pitanje je koja grafa moze da se ubaci tu umesto matore prastare asus X1600 pro - cena 100-150e - ja bih voleo neku najjeftiniju iz serije GTX 560 ali da nije SE, recimo http://goo.gl/zSeh4 ili http://goo.gl/nzGkC. -Da li napajanje moze da povuce ili ne? da li ploca moze da podrzi ili ne, i ako moze za sta cu biti uskracen posto je starija ploca. - Igrice ne igram, treba mi za 3d max i slicno.
da li mozda da idem na HP profesionalne karte quadro ili firepro, recimo u tom cenovnom rangu je http://goo.gl/q5eRj Niko koga poznajem nije radio sa njima, interesuje me sta bi dobio a sta izgubio...
(tako se bese zvase? gile23 neka me ispravi) Je covek koji se bavi tim stvarima i nedavno je odrzao u nekoj temi predavanje gde je cak i Psihopata morao da ucuti... Poenta njegovog izlaganja je da je i najslabija Quadro ili firepro kartica bolja od najskuplje Nvidie gtx sto se tice tih programa Auto cad, 3d max, etc...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Ja licno ih nisam koristio, nisam u tim vodama, ali mislim + koliko sam nacuo od tih likova koji se bave istim stvarima kao i ti da su ti karte quadro ili firepro za to sto tebi treba bolje resenje od gtx nvidije.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Na poslu dva racunara sa tim karticama i samo problemi, kad odes u sitan zum nestane slike na ekranu imas ikonice ali nema radne povrsine...
To mi se nikad ali nikad nije desilo sa ATI grafikama...
Dobro neko ce reci kakve veze ima odradis `zum sve` pa `zum prozor` i sve je tu, ali sta ako za tu operaciju usled nekoliko externih referentnih fajlova treba 10tak minuta... UZAS... satic (tockic) se vrti a ti bespomocno gledas u taj prizor i polako pocinje dziga da ti treperi...
A da ne spominjem kad cepas komandu PAN a slika na monitoru ko brod na uzburkanom moru, nista precizno i odsecno nego sve nekako usporeno neko bi rekao umeksano, a ja kazem MA KOME BRE TO TREBA !!! hocu da bude brzo i to je to...
A da ne spominjem BUBU sa promenom `properties-a`, to nisam iskusio na ATI karticama... ali na G(ay)F 220 i Q600 jesam i to uzasno usporava rad i korisnika programa izbacuje iz koncentracije posto se stalno ponavlja... trazio sam resenje po raznim forumima li ga nema... a kao te kartice imaju HW ubrzanje... jes sio IM ga DJURA...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ja licno ih nisam koristio, nisam u tim vodama, ali mislim + koliko sam nacuo od tih likova koji se bave istim stvarima kao i ti da su ti karte quadro ili firepro za to sto tebi treba bolje resenje od gtx nvidije :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 ::
i rezoluciji 1080p nista jace ti od FirePro V3900 ne treba, radi besprekorno, nikakvi bagovi niti problemi. Ako ces raditi na vise monitora i vecim rezolucijama ova ti je slaba i moras uzeti nesto iz cenovnog ranga od 250-400eur, inace FirePro V3900 ti je negde oko 100 jura.
40-50w to jest dosta manje od tvoje stare 1600pro, inace V3900 je potpuno ista grafa kao i skuplji model V4900, razlika je samo sto ova druga ima ddr5 memoriju a prva dd3 a prednost je u par mili sekundi brzem ucitavanju crteza koje u svakodnevnom radu ne mozes primetiti (da kupujes obicnu grafu i igras igrice razlika bi bila 8-17% u korist ddr5 memorije), kad ga ucita razlike nema, u stvari ima nesto malo u teoriji, e da Gpu Core Clock je na jacem modelu 800mhz dok na slabijem 650, mozes to resiti overklokom ali mislim da nema potrebe i da to niko ne radi (mozda neko iz zajebancije), sve ostalo je identicno na obe grafe.
da li je neko radio u MAXu na V3900, ajde da uzmemo nju kao najveceg favorita? Gledam neke testove, kazu da su odlicne u staticnom 2d CAD crtezima. Sto mi odprilike nista ne znaci, i moja X1600 pro se drzi solidno u CAD. Ali kad joj nabiflam modele u MAX-u krene da trokira opasno, koci, brlja, zakucava. I da li je neko imao iste probleme na q600 kao sto ih je imao abner? Vidim da Ati daje vise tranzistora za iste pare, ali Nvidia je recimo kupila Mentalray u kome ja rendam, ima dil sa Vray da se optimizuje za njihove cipove itd... vise je u toku sa softverom koji koristim.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.