Pitao me je koje napajanje da kupi za ovu mashinu pa sam mu rekao da uzme Chieftec CTG 500 (nije imao vise od 50E za napajanje).
Komp mu je OK radio par nedelja, bez problema i danas me je zvao da mi kaze da mu se komp ugasio par puta u toku dana. Kaze culi su se ventilatori (od graficke i kulera za proc pretpostavljam, mada je moguce i od napajanja) i samo se komp ugasio. Ne znam da li je ovo napajanje dovoljno za ovu konfiguraciju,mada bi trebalo (nista nije overklokovano, sve je po default-u). Ima li neko predlog ili savet??
u pitanju je normalna pojava, CPU se pregreva i iskljucuje se da bi sam sebe zastitio.Znaci menjaj pastu na CPU ,ocisti prasinu na kuleru,produvaj napajanje i kuciste.Pod uslovom da je ovo navedeno ok ,moguce je da napajanje daje vece napone nego sto treba pa se iz tog razloga CPU pregreva ,onda probaj sa drugim napajanjem ili spustaj Vcore.Nadam se da napajanje nije made in juzne kineske provincije.
Netacno je to da PSU daje napon za CPU. Indirektno da, direktno ne. Napon se u vise faza filtrira i spusta na nivo koji je proceosoru max. stabilan a to peglanje radi ploca. Situacija kada je 3.3V sa narandzaste zice islo maltene direktno na CPU nestala je jos davnih 90-ih.
Ovde najpre moze biti ploca pa tek onda PSU
:: u pitanju je normalna pojava, CPU se pregreva i iskljucuje se da bi sam sebe zastitio.Znaci menjaj pastu na CPU ,ocisti prasinu na kuleru,produvaj napajanje i kuciste.Pod uslovom da je ovo navedeno ok ,moguce je da napajanje daje vece napone nego sto treba pa se iz tog razloga CPU pregreva ,onda probaj sa drugim napajanjem ili spustaj Vcore.Nadam se da napajanje nije made in juzne kineske provincije :: :: ::
Nek proverava jedno po jedno, ako izdrzi dvadesetak krugova Linxa znaci da su procesor i memorija ok sto mu ostavlja graficku. Obavezno da prati temperature tokom testa.
Da li se gasio tek onako na desktopu, tokom drdanja po netu ili tokom igranja?
Meni se tako nesto dogadja svakih godinu-godinu ipo dana... Nahvata se prasina na kuleru i sam se gasi u toku rada, a pogotovu ako je neka zahtevnija operacija u pitanju. Skinem ventilator sa kulera, odvojim `krpicu` od prasine koja se napravila, vratim ventilator i sve radi kako treba... Obicno je stvar banalna, sumnjam da je napajanje ili memorija ili nesto drugo...
ali ne znam da li je dovoljno jako napajanje za tu konfiguraciju. To me brine. Ako napajanje bez problema moze da gura tu konfoguraciju, onda je sigurno nesto drugo u pitanju. Ako neko sa sigurnoscu moze da mi potvrdi da CTG 500 moze da gura GTX 460 i AMD Athlon X3 445 onda znam da nisam pogresio sa napajanjem.
Na papiru a i u praksi bi trebalo da je dovoljno napajanje za tu masinu. Sta je on cackao tamo? Da nije klokovao ili tako nesto? Pa sad samo pokusava da ucita bios a nista... :)
:: ali ne znam da li je dovoljno jako napajanje za tu konfiguraciju :: To me brine :: Ako napajanje bez problema moze da gura tu konfoguraciju, onda je sigurno nesto drugo u pitanju :: Ako neko sa sigurnoscu moze da mi potvrdi da CTG 500 moze da gura GTX 460 i AMD Athlon X3 445 onda znam da nisam pogresio sa napajanjem :: :: :: AMD Phenom II X4 94 :: Xigmatek Balder SD128 :: Gigabyte GA-990XA-UD :: Exceleram 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ripple :: Samsung 2 TB SpinPoint F :: EVGA GTX 560 Superclocked 1 GB DDR :: Dell U2412 :: Seasonic SS-750H :: ::
:: ali ne znam da li je dovoljno jako napajanje za tu konfiguraciju :: To me brine :: Ako napajanje bez problema moze da gura tu konfoguraciju, onda je sigurno nesto drugo u pitanju :: Ako neko sa sigurnoscu moze da mi potvrdi da CTG 500 moze da gura GTX 460 i AMD Athlon X3 445 onda znam da nisam pogresio sa napajanjem :: :: :: AMD Phenom II X4 94 :: Xigmatek Balder SD128 :: Gigabyte GA-990XA-UD :: Exceleram 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ripple :: Samsung 2 TB SpinPoint F :: EVGA GTX 560 Superclocked 1 GB DDR :: Dell U2412 :: Seasonic SS-750H :: ::
Ne znam gde si ti video da Borovnice od 450w guraju GTX460 i Athlon II x3 koji ima 95w tdp.
Ovaj CTG-500 bi trebao da bude dovoljan za tu konfiguraciju, ali ti savetujem da probas drugo napajanje, cisto da eliminises napajanje, jer, svojevremeno sam sa CTG-600 i GTX480 imao isti problem, iako `na papiru, i u praksi` - to napajanje gura GTX480 sa Phenom II 980.
Dakle, probaj sa drugim napajanjem, nista te ne kosta.
Ukoliko su mu temperature u granicama normale(konkretno ciljam na CPU) - verovatnoca da je nesto drugo sem napajanja, je znatno manja nego samo napajanje.
Barem po mom misljenju...
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: kad guraju Borovnice od šatro 450w, ovo se neće ni namučiti.. :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: :: :: ali ne znam da li je dovoljno jako napajanje za tu konfiguraciju :: :: To me brine :: :: Ako napajanje bez problema moze da gura tu konfoguraciju, onda je sigurno nesto drugo u pitanju :: :: Ako neko sa sigurnoscu moze da mi potvrdi da CTG 500 moze da gura GTX 460 i AMD Athlon X3 445 onda znam da nisam pogresio sa napajanjem :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II X4 94 :: :: Xigmatek Balder SD128 :: :: Gigabyte GA-990XA-UD :: :: Exceleram 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ripple :: :: Samsung 2 TB SpinPoint F :: :: EVGA GTX 560 Superclocked 1 GB DDR :: :: Dell U2412 :: :: Seasonic SS-750H :: :: :: ::
nemo` me jebeš.Nije borovnica od 450 nego 500w iliti -nije g*vno nego se pas posrao. :) Kakva krš kućišta sa kung fu napajanjima su ljudi stavljali na jake mašine pa su terale ihahaj do sledećeg upgrade-a napajanja, ovaj Chief je zlatan.
Znaš na šta sam mislio.Ako je Dex terao x6 sa gtx 470, 8 giga rama i pun klinac ventova, stvarno bi bilo smešno da ovaj Chief ne može da radi normalno sa Jezinom konfiguracijom(tj. konfiguracijom njegovog ortaka).Moguće da je loša ta serija Chieftec-a sa kojom si i ti imao problema, ali ima sigurno više snage od našeg starog dobrog socijalnog LC600h. :)
Slažem se da treba da prvo ispita napajanje, pa onda dalje...
:: Ne znam gde si ti video da Borovnice od 450w guraju GTX460 i Athlon II x3 koji ima 95w tdp :: :: Ovaj CTG-500 bi trebao da bude dovoljan za tu konfiguraciju, ali ti savetujem da probas drugo napajanje, cisto da eliminises napajanje, jer, svojevremeno sam sa CTG-600 i GTX480 imao isti problem, iako `na papiru, i u praksi` - to napajanje gura GTX480 sa Phenom II 980 :: :: Dakle, probaj sa drugim napajanjem, nista te ne kosta :: :: Ukoliko su mu temperature u granicama normale(konkretno ciljam na CPU) - verovatnoca da je nesto drugo sem napajanja, je znatno manja nego samo napajanje :: :: Barem po mom misljenju.. :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
Ma razumem te potpuno, nego prosto, cinjenica je da to nije idealno i trajno resenje.
: - )
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: nemo` me jebeš.Nije borovnica od 450 nego 500w iliti -nije g*vno nego se pas posrao. : :: Kakva krš kućišta sa kung fu napajanjima su ljudi stavljali na jake mašine pa su terale ihahaj do sledećeg upgrade-a napajanja, ovaj Chief je zlatan :: :: Znaš na šta sam mislio.Ako je Dex terao x6 sa gtx 470, 8 giga rama i pun klinac ventova, stvarno bi bilo smešno da ovaj Chief ne može da radi normalno sa Jezinom konfiguracijom(tj. konfiguracijom njegovog ortaka).Moguće da je loša ta serija :: Chieftec-a sa kojom si i ti imao problema, ali ima sigurno više snage od našeg starog dobrog socijalnog LC600h. : :: :: Slažem se da treba da prvo ispita napajanje, pa onda dalje.. :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: :: :: Ne znam gde si ti video da Borovnice od 450w guraju GTX460 i Athlon II x3 koji ima 95w tdp :: :: :: :: Ovaj CTG-500 bi trebao da bude dovoljan za tu konfiguraciju, ali ti savetujem da probas drugo napajanje, cisto da eliminises napajanje, jer, svojevremeno sam sa CTG-600 i GTX480 imao isti problem, iako `na papiru, i u praksi` - to napajanje gura GTX480 sa Phenom II 980 :: :: :: :: Dakle, probaj sa drugim napajanjem, nista te ne kosta :: :: :: :: Ukoliko su mu temperature u granicama normale(konkretno ciljam na CPU) - verovatnoca da je nesto drugo sem napajanja, je znatno manja nego samo napajanje :: :: :: :: Barem po mom misljenju.. :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! ::
je graficka! Ima MSI GTX 460 HAWX i u idle je na 40 stepeni, a kad pokrene neku igricu temperatura skoci na 80 stepeni i vise i ventilatori se bas cuju. Bas je vrela.. Cudno mi je to jer mu je u prvih nedelju-dve bila OK i onda je pocela da divlja sto se tice temperature. Inace je graficka dobijena iz EWE-a, kao zamena za GTX260 OC.. Ima garanciju.. Moracu da je nosim u servis.
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.