Elem problem je sledeci ATI 4650 graficka sa 1 gb mem mislim da je ddr2/3 nebitno.na sebi ima veci pasivan hladnjak u koji je u jednoj polovini mali akkulercic 5x5 okrugli.utom malom oktuglom je problem jer je crkao (drugar mislio da ciscenje prasine podrazumeva brisanje krpom kucista spolja i pomalo iznutra :)) e sad ja sam namontirao kuler 6x6 cma na taj pasivni i on drzi temperatutru oko 55-57 stepeni,kad ga opteretim igricom brothers in arms (to je najzahtevnijaigra za njega ostalo su igre na FB) on dize na nekih 70-ak stepeni maximalno 77 je sto sam video po HW minitor.(usobi je oko 30 -ak steppeni)
Pitanje je da li su to poasne temperature ili moze da sljaka grafika i ovako
pozz hvala naodgovorima unapred i izvinite za dug post
mi taman po sirini pasivnog ladnjaka pa reko da ne preterujem imam i 9x9 al reko nema potrebe ,samo ne znam da li su temperature da kazem u mozda nekom gornjem normalnom-optimalnom rangu
Temperature pale u idle oko 49-50 u opterecenju igrom ne prelazi 69,jedino me brine sto sam vent prisrafio samo sa 1 srafom pa da od vibracija ne popusti sraf pa da bude zajebancije,mada cu objasnim coveku sta i kako -ako dodje do toga
Temperature su ok, ali druže što ti ovaj post izgleda kao da je pisan nogama? Treba da dešifrujemo svaku drugu reč.
:: Elem problem je sledeci ATI 4650 graficka sa 1 gb mem mislim da je ddr2/3 nebitno.na sebi ima veci pasivan hladnjak u koji je u jednoj polovini mali akkulercic 5x5 okrugli.utom malom oktuglom je problem jer je crkao (drugar mislio da ciscenje prasine podrazumeva brisanje krpom kucista spolja i pomalo iznutra :) :: e sad ja sam namontirao kuler 6x6 cma na taj pasivni i on drzi temperatutru oko 55-57 stepeni,kad ga opteretim igricom brothers in arms (to je najzahtevnijaigra za njega ostalo su igre na FB) on dize na nekih 70-ak stepeni maximalno 77 je sto sam video po HW minitor.(usobi je oko 30 -ak steppeni :: :: Pitanje je da li su to poasne temperature ili moze da sljaka grafika i ovako :: :: pozz hvala naodgovorima unapred i izvinite za dug pos ::
Nema potrebe za izvinjavanjem. Pozdravi klinca, odlično piše za svoj uzrast. :)
:: imao sam mali problem sa klincem od 15 meseci hoce covek da nauci slepo kucanje pa mi malo pomagao oko pisanja posta :: :: izvinjavam se ako si se namucio pozz i hvala na odgovor :: :: ::
4 srafa koja idu za ventilator prishrafi ali da samo malo udju , dakle da udju ali ne do kraja ( napravis ventilatoru kao nogice )
postavis ventilator na dno kucista da duva na gore (graficku kartu)
a ispod 4 srafa da ne bi tandrkali od vibracija samo stavis bilo kakav dupli/presavijeni papiric i resen problem, tako sam hladio razne silent grafike i efekat je odlican uz jako malo truda i novca.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
svidja mi se tvoje razmisljanje i probacu ga na nekoj vec sledecoj kartici ako bude trebalo.Elem sta sam ja uradio ,za sledecu operciju trebaju vam 4 plasticna tipla(duzina zavisi od razdaljine hladnjaka grafice kartice i poda kucista),4 srafa ja koristio iver vijak od 6 cm (ko se razume malo u namestaj znace o cemu pricam)i recimo 4 holsafa 4x40. 1. probusim pod kucista 4 rupe tacno ispod hladnjaka graficke 2.zasrafim tiplove i iver vijke za pod kucista,ako treba malo potkratim tiplove 3.uzmem ventilator i pricvtstim sa holsafima za tiplove(u mom slucaju vent je na nekih 5 mm od pasivnog hladnjaka)
Zakljucak :cvrsto ,stabilno nema tandrkanja veoma smesno al radi
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.