ovako imam intel celeron 2.40ghz (s478 Northwood-128) OC na 3.1Ghz ASUS p4pex-te (intel 845PE+intel 82801DB ich4) (Klokovao sam AGP na 83mhz) 2 x 512mb Twinmos DDR400 (ISTE SU) ASUS N6200TD (GPU350Mhz/DDR500Mhz) Windows XP Home Edition (SP2 Stalno se update-uje) Pomenutu grafichku karticu kada pokusham da overklokujem GPU automatski se sistem zamrzne . . . kada klokujem memoriju na grafichkoj kartici radi savrsheno sa 500 na 580mhz . . . oc radim sa rivatunerom mada koji god program da probam sistem se smrzne . . . e da drajveri su Forceware 93.71 . . . mada probao sam i druge isti shit :D please help ... (another crazy overclocker) :D pozz svima
ovo ne može fino da se kaže.overklokovanje te kartice je totalno nerentabilno tj muka nije jednaka dobitku ,ako se ne varam ona ima 64-bitnu magistralu pa dizanjem gpu-a i memorije ništa ne dobijaš zbog male brzine protoka izmedju njih,otprilike uprošćeno objašnjenje.Ukratko pusti je da počiva u miru
Kao sto ti je stcomp rekao u prethodnom odgovoru - nema stvarnog unapredjenja.
Ipak,ako si hazarder,evo predloga:
- 6200 mozes (POKUSATI) modovati u 6600,koristeci nVflash,pa klokovati.
- sigurniji i bezbolniji postupak je upotreba Riva tunera za otkljucavanje pajpova.Medjutim,moras da utvrdis,koristeci Rivu,da tvoje jezgro nv43 NEMA oznaku A4 - ako ima,nista od otkljucavanja.Ako je A3 ili A2 - na konju si.
Problem sa serijom 6200 je nedostatak geometrijske kompresije,kompresije boja i zakljucani pipeline-ovi,zbog cega je cijena niska a namjena - skromna.
Evo baš juče mi drugar donese mašinu veoma sličnu tvojoj. Samo se ploča razlikuje (neki MSI sa i848 čipsetom). Procesor isti, keleraba 2.4GHz Northwood-128L2 koji sam podigao na 3.0GHz (dovoljno mu je). Slažem se sa ljudima da je grafa krš ali baš iz tog razloga (jer te ništa ne košta čak i da umre) treba da je otključaš i klokuješ. Naime, u mom slučaju radi se isto o ASUS-u 6200 ali ne sećam se tačno kojem. Jedino čega se sigurno sećam je da je jezgro nv43 sa oznakom A2 i sa 128bit-nom magistralom. Mašina je na default-u (CPU 2.4GHz,AGP 300/550@4pipes) dala oko 3400 poena na 3D Mark-u 03. Zatim sam sa RivaTuner-om otključao još 4 pipeline-a i podigao klokove na 380/670 i sve je radilo bez ikakvih problema i bugova. FSB na 125 pa x24 uz malo dizanja voltaže i to ti je 3.0GHz. Sve ovo ovako klokovano (CPU 3.0GHz,AGP 380/670@8pipes) dalo je 5670 poena u 3D Mark-u 03 što stvarno nije zanemarljiva razlika. Predlažem ti da pokušaš isto, možda izvučeš i koji procenat više. Ja nisam imao vremena da ga testiram do krajnjih granica. E sad, rešenje tvog problema sa zamrzavanjem sistema se krije najverovatnije u tome što nisi u BIOS-u fiksirao AGP/PCI na 66/33. U slučaju da ga ne fiksiraš on se podiže zajedno sa FSB-om i doprinosi nestabilnosti sistema, pa iz tog razloga u BIOS-u i postoji mogućnost da ga fiksiraš. Uradi sve ovo i razlika će biti primetna! Živ bio!!! Pozdrav svima!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.