ajmo berzijanci jedan predlog za zamenu graficke ( da se ja istaknem kod moje drugarice)
STRANA 1 OD 1
savatije
ajmo berzijanci jedan predlog za zamenu graficke ( da se ja istaknem kod moje drugarice)
29.06.2012. 10:40
T46449
status: user broj poruka: 1121
za moju drugaricu, zamena graficke. Po mojoj proceni ova stara je spremna za vecita lovista ( povremene vertikalne linije, pola slike i sl )
posto sam ispao iz stosa, molim one koji prate:
procesor je neki intelov dual core fond 50 - max 60 evrica niska zatevnost - nema igranja zahtevnih igara, muzika, po koji film i net pre sam za izbor NVidie (makar bila i slabijih mogucnosti od ATI-ja u istom cenovnom rangu), i to stabilnog brend-a (Palit, asus, gigabyte...) izbegavao bi silent varijante
pa sad, recite mi, kako da najpametnije potosim drugaricine pare? u napred: hvala na odgovorima
Re: ajmo berzijanci jedan predlog za zamenu graficke ( da se ja istaknem kod moje drugarice)
29.06.2012. 11:35
status: user broj poruka: 612
:: .............. i to stabilnog brend-a (Palit, asus, gigabyte... :: izbegavao bi silent varijant :: :: : Stabilan brend `Palit` u klasi Asus-a, Msi, ili Saphirre?!? Strava! Valjda je taj Palit NAJNIŽA klasa grafičkih kartica koja postoji.
:: :: :: .............. i to stabilnog brend-a (Palit, asus, gigabyte... :: :: izbegavao bi silent varijant :: :: :: :: :: : :: Stabilan brend `Palit` u klasi Asus-a, Msi, ili Saphirre?!? Strava! :: Valjda je taj Palit NAJNIŽA klasa grafičkih kartica koja postoji :: :: Kupi recimo ovo i radiće drugarici za više para no što košta: http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-5550-512mb-gddr5-11170-20-20r/comp_comp_vga/130/2765
da, u pravu si, bolje da kupi ovu 5550 nego ona sranja gore sa 64-bita
:: Jesam li ja nešto propustio u mejduvremenu, ili?! :: Preporuka grafičkih kartica iznad 4000 din. koje su ddr3 i to 64-bit :: :: Mislim da sam video grafike sa ddr5 memorijom od 128 bit-a za ispod 30€ ... ::
Ova karta ulazi u taj budzet. http://tinyurl.com/cbdaanf Za par eura vise imas Asusa. Jbga jeste AMD, nije Nvidia, al` nije ni 64bit karta i ima 1GB memorije. Nizi cenovni rang Nvidije nisam ni pratio iskreno pa ne bih znao sta da ti preporucim od Nvidije u tom cenovnom rangu a da je u rangu sa ovom kartom.
:: Ova karta ulazi u taj budzet :: http://tinyurl.com/cbdaan :: Za par eura vise imas Asusa :: Jbga jeste AMD, nije Nvidia, al` nije ni 64bit karta i ima 1GB memorije :: Nizi cenovni rang Nvidije nisam ni pratio iskreno pa ne bih znao sta da ti preporucim od Nvidije u tom cenovnom rangu a da je u rangu sa ovom kartom ::
Ja sam za sve igraonice preporučio AMD kartice, ali ova konkretno 6670 1GB GDDR3 je slaba kao i 6570 sa 512 MB GDDR5, a košta oko 40e. Ogromna je razlika ako je sa GDDR5 memorijom, čak i sa samo 512 MB GDDR5, zbog bržeg kontrolera ugrađenog u GPU. NVidia je tek počela da prestiže sa GTX 680 i GTX690. Ujedno su i hladnije za od 5, pa do 10 stepeni u radu sada preko ljeta. Po meni, sa DDR 3 memorijom je ova BB. http://goo.gl/2xinY
Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži...
mogo si i ti da mu das prijedlog, sta da mu dam za te pare, ne moze nVidia, moze samo ATi da dobije i to je to:)
:: Ako ima nešto duplo jače, preporučite, nemojte zezati lika :: Dajte i te prijedloge :: Posebno NVidia-u . :: :: Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži... :: ::
Toliko o ponudi NVidie trenutno kod nas, a i svetu. Ovaj rang cini 75% prodaje svih proizvodjaca, pa i NVidije i AMD-a danas, a to je srednji segment i donji srednji. Sta ces. Svi su osiromasili. Samo fakuleti uzimaju min quad masine Intel, ne AMD i u velikoj vecini NVIdiju, sto je trenutno greska, ali vidicemo kad izadju kod nas 660/670 i donji sgment, koji sporo popunjava NVidia, kakv ce biti stanje u prodaji, ali trenutno se, bar kod nas na Balkanu, uzima samo AMD. I, nazalost, ali 19 inca cini 75 posto trzista kod nas, a ove grafik su sada dovoljne za budget varijante, cak i za nas fakultete.
Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži...
Ja sam kupio pre dve nedelje jednom prijatelju ista je situacija kao i kod tebe Sapphire 5550. Lepo se klokuje ima na sebi artic cooling koji odlicno hladi!
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.