Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem
STRANA 1 OD 1
naruto Problem 07.06.2012. 21:03 T46124

status: user
broj poruka: 141
Imam sledecu konfiguraciju:
procesor: Intel D 925
ploca: Gigabyte 8i865gme-775-rh rev. 1.1
grafika: 9600 pro
memorija: 2x1gb elixir ddr 400
hdd: sata 80gb

Desava se sledece, dok se igra neka igra zuma i slicna ili bilo sta drugo radi na racunaru nema problema, dok se ne izadje na internet i posle jedno 15 min. racunar blokira, ugasi se lampica za hdd i mogu samo na silu da ga iskljucim (power button).

Ne znam u cemu je problem.....

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad To ni računalnik zapatio skušnjavec? 07.06.2012. 21:37 #423285

broj poruka: 4843

Jel` ima neki antivirus na toj masini?
naruto Nema 07.06.2012. 21:42 #423288

Ali je windows tek instaliran, rekoh ako formatiram disk u ubacim svez XP bice sve u redu,ali sipak.

Srdjanc ... 07.06.2012. 22:00 #423294

broj poruka: 3106

Da li si proverio bad sectore (nesto mi ove dve nedelje dosta HDDa stiglo sa bad sectorima) i koji pretrazivac koristis? Da li si probao sa nekim drugim?

naruto HDD je 100% ispravan 07.06.2012. 22:42 #423318

Proveren u HD Sentinelu, pretrazivac je google, ali nema veze sa pretrazivacem...
Plasim se da nije do CPU-a.

Ranije sa nekim celeronom nisam imao ovakvih problema, a sad sa dual core-om imam, ali mi je opet nelogicno.
Temperatura mu je 38 C, ne pregreva se i racunam da ako nesto nije u redu sa istim, da bi to poceo da pokazuje pri opterecenju.
Medjutim, kad se pokrene bilo koja igra on moze da radi 24/7 bez ijedne greske....

Miskonius Ako imas problema u browseru 07.06.2012. 22:45 #423321

broj poruka: 4420
onda je to poznati tumor (kao i uvek) Adobe Flash...
Mada nisam jos cuo da se kompovi gase od njega, probaj da ga reibnstaliras...

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

philaemos ... 07.06.2012. 22:54 #423323

broj poruka: 2743
Kakav internet imas? ADSL, kablovski, 56k, telenor/vip, wireless?
Mozda je problem na relaciji modem-maticna. Ako recimo imas kablovski modem sa USB i LAN portom, a vezao si komp preko USB porta umesto LAN porta, pa se tu nesto pokrsilo... Lupam mozda je problem neki virus na drugoj partciji koja nije C, ili nesto trece

naruto Ne 07.06.2012. 23:00 #423324

Ne gasi se racunar, ja ga ugasim na silu ( napajanje ili power button), jer mu drugacje ne mogu nista. Ne reaguju ni mis, ni tastatura, ctrl+alt+delete, ama bas nista.

Slika se zamrzne, hdd se ne cuje da radi, ugasi mu se lampica i to boli ga uvo...

Mozda je flash, imao sam problema i ranije, na drugom racunaru na mozilli stalno se rusila....
naruto @philaemos ADSL 07.06.2012. 23:01 #423325

Je u pitanju, i ide preko lana, ne na USB.

Miletic ... 08.06.2012. 00:25 #423365

broj poruka: 221
Mislim da je u pravu kolega Miskonius.

Probaj da disable-ujes Flash u browseru. Moguce je da ti preopreteri procesor, koji zatim zabode (da bi posle nekog nenormalnog vremena komp ustanovio ono klasicno `Not responding`) tako da je to prva stvar koju bi morao da uradis. Probaj da uninstaliras trenutni browser i instaliras neki drugi, cuo sam da je tako nekoliko ljudi prevazislo problem sa flashom.

Ako ni to ne pomaze, trebalo bi proveriti sistem, pa nakon eventualne kompletne reinstalacije sistema i uska grla i videti da li se samo gusi procesor pri preopterecenju, ili mozda treba obratiti paznju na napajanje koje je mozda oslabilo... Naravno, ovo je nagadjanje...

Srecno.... :)
neva Hvala sima! 12.06.2012. 23:45 #424628

broj poruka: 62
Problem je bio u adobe flash player-u!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs