Koja graficka je najbolja uz ovaj procesor, radi na 3.0ghz, a da ne bude uskogrlo?! Trenutno imam 6770. Samo nemojte da me pitate za napajanje, posto bi i to naknadno uzimao.
NAIME, mnoge - ili sve kartice jače od te tvoje 6770 - neće da rade na slabim napajanjima pa i na tima na kojima radi tvoja kartica sada - šta god da je. Da bi bili sigurni, jedino što sigurno možeš da uzmeš, a da prestavlja unapređenje performansi je - ati 7770, i to MSI čini se da je najjeftinija trenutno. Eventualno 6850, malo je jača od te pomenute ali starija... ali, za nju MORAMO da znamo koje je napajanje u pitanju.
E pa zato sam i rekao da me ne pitate za napajanje, zanima me bas koja je najbolja graficka za ovaj procesor bez obzira na napajnje, znaci lupam jel mogu i 6950 da stavim i da ne brinem...?
Ne možeš 6950 sem ako ne možeš da digneš clock preko 3.5Ghz. Slab je to procesor na fabričkim clockovima da bi gurao bilo šta. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Ja mislim da je to extra cpu i dalje, ja sam ga imao pre 3god mozda nesto jace , tada je kostao nekih 140e nov ako ne gresim , sve vreme je radio na 3.4-3.6GHz (TRUE @ IFX 14) i kada sam ga zamenio za 965BE nisam primetio neku razliku iako je ovaj phenom radio na 4.0GHz. Tada sam furao 5850 :) bvese to davne 2009god .) Tako da budi siguran ukoliko ga kloknes bar na 3.5 Ghz po meni neces imati neki hendikep za neku jacu karticu
Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K Silver Arrow SB-E Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W CM 912+ Dell U2312HM
Cayman je djubre od chipa i treba ga izbegavati u sirokom luku! Fail serija ,ali bukvalno!Em curi napon na sve strane,em trosi ,em se greje em sto u poredjenju sa 5870 ima losije karakteristike a jace specifikacije .U tom slucaju bih isao na polovnu 5870 bez razmisljanja!
Ako je covek orjentisan prema ATI bolje da da pare na 7850 koja moze da se nadje za nekih 200 eur i to bi bio adekvatan skok sa njegove karte. Sa Q6600 bi radila ok..U svakom slucaju ima novu seriju sa garancijom od 3 godine!
Skaj ne seri više molim te. Ti kao imaš grafičku sa Kajman čipom, pa znaš kakvo je sranje. Nemaš više ni 4770 iz `mamine mašine`, a kamoli nešto jače. Zato, jezik za zube, dok ne skrpiš pare za Kuplunga, procesor, ploču i memoriju. Ostalo valjda imaš.
Ovo je samo delimicno tacno. Referentni 6950/6970 modeli jesu isli do 80-90c, ali pojavom nereferentnih modela, problem je postao prevazidjen. Konkretno, 6950 Sapphire TwinCooler koju sam svojevremeno imao, nije videla 70c na 940MHz za GPU, i jos je bila otkljucana.
5870 jeste jaca od 6870, ali ne i od 6950. 7850, doduse, jeste jaca kartica od 6950, ali ne i od 6970... Ili su tu negde, nisam 100% siguran.
Edit:
Svakako bih isao na 7850, jer je novija kartica.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Cayman je djubre od chipa i treba ga izbegavati u sirokom luku :: Fail serija ,ali bukvalno!Em curi napon na sve strane,em trosi ,em se greje em sto u poredjenju sa 5870 ima losije karakteristike a jace specifikacije .U tom slucaju bih isao na polovnu 5870 bez razmisljanja :: :: Ako je covek orjentisan prema ATI bolje da da pare na 7850 koja moze da se nadje za nekih 200 eur i to bi bio adekvatan skok sa njegove karte :: Sa Q6600 bi radila ok..U svakom slucaju ima novu seriju sa garancijom od 3 godine :: :: Da ne zaboravim,7850 je i brza karta..
Cudo da Psycho nije stavio sliku onog misa kako jede pcb 6950, pa da se obruka kao po obicaju... Nisam primetio da je postao kulturniji, ne shvatam ovu promenu...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Skaj ne seri više molim te. Ti kao imaš grafičku sa Kajman čipom, pa znaš kakvo je sranje. Nemaš više ni 4770 iz `mamine mašine`, a kamoli nešto jače. Zato, jezik za zube, dok ne skrpiš pare za Kuplunga, procesor, ploču i memoriju. Ostalo valjda imaš :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: ::
Druga stvar cini mi se da sam te mali milion puta upozorio da pazis na kakav nacin i kojim tonom mi se obracas,te seljacke, niske i jadne stvari mozes da prosipas u tvom selu zvanom Mitorvica u kom sam bio mali milion puta i u kom imam dosta prijatelja~! Ja tvoje roditelje ne diram i ne vadim iz konteksta zbog silne zelje da nekog ponizim ,nekulturno govedo jedno!
U grafcke karte se razumes kao Marica u kriv kurac i nasao si nekom nesto da pricas samo zato sto si ti kupio to govno pa bi i coveku da uvalis!Izem ti obraz!
Druga stvar pavijane,poslacu ti sliku na mail da vidis sta imam pa slini i jauci .. Ti ces meni da kazes da li ja imam ili nemam..Toliko si jadan i iskompleksiran da nemam reci! Prodao si kuciste da bi sklopio masinu ,ti nekom nesto pricas.. Idi sakrij se u rupu misu maleni.Tu i pripadas.
Jesi li zadovoljan sa odgovorom?Na tvom nivou je..
Od silne ozlojeđenosti, napravio si grešku pri kucanju naslova. Niko ne dira tvoju mamu, nego tebe seronjo, koji je pravio AMD mašinu za sopstvene potrebe, pri izgovoru da praviš mašinu za mamu, koja komp verovatno nije ni videla, a kamoli koristila. Koliko je to jadno, nisi ni svestan. Ja ne moram da se razumem u grafičke niti me zanima kako sve to funkcioniše dok funkcioniše, a ti svoje teorijsko znanje možeš da okačiš mačku o rep, jer ti je praktično poslenje 2-3 godine veoma nisko. Samo kačiš linkove sa ovog ili onog sajta i sereš do besvesti, a neki test da okačiš i praktično dokažeš svoje tvrdnje - šta bi sa tim. Hardver ti je u STENDBAJU, tj. nema ga. Zato, prodaj i ti svoje kućište, pa ćeš valjda moći da kupiš nešto. Dobar je Stalker, iako sada već mator. A odgovorom sam zadovoljan, jer samo potvrđuješ koliki se seronja i ništa više.
Ako nemas nameru da kupujes napajanje ozbiljno razmisli o 7850. Potrosnja je svega 20% veca od tvoje sadasnje karte, za 6950 ce ti trebati jace napajanje. Po sintetickim testovima su ujednacene ili sa blagom prednoscu za 7850. Po ceni je u blagoj prednosti 6950 (bez uracunatog novog napajanja).
Kasnis pavijane,kasnis,dzaba napor kada mozgica nemas,ne vredi prljavo,to ne pali kod mene,ajde malo napregni ganglije da cujem nesto inteligentno..
Evo da te naucim nesto sto do sad nisi znao..
U zavisnosti od vriednosti IQ, visina inteligencije se može podeliti na nekoliko grupa:
Veoma visoka inteligencija ili genijalci (IQ je viši od 120) Visoka ineteligencija (IQ je između 111-120) Prosečna inteligencija (IQ je između 90-110) Fiziološki tupi (IQ je između 70-89)
Prisustvo poremećaja inteligencije sa vrednostima IQ manjim od 70 od rođenja, ili ako su ti poremećaji nastali tokom razvoja inteligencije, onda se radi o mentalnoj retardaciji (oligofrenija, duševna-mentalna zaostalost, slaboumnost), koja se dalje dijeli:
Laka duševna zaostalost ili debilnost (IQ je između 50-69) Umerena duševna zaostalost ili lakša imbecilnost (IQ je između 35-49) Teška duševna zaostalost (IQ je između 20-34) Duboka duševna zaostalost ili idiotija (IQ je ispod 20)
Ako je oštećenje inteligencije nastalo kasnije kada je već inteligencija razvijena, onda se radi odemencijama.
E vidis,ja kad sa tobom pricam uvek mi je vece zadovoljstvo da pricam sa nekim detetom jer je tvoj nivo na kom funkcionises na frekvencijama od (IQ je između 70-89) .
I ranije si se sluzio lazima tako i sad radis. Masina kako god da je nije nikad bila za mene ,ja sam je samo jedno kratko vreme koristio kada sam prodao moju platformu..Posle toga se svasta izdesavalo ali ti nisi vredan takvih informacija posto si lazov i pokvaren.
Imas smelosti da nekom pomenes ZNANJE koje uopste nemas bilo teoretsko bilo prakticno a jedno bez drugog ne idu!?
Da li si ikad uradio neki test?Jesi li nekad nekom dao neke smernice i pomogao osim sto dolazis na forum da lecis frustracije i da vredjas druge ljude?
Mojih testova ima `mali milion` a znas kako me zabole da ih sad linkujem i vadim. Ja sam se svojim stazom i trudom ovde dokazao ko sam a ti si svojim jezikom i losim osobinama pokazao koliki si trol ,nista vise..
Kakav standby misu,o cemu ti pricas?Hehehe.Pogledaj malo bolje..Jebem ti al si providan,neverovatno kako te je lako citati,pa bukvar je tesko stivo za tebe ali gore sam ti vec objasnio u kojoj grupi pripadas..
Sta kazes seronja?A da se ti nadjes sa seronjom pa da mi to kazes u lice a? Mislim,kad neko toliko dugo rasprsuje mrznju i ima nesto licno protiv nekog onda da se to resi na stari muski nacin.Naravno tebi su muda ostala u rupi odakle si i izasao tako da i na to je uzaludno trositi reci..
I na kraju Flomasteru ,vidis da cak ni u ovoj temi nisi coveku pomogao,javio si se da se svadjas i vredjas,lazes i ponizavas sve u domenu opisa tvoje licnosti..
A za razliku od tebe ja sam mu dao ADEKVATAN savet,mogu slobodno da kazem NAJBOLJI..
Baba za dedu,deda za repu,unuk na kreku-svi će da krepu...
Možda si nekad i bio nešto,sada si pukao...
:: Dr Flomaster. :: :: Pa da podsetimo . :: :: AMD Graphics Cayman Fail -> http://i42.tinypic.com/qs4kqr.jp :: :: :: Druga stvar cini mi se da sam te mali milion puta upozorio da pazis na kakav nacin i kojim tonom mi se obracas,te seljacke, niske i jadne stvari mozes da prosipas u tvom selu zvanom Mitorvica u kom sam bio mali milion puta i u kom imam dosta prijatelja~ :: Ja tvoje roditelje ne diram i ne vadim iz konteksta zbog silne zelje da nekog ponizim ,nekulturno govedo jedno :: :: U grafcke karte se razumes kao Marica u kriv kurac i nasao si nekom nesto da pricas samo zato sto si ti kupio to govno pa bi i coveku da uvalis!Izem ti obraz :: :: Druga stvar pavijane,poslacu ti sliku na mail da vidis sta imam pa slini i jauci . :: Ti ces meni da kazes da li ja imam ili nemam..Toliko si jadan i iskompleksiran da nemam reci :: Prodao si kuciste da bi sklopio masinu ,ti nekom nesto pricas. :: Idi sakrij se u rupu misu maleni.Tu i pripadas :: :: Jesi li zadovoljan sa odgovorom?Na tvom nivou je.. :: ::
Ma jok..Ja se po obicaju uvek zajebavam.. Zabavno mi je da pavijanima odrzim lekciju i postavim ih tamo gde im je mesto..
Neinteligencija je nesto najgore sa cim covek moze da raspolaze a da se svesno upusti u neki duel.. Upravo ovaj DUPLI NALOG to dokazuje..
E moje mudonje..
Odoh ciniti nesto pametno ,vise me je i sramota da se ponizavam cavrljajuci sa vama.. Bye,bye...
:: :: Baba za dedu,deda za repu,unuk na kreku-svi će da krepu.. :: :: Možda si nekad i bio nešto,sada si pukao.. :: :: :: Dr Flomaster. :: :: :: :: Pa da podsetimo . :: :: :: :: AMD Graphics Cayman Fail -> http://i42.tinypic.com/qs4kqr.jp :: :: :: :: :: :: Druga stvar cini mi se da sam te mali milion puta upozorio da pazis na kakav nacin i kojim tonom mi se obracas,te seljacke, niske i jadne stvari mozes da prosipas u tvom selu zvanom Mitorvica u kom sam bio mali milion puta i u kom imam dosta prijatelja~ :: :: Ja tvoje roditelje ne diram i ne vadim iz konteksta zbog silne zelje da nekog ponizim ,nekulturno govedo jedno :: :: :: :: U grafcke karte se razumes kao Marica u kriv kurac i nasao si nekom nesto da pricas samo zato sto si ti kupio to govno pa bi i coveku da uvalis!Izem ti obraz :: :: :: :: Druga stvar pavijane,poslacu ti sliku na mail da vidis sta imam pa slini i jauci . :: :: Ti ces meni da kazes da li ja imam ili nemam..Toliko si jadan i iskompleksiran da nemam reci :: :: Prodao si kuciste da bi sklopio masinu ,ti nekom nesto pricas. :: :: Idi sakrij se u rupu misu maleni.Tu i pripadas :: :: :: :: Jesi li zadovoljan sa odgovorom?Na tvom nivou je.. :: :: :: ::
Jeste DUPLI,kako si samo pametan... Aj pa nam reci ko sam??? E je...nebom plovi brod ludaka,a ti si kapetan sa veeeeelikim IQ.... Smešan si ko vašar u Rumi...
:: Ma jok..Ja se po obicaju uvek zajebavam. :: Zabavno mi je da pavijanima odrzim lekciju i postavim ih tamo gde im je mesto. :: :: Neinteligencija je nesto najgore sa cim covek moze da raspolaze a da se svesno upusti u neki duel. :: Upravo ovaj DUPLI NALOG to dokazuje. :: :: E moje mudonje.. :: :: Odoh ciniti nesto pametno ,vise me je i sramota da se ponizavam cavrljajuci sa vama. :: Bye,bye.. :: :: :: :: :: Baba za dedu,deda za repu,unuk na kreku-svi će da krepu.. :: :: :: :: Možda si nekad i bio nešto,sada si pukao.. :: :: :: :: :: Dr Flomaster. :: :: :: :: :: :: Pa da podsetimo . :: :: :: :: :: :: AMD Graphics Cayman Fail -> http://i42.tinypic.com/qs4kqr.jp :: :: :: :: :: :: :: :: :: Druga stvar cini mi se da sam te mali milion puta upozorio da pazis na kakav nacin i kojim tonom mi se obracas,te seljacke, niske i jadne stvari mozes da prosipas u tvom selu zvanom Mitorvica u kom sam bio mali milion puta i u kom imam dosta prijatelja~ :: :: :: Ja tvoje roditelje ne diram i ne vadim iz konteksta zbog silne zelje da nekog ponizim ,nekulturno govedo jedno :: :: :: :: :: :: U grafcke karte se razumes kao Marica u kriv kurac i nasao si nekom nesto da pricas samo zato sto si ti kupio to govno pa bi i coveku da uvalis!Izem ti obraz :: :: :: :: :: :: Druga stvar pavijane,poslacu ti sliku na mail da vidis sta imam pa slini i jauci . :: :: :: Ti ces meni da kazes da li ja imam ili nemam..Toliko si jadan i iskompleksiran da nemam reci :: :: :: Prodao si kuciste da bi sklopio masinu ,ti nekom nesto pricas. :: :: :: Idi sakrij se u rupu misu maleni.Tu i pripadas :: :: :: :: :: :: Jesi li zadovoljan sa odgovorom?Na tvom nivou je.. :: :: :: :: :: ::
Tvoj odgovor je 7850 Zbog toga sto je jednostavno bolja od 6950 po apsolutno svemu, manje trosi, manje se greje tu je u rangu sa 6950(u novim naslovima i brza) a pritom se dosta vise i klokuje. Ako ti je 200e mnogo, uvek mozes da ides na polovnu GTX560Ti za nekih 150-160e ili za taj novac da uzmes novu 6870. Sve preko toga, procesor bi bio usko grlo.
:: Koja graficka je najbolja uz ovaj procesor, radi na 3.0ghz, a da ne bude uskogrlo?! Trenutno imam 6770 :: Samo nemojte da me pitate za napajanje, posto bi i to naknadno uzimao.
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.