bacanje para - te kartice ce se moci eksploatisati na pravi nacin tek na Vista platformi i uz igre u koje je implementiran DX10.Shader model 4.0,full geometry instancing,programabilnost kojoj ne trebaju samostalni pajplajnovi...pa,cemu sve to?Ako pogledas testove - 8xxx su u `debeloj` prednosti,ali je mnogo vazniji subjektivni osjecaj koji ti kaze - bacio sam pare,a niti je sta brze niti je ljepse.
Sledece godine,kad se zahuktaju DX10 igre,tvoja kartica ce opravdati svoje postojanje,a nece biti ni stara ni prevazidjena - naprotiv...I,nece zahtijevati zamjenu mladjim i skupljim rodjakom.

TV karta

Ne znam.
Equinoxe Pitanje: Gigabyte GT-PTV-TAF 09.06.2007. 17:29 #21342

broj poruka: 12057

Ova kartica ima ok čip Philips SA 7131E, ali kakav joj je softver?

SkyFire Re: Fali mi jos grafika i TV... 09.06.2007. 19:38 #21348

broj poruka: 18472
:: Uzeo sam neke delove za novu racunaljku
:: GA-695p-DS3P (nesto mi je cudna ova ploca ima samo 2PCI salota)
:: E4300
:: GEIL 2x1Gb 800MHz dual channel kit
:: LiteON 201s
:: HDD je stari WD PATA
::
:: Ali sad me interesuje neka grafika ne vise od 10-12000 dinara, i neka TV karta razmisljao sam o gigabyte Gigabyte GT-PTV-TAF, hybrid ili Vi imate predlog za neku drugu
:: Pametan covek i kad zna sta bi pita drugoga za misljenje, ja htedoh da kupim Gainward 8600GT GS, ali mi covek u radnji rece da je to bacanje para te da je mozda bolja varijanta neki 7900GS (256 vs. 128 bit), ili mozda neki 1950pro (ali ko sto rekoh budzet je ogranicen)
:: Imate li Vi neki drugi predlog
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!

Sto se tice graficke karte srdacno bij te uputio odmah direktno da ne gubis vreme na 7900 GS Zotac jer za te pare neces naci ni jednu jacu,kosta nekih 12500-12900 din.8600 GT preskoci jer je karta preslaba i bez obzira na podrsku DX10 ne ide ti u prilog da je uzmes.Znaci ganjaj nesto iz serije 7 tacnije ovu sto sam ti ja rekao.Za TV kartu bih ti preporucio Leadtek,sad ne znam do koliko para bih izdvojio pa nemogu bas da ti kazem koji tacno model.Ja recimo imam Leadtek DTV 2000H Digitalno-analogna karta i platio sam je mozda pre jedno godinu dana mozda i malo jace oko 130 eur,sad je verovatno znatno jeftinija.Moram reci da sam prezadovoljan sa istom.Pozdrav za tebe!
geloso Re: Pitanje: Gigabyte GT-PTV-TAF 09.06.2007. 22:00 #21351

broj poruka: 584

:: Ova kartica ima ok čip Philips SA 7131E, ali kakav joj je softver

Upravo o tome se radi. Hybrid ti ovde nece trebati jos duze vreme, EU je sebi
dala rok do 2015. godine za prelazak na digitalno emitovanje signala (znaci kod
nas 2040.). Medjutim to na stranu, softver i drajveri su joj JEZIVI. Potpuno
nepredvidiva instalacija, softver debeo i trom, zamene se ne ponasaju kako treba.
Bezi od te kartice. Toliko sam bio srecan sto je konacno proradila na jednoj masini
kako treba (recimo) da sam je ostavio tu i poklonio.

Leadtek ti je proveren, nemoj bas na sebi da ekperimentises.
MaliAbner uf... 09.06.2007. 22:30 #21352

broj poruka: 7769
Znaci da zaboravim pomenutu Gigabyte TV kartu i da se drzim za nase uslove proverenog Leadtek-a.
Grafika ce stvarno biti problem za odluku 7900 ili 8600, vidim da ima dosta onih koji su za 7900gs verovatno je trenutno zbog sire mem. magistrale bolja kupovina, no prebrojacu glasove za jednu i drugu pa tek onda preseci.

Hvala svima koji se jave i daju svoje misljenje.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Ognjeni ... 09.06.2007. 23:44 #21357

broj poruka: 4521

izmedju 7900gs i 8600 definitivno 7900 gs...jaca je i bolja karta sad..a dok dodju dx10 igrice 8600 ce biti preslab u svakom pogledu tako da su glupe price da treba uzeti 8600 zbog dx10...sa 7900gs bar znas da ce ti sve sad i u narednom periodu raditi a sa 8600 to nije ni sad a pogotovo nece biti .
edhunter1 Fali mi grafika 10.06.2007. 00:06 #21358

broj poruka: 76
Ja mislim da je uvek bilo bolje kupiti karticu iz najvise klase predhodne generacije, nego karticu iz srednje klase nove generacije... Tako da ti ne preporucujem 8600. Ako hoces DX10, onda je 8800GTS razumno resenje jer nudi odlicne performanse po toj ceni, ali za bi onda morao malo da se strpis za TV karticu... Moja apsolutna preporuka je Radeon X1950XTX, brza je od svega sto sam u zivotu video, a spada u predhodnu generaciju i cena bi trebalo da je ok sada... Pazi samo, 7900GS je najslabiji model iz najvise klase predhodne generacije, ali opet i on bi trebalo da sahrani 8600.... Sto se tice TV kartice, tu ne mozes mnogo da pogresis, skoro sve nude isto sada, ali ja bih se drzao proverenih stvari....
Oglasnik 10.06.2007. 02:38 #21365

Neko rece da je
::bolje kupiti karticu iz najvise klase predhodne generacije, nego karticu iz srednje klase nove generacij

Apsolutno se slazem da je to pravilo do pojave 8xxx serije trebalo slijediti.Ipak,ovdje nije samo rijec o DX10 standardu,vec i o drugim standardima koji ce ga pratiti.

Cinjenica je da je 7900 GS brza u testovima od 8600 GT.Medjutim,kako se se za referencu uzima mladja i (po zahtjevima) kompleksnija igra,ta razlika se smanjuje,a negdje je (u visim rezolucijama) u korist 8GT.Primjeri - Far Cry ili mamutski Doom 3 daju znacajnu prednost 7,kod CoD2,FEAR,HL2LC razlika opada,CoH - egal,dok STALKER,pri visim rezolucijama daje osjetljivu prednost 8GT.3D Mark ne vrijedi pominjati,jer je to test tipa `sta bi bilo,kad bi bilo`,iako je tu 8GT u prednosti.
Dakle,sto je,uslovno receno, engine savremeniji,tendencija stalnog opadanja razlike je prisutnija.Naravno,pominjao sam vise rezolucije - sto se mene tice,pravom igracu je dovoljno 8x6 na medium podesavanjima,jer,u sustini,ne igra da bi se divio izrazajnosti boja vegetacije,niti ima vremena u toku igre da razmislja o takvim (trivijalnim) detaljima.Da je korisno - jeste,ne i neophodno.

Opet,neko je primijetio
::dok dodju dx10 igrice 8600 ce biti preslab u svakom pogled

A,sta ce,onda,biti 7900gs?
Ja sam u prvom reply-u rekao da je,uzmemo li u obzir sadasnji trenutak u industriji igara,serija 8 nepotrebna.Ipak,sta cemo sa trendovima?Ko namece trendove?Proizvodjaci igara,svakako ne,vec nVidia,prije svih.`Redukcija` pajpova kakve smo do sad poznavali,sejder klok - u danasnjim igrama gotovo da nema znacajnu ulogu zato sto DX9 svo opterecenje teksturisanja,geometrije,rasterizacije...svaljuje na procesor grafike,ali ne vjerujem da je nVidia,tek tako,projektovala sc kod 8GT na 1,2 GHZ.Ne mislim da 8GT slucajno obradjuje 4,5 puta vise sejder operacija po sekundi od 7GS.Postoji jos veliki broj inovacija kod serije 8 (koje ne postoje kod 7),koje nemaju realnu primjenu danas (npr. MUL za pajpove,ne znam da li i sam projektant zna cemu sluzi) a koje bi se mogle navesti kao prednost ili najava zaokreta u nacinu programiranja igara.Ja cu navesti jednu koja bi mogla biti znacajna - piksel sejder 4 generacije.Opet ce neko navesti argument protiv - samo dvije (Klensijeve) igre i Spajdermen 3 danas podrzavaju PS 3.To je razumljivo,jer su proizvodjaci grafickih kartica sigurno uticali na izdavace,jer `nije red` da se bacaju silne kartice tipa X850XT (koja je lider u generaciji).Ali,ako saberemo - ne bas uspjela kampanja prodaje Viste + promocija DX10 + nova arhitektura g. kartica = neki vjetar mora da im duva u ledja.Ne bi bilo iznenadjujuce da se pojavi neki monstrum sa ps 4 - u tom slucaju,vlasnici 7xxx mogu samo da se pitaju zasto im `fali pola tekstura u igri,zasto je sve tako tamno,maglovito i,na momente,iritirajuce sporo.
Postoje najave da ce se igre optimizovati paralelno za DX9 i DX10 (u novom SK mozete pogledati tekst o `Lost planet`).Pitanje je koliko je to isplativo za godisnju bilans-projekciju glavonja u izdavackim kucama,ali ako je tako,onda da ne kupujemo nista preko 7900GTX ili 1950XTX...osim ako zelimo da umiremo u ljepoti.

mrlja Re: uf... 10.06.2007. 10:27 #21371

broj poruka: 299
:: Znaci da zaboravim pomenutu Gigabyte TV kartu i da se drzim za nase uslove proverenog Leadtek-a
:: Grafika ce stvarno biti problem za odluku 7900 ili 8600, vidim da ima dosta onih koji su za 7900gs verovatno je trenutno zbog sire mem. magistrale bolja kupovina, no prebrojacu glasove za jednu i drugu pa tek onda preseci

sto se tiče leadtek-a i tvog manjka PCI slotova (seti se nekadašnje situacije sa ISA i PCI slotovima ovo je to isto, pitaćemo se kasnije što nema ova ploča više PCI-e slotova, a manje PCI :)))))))

imaš leadtekovu USB TV kartu WinFast WalkieTV:
http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=239

možeš je preturati od kompa do kompa sve dok imaš strateški raspoređen antenski kabl i dok kompovi imaju USB 2.0, a ne zauzima PCI slotove...
nositi na letovanje, gledati TV na plaži (určiti se dakle :)))))

imam jednu, slika je bolja nego na TV-u...
mane:
nema radio (iako ga ja ionako ne bi koristio),
i ako podesiš sve kanale kako ti odgovara i reinstaliraš sistem možeš importovati kanale, ali ih neće popamtiti... ili ponovo sortiraš kanale prilikom reinstalacije ili prilikom pokretanja programa uvek radiš import kanala...
ne prepoznaje naš teletext
edhunter1 fali mi grafika 10.06.2007. 13:48 #21384

broj poruka: 76
dx10 je buducnost, ali se meni licno (mozda gresim), licno mi se ne svidja 8600GT model, dok sam modelom 8800GTS odusevljen. malo neka saceka, nek se strpi za tv kartu, nek saceka snizenje cena i pad poreza, i moci ce da kupi 8800gts, karticu sa kojom ce da fura sve igre da ga ne boli glava jos dve godine bez problema.....

mrlja slagah... 10.06.2007. 14:18 #21390

broj poruka: 299
imam u stvari palm top TV
http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=237

izvinjenje
Oglasnik Re: fali mi grafika 10.06.2007. 20:01 #21427

:: dx10 je buducnost, ali se meni licno (mozda gresim), licno mi se ne svidja 8600GT model, dok sam modelom 8800GTS odusevljen. malo neka saceka, nek se strpi za tv kartu, nek saceka snizenje cena i pad poreza, i moci ce da kupi 8800gts, karticu sa kojom ce da fura sve igre da ga ne boli glava jos dve godine bez problema....

U pravu si,8600 GT nije za ponos,ali kad covjek ima ogranicen budzet...
I ja bih sacekao,pa kupio nesto jace.
KaiserSoze Malo se napni... 11.06.2007. 00:31 #21474

broj poruka: 568

pa kupi kao covek LEATEK 8800GTS 320mb, koliko sam proverio, u Alti-ju je ima i cena nije strasna.

Kupio sam dve u petak, cekam jos memaru da stigne iz Kanade za 5-6 dana (OCZ PLATINUM 4x1gb ddr2 na 1066 rev.2 4-4-4-12) pa sve to na Commando-a, bice vruc sledeci vikend...

Pozz
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs