Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nevidjeno retardiran problem sa Dell U2311h
STRANA 1 OD 1
Daum Nevidjeno retardiran problem sa Dell U2311h 06.06.2012. 01:30 T46087

status: user
broj poruka: 12796
Od pre neki dan, monitor je počeo jako dugo da se pali. Treba mu minut da izbaci sliku, a za to vreme power lampica svetli plavo kao da je uključen ali power dugme ne radi, ne dozvoljava mu da se ugasi.

U medjuvremenu su mi krenuli BSOD-ovi da izleću. Popizdim na kraju i potražim na netu i ne verujem očima.

Naime, Speedfan izaziva taj problem. Monitor se jednostavno pali dugo, a kad se upali ne mogu da se koriste ostali dugmići, dakle nema podešavanja nikakvih i kad god se stisnu izadje katanac na ekranu.

Rešava se problem tako što se izbriše Speedfan, monitoru se izvuče power kabl, i drži se power dugme 5 sekundi. Čak su mi BSOD-ovi nestali.

Nakon toga, mora da se drži Preset dugme 15 sekundi da bi se otključale kontrole.

Ovakav debilan problem u životu nisam video....

Evo i originalne teme na Dell sajtu: http://goo.gl/EsqB6
Snoopy- - - 06.06.2012. 02:20 #422723

broj poruka: 6083
Realno, debilno je do bola. Totalno nepovezano- kao kad bi ti auto trokirao,a ti izbacis disk iz cd playera i onda auto lepo radi.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Classified ... 06.06.2012. 08:59 #422744

broj poruka: 728
Meni je zao sto Dell monitora nije bilo toliko kada sam ja kupovao svoj.
Inace bi verovatno delku uzeo ona 2410 ali gotovo sada. Sta je tu je.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
HARDCORE EVGA - CORSAIR FAN

Dexter013 @Daum 06.06.2012. 09:14 #422747

broj poruka: 17093
Stvarno retardiran problem, cudno.

Inace jebes speed fan imas tonu dobrog softvera za pracenje temperatura.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos ... 06.06.2012. 09:28 #422749

broj poruka: 2743
U jeee...
Kao kada je moj ortak nekada davno koristio 56k modem pri cemu se brzina downlod-a povecavala ako pocnes da vrtis kursor misa u krug.

Malo glupo pitanje, ali da li je to problem samo na relaciji Speedfan i Dell U2311H? Jel bug u Speedfan-u ili Dell-u?
Imam doticni monitor pa da znam sta da ocekujem od problema.
sSHarK hehehehehhehe 06.06.2012. 09:35 #422753

broj poruka: 990

Davno beshe, secam se ja, kad su prvi tft-ovi stigli u srbistan, imao sam isti problem - tadashnjeg hansola
17-icu sam posle 10-ak sati akanja tresno o zemlju, izgazio, najeo se i legao da vamspa...

i5-3570K | Z77 Extreme6 | Trident-X | Vertex4+CG | AX750 | Trooper | U2311H | G15+G9 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 06.06.2012. 09:52 #422760

broj poruka: 19012
meni je taj program totalno konfuzan i nepraktican, a inace i ne vidim njegovu svrhu pored hardverskih mogucnosti novijih ploca i advanced opcija u biosu za regulisanje fanova.. uvek je bolje hardversko podesavanje kada je to moguce, nego neko softversko budzasto resenje jer nekoga mrzi da se jebava sa hardware-om...

philaemos @imarkovic 06.06.2012. 10:06 #422764

Mozda mu ploca nema tih mogucnosti
Speedfan sam nekada davno koristio, sada na ploci podesim za svaki fan brzinu iz Bios-a.

Pretpostavljam da mu je monitor zakacen na DVI port, kakve signale salje Speedfan preko DVI da se monitor ubaguje...?

Daum ... 06.06.2012. 10:18 #422774

Speedfan sam samo instalirao da pogledam temperature pre nedelju dana, ništa više.

Kakvu povezanost ima sa monitorom i BSOD-ovima i to kad se i ne pali, nije mi jasno.

Ajde da se startovao sa windowsom svaki dan, nego se sistem zabadao samo dok je instaliran Speedfan.

Veću glupost nisam video u životu, ali zato sam i ostavio originalnu kratku temu sa Dell sajta da vidi ko mi ne veruje.

philaemos Re: ... 06.06.2012. 10:26 #422783

Jedino logicno objasnjenje jeste da prilikom instalacije Speedfan-a, promenjene su neke registry vrednosti vezane za rad graficke i njenih drajvera, sto je uticalo na rad graficke karte, jer ona je ta koja komunicira sa monitorom preko nekog od izlaza.

Kada si uradio uninstall, te vrednosti su sklonjene.

:: Speedfan sam samo instalirao da pogledam temperature pre nedelju dana, ništa više
::
:: Kakvu povezanost ima sa monitorom i BSOD-ovima i to kad se i ne pali, nije mi jasno.
:: Ajde da se startovao sa windowsom svaki dan, nego se sistem zabadao samo dok je instaliran Speedfan
:: Veću glupost nisam video u životu, ali zato sam i ostavio originalnu kratku temu sa Dell sajta da vidi ko mi ne veruje
:: __________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
Ishmerish Glupo jeste, ali mi nije jasno sto dramis? 06.06.2012. 10:27 #422786

broj poruka: 7285
Ebo te speed fan

Turi Everest/ Speccy i prestani da mucis taj jadan monitor

Lala 4ever!
http://youtu.be/6sTfzzdemjA

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

imarkovic Re: ... 06.06.2012. 10:47 #422798

zar nisi mogao da odaberes neki komplikovaniji i gluplji program za pracenje temperatura Daume crni, HWmonitior npr.. .zip paket koji samo otpakujes

:: Speedfan sam samo instalirao da pogledam temperature pre nedelju dana, ništa više
:: Kakvu povezanost ima sa monitorom i BSOD-ovima i to kad se i ne pali, nije mi jasno.
:: Ajde da se startovao sa windowsom svaki dan, nego se sistem zabadao samo dok je instaliran Speedfan
:: Veću glupost nisam video u životu, ali zato sam i ostavio originalnu kratku temu sa Dell sajta da vidi ko mi ne veruje
Daum ... 06.06.2012. 10:56 #422800

@Ish, ma ne dramim, nego sam hteo da podelim sa drugima ovaj čudan fenomen čisto informativno.

@imarkovic, ma bilo je samo jedan dan: Au što je vruće danas, a kućište zahvatila prašina, daj da vidim temperature.

I prvo mi pade Speedfan na pamet, par mega, besplatan, pokrenut za minut od momenta kako mi je pao na pamet.

imarkovic Re: ... 06.06.2012. 11:36 #422814

izduvaj ga odmah sada odmah! :P

:: @Ish, ma ne dramim, nego sam hteo da podelim sa drugima ovaj čudan fenomen čisto informativno
:: @imarkovic, ma bilo je samo jedan dan: Au što je vruće danas, a kućište zahvatila prašina, daj da vidim temperature.
:: I prvo mi pade Speedfan na pamet, par mega, besplatan, pokrenut za minut od momenta kako mi je pao na pamet
cele1988 ... 06.06.2012. 12:19 #422830

broj poruka: 1424
ovo je vrhunski problem :)

ICEsd re: 06.06.2012. 12:36 #422841

broj poruka: 2158

Znas kad bih se setio da speed fan i monitor imaju neke veze, nikad, uglavnom problem bi na kraju bio resen sa reinstalaciom win-a, al` ovo jos nisam cuo gore mu dodje od virusa, trojanaca i ostalih gamadi.
Daum Re: re: 06.06.2012. 13:04 #422847

Na to sam se i spremio već zbog BSODa, ali sinoć primetim problem sa monitorom, i nakon rešenja vidim i da su mi nestali BSODovi sva sreća.

Htedoh i Win8 da stavim ali mi ne radi CryEngine SDK sa Maxom tako da mi je drago da ne moram reinstall da radim uopšte.

:: Znas kad bih se setio da speed fan i monitor imaju neke veze, nikad, uglavnom problem bi na kraju bio resen sa reinstalaciom win-a, al` ovo jos nisam cuo gore mu dodje od virusa, trojanaca i ostalih gamadi
Miskonius Sto si se mlatio sa tim Speedfanom? 06.06.2012. 13:12 #422850

broj poruka: 4420
Uz plocu si dobio AI Suite , i vise od njega ti ne treba...
Bilo ti lakse da skines Speedfan s neta nego da preturas po stanu za disk? :-D

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

Daum Re: Sto si se mlatio sa tim Speedfanom? 06.06.2012. 13:13 #422852

Pa kako ne, kažem ti, manje od minuta mi je trebalo da skinem i pokrenem speedfan. Koliko bi mi trebalo da izvučem kutiju, raspakujem je, nadjem disk, itd...

:: Uz plocu si dobio AI Suite , i vise od njega ti ne treba..
:: Bilo ti lakse da skines Speedfan s neta nego da preturas po stanu za disk? :-
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
imarkovic Re: Sto si se mlatio sa tim Speedfanom? 06.06.2012. 13:16 #422854

ma jebes program u `speedfan` svrhu za temperature, hwmonitor je bas zahvalan za to

:: Uz plocu si dobio AI Suite , i vise od njega ti ne treba..
:: Bilo ti lakse da skines Speedfan s neta nego da preturas po stanu za disk? :-
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Daum ... 06.06.2012. 13:17 #422855

Pa sad ga neću više ikada instalirati. HWMon od sad.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs