Ne slušaš domaće `mozak strogo mejd in Srbija, bratee` ograničene idiote, koji nalete na JEDAN loš primerak ili JEDNU lošu seriju neke kartice, pa onda čitavog života jedu g*vna za neki brend i omalovažavaju ga (na primer, mnogi ovde, kada govore o Gigabyte-u, koriste izraz `Gigash*t` - a ja sam, na primer, naleteo na daleko više loših primeraka grafičkih i matičnih od ASUS-a i ostalih `svetih, nedodirljivih` brendova - a osim toga i svakog dana vidim u oglasima tone i tone repariranih ASUS matičnih i grafičkih koje se valjaju i ovde po oglasima, verovatno zato što ASUS `nema loše serije ili primerke hardvera`),
nego lepo nađeš tvoj konkretni model kartice na Newegg-u ili na nekom sličnom renomiranom sajtu, i proveriš šta su stranci (uglavnom Ameri, Kanađani i Englezi) imali da kažu o nekom konkretnom parčetu hardvera - jer su daleko objektivniji, i nisu takvi bednici kao mi da na svakom koraku, u svakom pogledu, MORAJU da demonstriraju svoju fanbojevsku ograničenost i debilnost, pa da ponižavaju neki brend, a da istovremeno u nebo vazdižu neki drugi brend:
Evo, ovaj model konkretno ima masu maximalno-pozitivnih ocena (ako je to tvoj model) - a sigurno ne bi imao toliko pozitivnih ocena da je loš brend ili model.
I koristi sopstveni zdrav razum: ni jedan proizvođač/brend nije toliko očajan ili lud da na tržište izbacuje loše primerke hardvera, i da posle bankrotira zbog miliona RMA zahteva - nego se to lepo testira u fabrikama, pre nego što ide u krajnju prodaju/izvoz.
Idioti koji govore da je `ovaj ili onaj brend generalno nestabilan` (a ako se radi o kom IOLE poznatijem/rasprostranjenijem brendu) - najčešće su klinački buzdovani i fanbojevi koji ne znaju baš mnogo o čemu pričaju.
U potpunosti se slazem covek svaka ti je na mestu.Pa u srbiji nece da prihvate da Sappiher pravi najbolje ATI karte do duse tu od skora vuce i XFX ali realno Asus za klasu ispod., em ima iste performanse a kvari se samo tako jedino cime se busa u grudi su garancija od 3 godine ali sad mu MSI zagorcava zivot.Gigabajt je u Asusovom vlasnistvu ali po meni 100% bolji sto zbog reklamacija sto zbog ponude
E da nemoj to ameri kanadjani i englezi to ti je na ovom forumu striktno zabranjeno ovde ti je EVGA slabija od Asusa a za brend Galaxy nisu ni culi
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sappiher LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 LOGITECH G400
:: Ne slušaš domaće `mozak strogo mejd in Srbija, bratee` ograničene idiote, koji nalete na JEDAN loš primerak ili JEDNU lošu seriju neke kartice, pa onda čitavog života jedu g*vna za neki brend i omalovažavaju ga (na primer, mnogi ovde, kada govore o Gigabyte-u, koriste izraz `Gigash*t` - a ja sam, na primer, naleteo na daleko više loših primeraka grafičkih i matičnih od ASUS-a i ostalih `svetih, nedodirljivih` brendova - a osim toga i svakog dana vidim u oglasima tone i tone repariranih ASUS matičnih i grafičkih koje se valjaju i ovde po oglasima, verovatno zato što ASUS `nema loše serije ili primerke hardvera`) :: :: nego lepo nađeš tvoj konkretni model kartice na Newegg-u ili na nekom sličnom renomiranom sajtu, i proveriš šta su stranci (uglavnom Ameri, Kanađani i Englezi) imali da kažu o nekom konkretnom parčetu hardvera - jer su daleko objektivniji, i nisu takvi bednici kao mi da na svakom koraku, u svakom pogledu, MORAJU da demonstriraju svoju fanbojevsku ograničenost i debilnost, pa da ponižavaju neki brend, a da istovremeno u nebo vazdižu neki drugi brend: :: :: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E1681413137 :: :: Evo, ovaj model konkretno ima masu maximalno-pozitivnih ocena (ako je to tvoj model) - a sigurno ne bi imao toliko pozitivnih ocena da je loš brend ili model :: :: I koristi sopstveni zdrav razum: ni jedan proizvođač/brend nije toliko očajan ili lud da na tržište izbacuje loše primerke hardvera, i da posle bankrotira zbog miliona RMA zahteva - nego se to lepo testira u fabrikama, pre nego što ide u krajnju prodaju/izvoz :: :: Idioti koji govore da je `ovaj ili onaj brend generalno nestabilan` (a ako se radi o kom IOLE poznatijem/rasprostranjenijem brendu) - najčešće su klinački buzdovani i fanbojevi koji ne znaju baš mnogo o čemu pričaju.
Ko te je to slagao da Sapphire pravi najbolje kartice?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: U potpunosti se slazem covek svaka ti je na mestu.Pa u srbiji nece da prihvate da Sappiher pravi najbolje ATI karte do duse tu od skora vuce i XFX ali realno Asus za klasu ispod., em ima iste performanse a kvari se samo tako jedino cime se busa u grudi su garancija od 3 godine ali sad mu MSI zagorcava zivot.Gigabajt je u Asusovom vlasnistvu ali po meni 100% bolji sto zbog reklamacija sto zbog ponud :: :: E da nemoj to ameri kanadjani i englezi to ti je na ovom forumu striktno zabranjeno ovde ti je EVGA slabija od Asusa a za brend Galaxy nisu ni cul :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sappiher :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: LOGITECH G40 :: :: :: Ne slušaš domaće `mozak strogo mejd in Srbija, bratee` ograničene idiote, koji nalete na JEDAN loš primerak ili JEDNU lošu seriju neke kartice, pa onda čitavog života jedu g*vna za neki brend i omalovažavaju ga (na primer, mnogi ovde, kada govore o Gigabyte-u, koriste izraz `Gigash*t` - a ja sam, na primer, naleteo na daleko više loših primeraka grafičkih i matičnih od ASUS-a i ostalih `svetih, nedodirljivih` brendova - a osim toga i svakog dana vidim u oglasima tone i tone repariranih ASUS matičnih i grafičkih koje se valjaju i ovde po oglasima, verovatno zato što ASUS `nema loše serije ili primerke hardvera`) :: :: :: :: nego lepo nađeš tvoj konkretni model kartice na Newegg-u ili na nekom sličnom renomiranom sajtu, i proveriš šta su stranci (uglavnom Ameri, Kanađani i Englezi) imali da kažu o nekom konkretnom parčetu hardvera - jer su daleko objektivniji, i nisu takvi bednici kao mi da na svakom koraku, u svakom pogledu, MORAJU da demonstriraju svoju fanbojevsku ograničenost i debilnost, pa da ponižavaju neki brend, a da istovremeno u nebo vazdižu neki drugi brend: :: :: :: :: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E1681413137 :: :: :: :: Evo, ovaj model konkretno ima masu maximalno-pozitivnih ocena (ako je to tvoj model) - a sigurno ne bi imao toliko pozitivnih ocena da je loš brend ili model :: :: :: :: I koristi sopstveni zdrav razum: ni jedan proizvođač/brend nije toliko očajan ili lud da na tržište izbacuje loše primerke hardvera, i da posle bankrotira zbog miliona RMA zahteva - nego se to lepo testira u fabrikama, pre nego što ide u krajnju prodaju/izvoz :: :: :: :: Idioti koji govore da je `ovaj ili onaj brend generalno nestabilan` (a ako se radi o kom IOLE poznatijem/rasprostranjenijem brendu) - najčešće su klinački buzdovani i fanbojevi koji ne znaju baš mnogo o čemu pričaju.
Zet je uzo danas. Pre neki dan sam i ja pitao za ovu kartu i za Powercolor 7870. Danas sam je na brzino pogledo. Nije overklokovana još uvek, mada se 6870 i ne oc bas nesto. Dosta je tiha (tiša nego gtx 460, amd 6950 , 5770... a glasnija od 5750 koja se skoro i ne cuje).Nismo je još istestirali ali bice vec sutra. Za sad povoljan utisak. Inace imao sam nekoliko Powercolor karti i pokvarila se jedino pcs 4870 odnosno imala je nekih problema al da ne duzim). Karta ko i bilo koja druga. Za 14000 trenutno nema bolje kupovine a kako mi se cini nece je ni biti kad odu zalihe iste.Razmisljam i ja jednu da uznem da se nadje :) mada se nesto razmisljam za 7870 istog proizvodjaca za 28000 što je u sadašnjoj konstalaciji cena isto veoma povoljno ali ipak mislim da je puno jer su dve 6870 puno bolje od nje. U svakom slucaju kazacu ti nesto vise sutra.
Vazi, zeljno iscekujem rezultate :) I to kad kazes dosta je tiha, mislis na load ili na idle? Na idle bi trebalo da je necujna.
@Phuck Slazem se potpuno. Nego oni naklokuju ko svinju pa se cude sto daje artefakte.
A model je onaj u E**** za 14k, koji pa drugi :) Doduse, izgleda da im slika nije adekvatna, pise im AX6870 i to je onaj s tvog linka, a slika im je za neki drugi model kome je kuler na sredini i drugaciji je oblik kartice, automobilski. A ne verujem da oba imaju istu oznaku. Ja ne znam da li i oni znaju sta u stvari prodaju :p
I jos nesto mi nije jasno. Zasto ima dva 2 x 6 Pin konektora kad trosi 150W, isto koliko i 6790 koja ima samo jedan 6 Pin konektor.
:: Zet je uzo danas. Pre neki dan sam i ja pitao za ovu kartu i za Powercolor 7870 :: Danas sam je na brzino pogledo. Nije overklokovana još uvek, mada se 6870 i ne oc bas nesto. Dosta je tiha (tiša nego gtx 460, amd 6950 , 5770... a glasnija od 5750 koja se skoro i ne cuje).Nismo je još istestirali ali bice vec sutra. Za sad povoljan utisak. Inace imao sam nekoliko Powercolor karti i pokvarila se jedino pcs 4870 odnosno imala je nekih problema al da ne duzim). Karta ko i bilo koja druga :: Za 14000 trenutno nema bolje kupovine a kako mi se cini nece je ni biti kad odu zalihe iste.Razmisljam i ja jednu da uznem da se nadje :) mada se nesto razmisljam za 7870 istog proizvodjaca za 28000 što je u sadašnjoj konstalaciji cena isto veoma povoljno ali ipak mislim da je puno jer su dve 6870 puno bolje od nje :: U svakom slucaju kazacu ti nesto vise sutra :: :: ::
A drugi, skuplji model (16 200 din) je PCS+, razlika je u hladjenju i malo u izgledu, pritom na testovima kazu da je PCS+ model, najtisi od svih karti koje su bile na testu pa i kada je klokovana (misli se na full load). Referentna karta sa linka je tiha do 60%, preko toga, vec se cuje. Za tipa CS i neke starije igrice, neces ni znati da je u kompu, novije ima da je oznoje pa ces je i cuti sem ako ne napravis neki custom profil gde vent nece preci preko tih 60%.
:: @Phuc :: Slazem se potpuno. Nego oni naklokuju ko svinju pa se cude sto daje artefakte
Nije samo to, nego debili nikada ne čiste kuler od kartice, unutra se nakupi tona prašine, pa se kartica pregreva, a oni se žale kako je `kuler neadekvatan` ili se `kartica slošila i pokvarila jer, eto, pregreva se`... To sam video 1000 puta do sada...
Tunelni kuleri MORAJU dobro da se izduvaju s` vremena na vreme, jer se unutra nakupe dlake koje se isprepliću međusobno i naprave nešto poput `ćebeta` - zajedno sa prašinom - i totalno sprečavaju izduvavanje toplog vazduha napolje... Nije dovoljno očistiti samo oko ventilatora, treba jako i dobro izduvati i unutrašnjost `tunela` (kulera) od kartice...
A ako se nešto hronično pregreva, normalno je da će mu vek trajanja biti daleko kraći.
:: A model je onaj u E**** za 14k, koji pa drugi : :: Doduse, izgleda da im slika nije adekvatna, pise im AX6870 i to je onaj s tvog linka, a slika im je za neki drugi model kome je kuler na sredini i drugaciji je oblik kartice, automobilski. A ne verujem da oba imaju istu oznaku :: Ja ne znam da li i oni znaju sta u stvari prodaju : :: :: I jos nesto mi nije jasno. Zasto ima dva 2 x 6 Pin konektora kad trosi 150W, isto koliko i 6790 koja ima samo jedan 6 Pin konektor.
Možda su redizajnirali PCB u međuvremenu, nešto poput `Green` varijanti Gainwarda, da troši manje struje... Mada, Radeon 6870 bi trebalo standardno da ima 2 x 6-pin PCIex konektora, jer ne bi bilo pametno i `zdravo` po matičnu ploču da iz slota stalno i uvek vuče po maksimalnih 75W... To bespotrebno napreže elektroniku matične... I kod matičnih slabijeg kvaliteta može da izazove i pregorevanje PCIex slota posle dužeg vremena...
To je PCS+ model,a ne ovaj za 14000 koji on gleda.Naravno da ima 2x6pin,on je pitao za P.C 6790 žašto ima samo 1x6pin,ako je deklarisana potrošnja 150W isto kao i 6870. Da,P.C 6790 ima samo 1x6pin,dok neki drugi proizvođači stavljaju 2x6 pin(npr.Sapphire)
:: To je PCS+ model,a ne ovaj za 14000 koji on gleda.Naravno da ima 2x6pin,on je pitao za P.C 6790 žašto ima samo 1x6pin,ako je deklarisana potrošnja 150W isto kao i 6870
`We`ll be calculating the GPU power consumption here, not the total PC power consumption.
Measured power consumption
System in IDLE = 160W System Wattage with GPU in FULL Stress = 245W Difference (GPU load) = 85W Add average IDLE wattage ~ 19W Subjective calculated GPU power consumption = ~ 104W`
:: Da,P.C 6790 ima samo 1x6pin,dok neki drugi proizvođači stavljaju 2x6 pin(npr.Sapphire
Drugi/dodatni PCiex se stavlja na kartice čija je projektovana namena od proizvođača da budu overklokovane, pa im je, samim tim, potrebno više snage/struje.
Gigashit je to sto jeste - na nasem trzistu. Dok se ne popravi, pamtice se SAMO njihove feler serije 6850 i 460 kartica... Za powercolor, model 6850 pati od bucnijeg venta i kasnije se ulaze u custom hladjenje ili prodaje, dok 6870 radi isto kao i ostali referentni modeli, ali za manje para. Tj, za klok i tisinu i ovde treba ili uzeti u startu skuplje ili doplatiti za custom vent...
@tortojed: ne znam sto koristis red za naslov da napises kljucnu stvar kad retko ko obraca paznju, posebno neko kao sto je Dejzan. Vidis da covek 2 godine nece da ispravi potpis i konstantno prica sapiher sapiher, samo coveku da se prikenja od toga. Ne znam koliko puta smo mu rekli, al kao da pricas sa crepom.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: Koja je to karta 6870 :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
u Srbiji je da se u nedostatku znanja po forumima predstavlja kao kvalitet i kao bolje ono sto je vizuelno lepse(sarenije). U fazonu nemoguce je da ti ne radi nova GA 6850 kad vidi kako je namudjena i kvalitetna ? Powercolor nije saren, ali imam odlicna iskustva kao i sa Sapphire modelima. Sa druge strane ova dva brenda pljuju iz poznatog nam razloga fanboizma i neobjektivnosti koja je uslovljena ovom preprekom(funboy) u samoj licnosti. Ne proizvode kartice za drugi tabor. Krivo mi je sto je HIS slabo zastupljen, a odlican proizvodjac sa odlicnim hladjenjem
Sto se tice kartice Powercolor 6870, uzimaj slobodno ako je nova ili polovna a ispravna. Proizvodjac je odlican kao i model. Nije poznata po visokom OC-u ali ne treba ti bolja. Best Buy.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
@Dexter013 Ta Dunjina je ok karta, samo se cuje malo vise kad se optereti. Powercolor je malo tisi od tog modela MSI.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Ja kazem sta kazem, te cigle su referentne, ako gresim nek me neko ispravi :: :: a ti kupi ovu jer garant o njoj pricas http://goo.gl/YCV5 :: :: Drugar je uzeo isti taj model ali 6790, odlicno radi a isto tako je dobra sto se tice buke i temperature caki na ovim vrucinama. :: :: Verovatno ce i ta 6870 sa istim hladjenjem da radi ok :: :: Dunja moja ima slicnu samo msi http://goo.gl/P8W5P takodje radi ko zmaj :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 ::
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647183. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.