Sto posto se niko ne seća, ali jednom prilikom kad je nekom riknuo kuler na karti predložio sam da nakalemi intelov box kuler jer bi to zdravorazumski trebalo solidno da je hladi, ne zauzme previše mesta i ne diže preteranu buku. Golicalo me uvek da probam to i potkrepim teoriju praksom ali nikako da se poklope svi elementi: - da imam intelov kuler kojeg mi nije šteta - neku zajebaniju grafičku da leži sa strane - da me ne mrzi
Eto, nedavno mi se tu našlo i omiljeno furunče radničke klase - 4870, nekad zverka za poštovanje a danas ljubljena zbog nenadjebivih performanski južno od 50€. Ako to oladi, alal mu kajmak.
To je to, ako nekom slučajno crkne kuler na koji ne može tek tako da se nakalemi neka osmica a ima intelov box da mu leži tu negde nema potrebe da traži po oglasima neke jeftinije arktičke kurce-palce. Očigledno da bi za ovu kartu i njoj slične moralo nešto masnije, moguće onaj malo masivniji za i7 sa bakarnim jezgrom ali za slabije karte i ovo bi bilo sasvim ok.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
U zavisnosti sa kog se aspekta gleda, ovo rešenje može biti korisno, po meni ne na duge staze(obzirom da je karta matora i da se nalazi za 40-50e, ovo može biti i kontra argument, zavisi kako ko gleda na red veličine investicije). Naponska je gola, a ona se poprilično greje na 4870, ne postoji nikakavo značajno strujanje vazduha oko nje i memorije. Imao sam jednu ovakvu i stavljao sam joj neke custom kulere, al` je nedostatak adekvatnog hlađenja na pomenutim elementima postajao evidentan pri pokušaju overkloka. Svejedno, rešenje nije loše, kao što rekoh, pohvale za trud.
Mhm, za ovu kartu i nije rešenje ali za slabije bog i duša, namerno sam probavao na njoj kao najgoroj varijanti na koju bi se usudio. Po memoriji sasvim adekvatno pirka a pomenuo sam da bi leglo neko rebarce na naponsku u postu koji mi je berza progutala, dosta rečitijem od ovog al eto zaboravih da ovde valja bekavati pisaniju u clipboard pre sudbonosnog klika na `prosledi`, na kurac ga prosledim.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: U zavisnosti sa kog se aspekta gleda, ovo rešenje može biti korisno, po meni ne na duge staze(obzirom da je karta matora i da se nalazi za 40-50e, ovo može biti i kontra argument, zavisi kako ko gleda na red veličine investicije). Naponska je gola, a ona se poprilično greje na 4870, ne postoji nikakavo značajno strujanje vazduha oko nje i memorije. Imao sam jednu ovakvu i stavljao sam joj neke custom kulere, al` je nedostatak adekvatnog hlađenja na pomenutim elementima postajao evidentan pri pokušaju overkloka. Svejedno, rešenje nije loše, kao što rekoh, pohvale za trud :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.