Wndows 7 cleartype, bolji izgled fontova na LCD TV i monitorima
STRANA 1 OD 1
obradmi
Wndows 7 cleartype, bolji izgled fontova na LCD TV i monitorima
06.06.2012. 10:10
T46090
status: user broj poruka: 7723
Za one koji bi hteli jasnije i oštrije da vide slova na monitoru ,LCD-TV ili imaju slabiji vid.U start meniju kucajte `cleartype`>click Adjust ClearType text>Turn on ClearType(oznacite polje)>Next>izaberite kvadrat (ima ih 2)sa tekstom koji najbolje vidite>Next takodje izaberite kvadrat sa tekstom koji najbolje vidite(ima ih 6)>Next izaberite kvadrat sa tekstom koje najbolje vidite (ima ih 3)>Next (takodje izaberite kvadrat sa tekstom koji najbolje vidite,ima ih 6)>Finish Tekst na ekranu je mnogo jasniji posle ovoga i taj font se upotrebljava u svim aplikacijama ,ne samo u browseru.Opcije malo podsecaju kao na pregled kod ocnog lekara ,ali su korisne.Ova MS tehnologija je prvenstveno namenjena za tablet ,ali je korisna i za druge stvari.Naravno ko zna za ovo neka preskoci. Mozilla posle ovoga izgleda mnogo bolje.
Re: Wndows 7 cleartype, bolji izgled fontova na LCD TV i monitorima
06.06.2012. 10:19
status: user broj poruka: 19012
meni je licno bolja slika na nVidia karticama preko DVi porta(VGA je odvratno), a ovaj ClearType negde je automatski prilagodjen, a negde mora rucno da se podesava, to je obavezno samo u sedmici, u XP-u je iznenadjujuce po default-u mnogo lepsa slika.. trebalo bi da bude obrnuto ali momci iz Microsofta to znaju bolje od mene...
:: Za one koji bi hteli jasnije i oštrije da vide slova na monitoru ,LCD-TV ili imaju slabiji vid.U start meniju kucajte `cleartype`>click Adjust ClearType text>Turn on ClearType(oznacite polje)>Next>izaberite kvadrat (ima ih 2)sa tekstom koji najbolje vidite>Next takodje izaberite kvadrat sa tekstom koji najbolje vidite(ima ih 6)>Next izaberite kvadrat sa tekstom koje najbolje vidite (ima ih 3)>Next (takodje izaberite kvadrat sa tekstom koji najbolje vidite,ima ih 6)>Finis :: Tekst na ekranu je mnogo jasniji posle ovoga i taj font se upotrebljava u svim aplikacijama ,ne samo :: u browseru.Opcije malo podsecaju kao na pregled kod ocnog lekara ,ali su korisne.Ova MS tehnologija :: je prvenstveno namenjena za tablet ,ali je korisna i za druge stvari.Naravno ko zna za ovo neka preskoci :: Mozilla posle ovoga izgleda mnogo bolje.
nema jer mu NE TREBA, ne znam da li ste mozda primetili ili samo primecujem ja jer dnevno(ne bas svaki dan) instaliram po 1 XP-a i 2 sedmice u proseku.. laptopovi, AMD/intel, racunari sa intelom/AMD/nvidia itd.. SVE
:: ne vidim drugi razlog za koriscenje XP-a, ta opcija ima u XP -u ali nema ta fina podesavanja :: :: ::
upravo, na XP-u su blago ostrija slova, tacno, font samo, ostalo je manje vise vazno za oci.. ali da, to je kako prija kom oku, meni prija da su mi maximalno ostra slova, da nisu zamucena ni mrvicu(bez obzira da li je to uradjeno kao neki vid zastite ili prijatnosti tokom vida) .. zbog citanja na internetu i sl.
:: Eto bio malo dokon, pa probao na osnovu naše ranije priče- Sad sam baš poredio na nkolo mašina, XP i 7 ca, gledali ista dokumenta :: :: 7ca više omekšava slova, XP po meni ima grublje fontove, prave linije su izrazitije, ali su zato fontovi krzaviji i jasno se vide pikseli :: :: Tebi, tj. tvom oku to možda više prija ili si tako navikao, ali meni se više sviđa izgled na sedmici :: :: Da ne bude zabune, koristili smo isti monitor, tako da nije do monitora :: :: ::
Isti slucaj, pogotovo sto gledam u 32` i citam sa iste velicine. Mada, iz mog nekog iskustva, najvise dobijas dobrim podesavanjem monitora.
Devetogodisnja devojcica namazala se kremom iz Oriflame-a, koja podmladjuje 10 godina i vratila se u p***u materinu...
:: upravo, na XP-u su blago ostrija slova, tacno, font samo, ostalo je manje vise vazno za oci.. ali da, to je kako prija kom oku, meni prija da su mi maximalno ostra slova, da nisu zamucena ni mrvicu(bez obzira da li je to uradjeno kao neki vid zastite ili prijatnosti tokom vida) .. zbog citanja na internetu i sl ::
mislim da su najnaprednija podesavanja u nView properties kod nVidia-e, kod ATi-ja ne znam kako se to koristi jbg, nemam puno iskustva, znam samo da instaliram drajver i ponekad kad radi prebacim sliku sa monitora na TV.. prvih nekoliko puta dok radi :P
:: Isti slucaj, pogotovo sto gledam u 32` i citam sa iste velicine :: Mada, iz mog nekog iskustva, najvise dobijas dobrim podesavanjem monitora :: :: Devetogodisnja devojcica namazala se kremom iz Oriflame-a, koja podmladjuje 10 godina i vratila se u p***u materinu... :: :: :: :: upravo, na XP-u su blago ostrija slova, tacno, font samo, ostalo je manje vise vazno za oci.. ali da, to je kako prija kom oku, meni prija da su mi maximalno ostra slova, da nisu zamucena ni mrvicu(bez obzira da li je to uradjeno kao neki vid zastite ili prijatnosti tokom vida) .. zbog citanja na internetu i sl :: :: ::
mozda nije mogao da lepo instalira drajver za mreznu da bi video na googlu kako se to iskljucuje:P
:: što se ubi :: :: Desni klik na Desktop, Personalize, dole levo na Display, pa Adjust ClearType text i odštikliraš Turn on ClearType :: :: :: :: Ja se nakon instalacije Win7 ubih da ugasim taj cleartype prikaz.. ::
ali po default-u je ISKLJUCEN ClearType kad se instalira win7.. ne znam sto je onda morao da ga iskljucuje kad je vec iskljucen da ljudi nisu komplikovani ne bi se windows ni menjao vec bi se drzali jednog koncepta.. svaki linux mi je lepsi od nakindjurenog windowsa
:: nije morao da googla, al ima i logičnija varijanta :: :: Control Panel - Display - Adjust ClearType text i odštikliraš Turn on ClearType :: :: il :: :: Control Panel - Fonts - Adjust ClearType text i odštikliraš Turn on ClearType :: :: Sve gde bi i trebalo da bude, ako za ovo treba Google, onda je Windows mnogo komplikovan za korišćenje.
hm, jebem li ga sad.. evo sad sam upravo bas proverio sveze instaliran(licno) Win7 professional na virtuelnoj masini, otisao u personalize/adjust cleartype, odmah mi je izbacio `turn on clear type` da stikliram.. a u XP-u je iskljucen takodje po defaultu.. a drugi W7 enterprise na mom laptopu sam zatekao da je ukljucen.. ja sam prvi seo za taj windows, tako da je po defaultu.. e sad do cega je to pojma nemam.. ali svakako se drzim ja XP-a :D
:: ne nije, pobrkao si lončiće malo :: :: U XP-u je po instalaciji ClearType isključen i ako ga koristiš treba da ga uključiš :: :: U 7-ci je po default-u UKLJUČEN :: :: Drži se XP-a, slabo ti ide 7-ca :)
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.